Sigerous Mod 2.0 Geonezis Addon

Czasem też mam wywałkę przy przechodzeniu. Nie ma zasady jaka lokacja. Zapycha się system i tyle. Czytałem tu na forum o 2 sposobach: ładujesz grę i co jakiś czas wciskasz tyldę, jeżeli masz dużo komunikatów na czerwono robisz esc do menu i ctr+alt+del, załącza się menadżer zadań i robisz anuluj - gramy dalej a kom. na czerwono brak. Drugi to jeżeli masz wielordzeniowy procesor używa się (tu polecono) Ashampoo Core Tuner. U mnie bardzo pomógł i zmniejszył ilość wylotów i poprawił płynność rozgrywki. Wrzuć na forum log błędu to Koledzy ktorzy się na tym znają na pewno pomogą.

To samo jest jako ustawienie “koaligacji”(jakos tak się to nazywa) i mam tam zaznaczone wykorzystanie wszystkich rdzeni, spróbuje tego pierwszego sposobu.
Nie wiem czy dokładnie o to chodzi, ale wywala mi coś takiego :

To nic nie znaczy.Jak wywali cię na pulpit otwórz notatnik i użyj komendy wklej. Powinien ci się zapisać właściwy log błędu. Gdyby się nie zapisał to w dokumentach publicznych na dysku C, w katalogu STALKER Zew Prypeci znajdź folder logs a w nim plik xray_twój login. Otwórz go w notatniku, zjedź na dół i skopiuj wszystko poniżej FATAL ERROR.

zrobiłem jak napisałeś, oto info :

*```
Expression : fatal error
Function : CInifile::r_string
File : D:prog_repositorysources runkxrCoreXr_ini.cpp
Line : 513
Description :
Arguments : Can’t find variable silencer_light_color in [wpn_m1000]

Coś się dzieje z celownikiem, zapewne do M99. Może chodzi o celownik o wysokim kontraście. Jeśli montowałeś takie coś, cofnij się przed uppgrade lub wyrzuć całą broń.

kobal dzięki wielkie, już sprawdzam
EDIT:
Dziękuje cichemu za seave, lecz niesty po wczytaniu go i oddaniu próbki naukowcom, mam od razu wylot przy próbie przejścia(pozbyłem się na wszelki zaś całej broni), wiec jednak chyba nie danem mi ukończyć tego moda:(
Może ktos jeszcze podrzuci mi seva z tej misji?
Generalnie nie załamuję się, zawsze jak coś to mogę sobie wrzucić SGM 2.2:)

Nie rezygnuj. Ja 3 razy wałkowałem już prawie od początku opierając się na poradnikach do różnych SGM-ów i poradach z Forum. Fabuła jest b. rozbudowana ale warto grać. Doszedłem do tępienia Grzechu w Prypeci i poznałem tożsamość Ozyrysa. Intrygujące…

Mam pytanie czy będą do czegoś potrzebni najemnicy przy fabryce w modzie 1,7 robilo się dla nich zadanie a teraz tego zadania niema i nie wiem czy mogę ich zlikwidować, dostałem od łącznika kombinezon, uwolniłem jeńca a zadania niema,poradzcie.

A wszedłeś na ich bazę przy użyciu hasła? Może musisz wykonać jakieś inne questy żeby otrzymać zadania od najemników

Po uwolnieniu jeńca z SBU z zielonego baraku na przeciw wejścia do fabryki, przy jednym z trupów jest PDA z hasłem. Oprucz tego wcześniej miałeś namiar na skrytkę z okularami przeciw psionicznymi i kombinezon najemników. Trzeba się w to ubrać to Zły Cię wpuści.

Bazę najemników w fabryce Jupiter zostaw w spokoju. Pod żadnym pozorem jej nie atakuj. No chyba, że nie zależy ci na przejściu całej gry. Najemnicy z tej bazy są związani z fabułą praktycznie do samego końca. Oczywiście nie tyczy się to innych najemników. Tych spokojnie możesz rozwalać. A do wejścia na bazę konieczne jest oprócz kombinezonu najemnika też hasło z PDA jednego z najemników pilnujących agenta Tomka. No i przy wejściu do bazy musi stać najemnik Zło. Jeśli zginął do bazy nie wejdziesz.

Niestety mam następny problem, mam odnaleźć spersonalizowaną broń dla Groma , sprawdzam cementownię i znajduję martwego monolitowca ale nie ma broni i zadanie się nie zalicza, mial ktoś już to zadanie?.

Przeszukaj uważnie, jest kilka możliwych miejsc spawnu tej broni.

Dokładnie to pięć

• na wieży, z której jest przejście do budynku, w którym szukaliśmy części dla Azota. Na samej górze, tam gdzie jest oryginalny schowek z hełmem.
  • w piwnicy, zaraz przy wyjściu bez schodów (do średniego budynku, tego w typie garażu )
  • na rampie nad torami kolejowymi - wejście z pierwszego piętra stacji.
  • na drodze przy cysternie na kracie zniszczonego kanału wentylacyjnego.
  • na drugiej wieży widokowej.

Dzięki, znalazłem, wprowadził mnie w błąd znacznik, który był przy monolitowcu, odnośnie bazy najemników przy fabryce nikt nie stoi przy wejściu widocznie zły zginą.

Więc jeśli z nim jeszcze nie rozmawiałeś sugeruję cofnąć się w zapisach i to sprawdzić. Bez rozmowy ze Złym nie przystąpisz do frakcji najemników. Bez przystąpienia do najemników nie ukończysz gry.

Mi w geonezisie na 1.6 wystąpił ten sam błąd Yurek zrobił mi na to fixa może będzie pasował nie mogę go teraz znaleźć może zrobi nowy poproś jak coś.

@ bolo

Pod linkiem:

https://www.rapidsha…w__SGM_2.2_.zip

Masz fixa na wejście do bazy najemników w przypadku śmierci pilnujacego wejścia “Złego” :wink:

W pakiecie masz też oryginalny plik, który należy przywrócić jak tylko zadziała fix.

Instalujesz z podmianą plików.

Żeby otrzymać “przepustkę” do bazy najemników idziesz do Hawajczyka i każesz mu kilkakrotnie (dla pewności) włączyć i wyłączyć radio.

Potem idziesz do bazy najemników (dla pewności ubierz się w strój najemnika i okulary Diegtiarowa) i jeżeli uda Ci się wejść bez wywoływania alarmu, to znaczy, że fix zadziałał i przywracasz oryginalny plik.

Od tego momentu będziesz mógł już swobodnie wchodzić do bazy najemników :wink:

1 polubienie

Sorki, ale zrobiłem fiksa do SGM 2.2, a chodziło o Geonezis 2.0.

Zaraz postaram się to poprawić :wink:

pod tym linkiem jest fix do Geonezis 2.0:

https://www.rapidshare.com/files/1167076780/Wejście_do_bazy_najemników__Geonezis_2.zip

Przepustki od Hawajczyka nie otrzymałem mimo wyłączania i załączania radia, natomiast fix pomógł realizuję zadanie dla najemników, serdeczne dzięki.