Sigerous Mod 2.2 - dyskusja ogólna

Dzięki. Na pewno się do Ciebie zgłoszę jak przyjdzie czas. Mam nadzieję, że teorię tłumaczenia (grzebanie w plikach) masz jako tako opanowaną i że ideę Dropboxa znasz :wink:

Jeśli to cokolwiek pomoże: GSC Game World - tu pojawiają się aktualne tłumaczenia na angielski ( niestety mechaniczne takie jakieś…). Można jeszcze tu: GSC Game World
Ja mam wersję Rosyjsko-angielską… Średnio jest…

Mam nadzieję, że teorię tłumaczenia (grzebanie w plikach) masz jako tako opanowaną

Jako-Tako to doskonałe określenie :yes:. Trurl3 mnie uczył i teraz po wielu tygodniach prób i błędów mogę powiedzieć, że zupełnie zielony nie jestem, ale jeszcze bardzo wielu rzeczy nie umiem.

i że ideę Dropboxa znasz

Znam, posiadam i używam (Też Trurl3 mnie nauczył )

@Fasolaks - naprawdę lepiej nie ruszać wersji angielskich stworzonych przez naszych braci ze wschodu, tylko zrobić wszystko od początku - w ich wydaniu angielskiego można pomylić materac dmuchany z dmuchaniem na materacu. Ja nie żartuję…Pierwszą rzeczą, którą zrobił Paweł Dołgow (to ten od Stalker Complete) to całkowite przetłumaczenie od początku całej angielskiej sklepowej wersji Cienia Czernobyla. I dopiero ta wersja angielska jest naprawdę angielska

To świetnie :wink:

Trurl, jak widzę, powinien dostać nad avatarem jeszcze jeden tytuł oprócz Tłumacza - Nauczyciel :smiley:

Tak jak powiedziałem wcześniej - dziś popatrzę i jakby co odezwę sie na PW do Ciebie :wink:

Zamiast tłumaczenia, nowy fix: http://narod.ru/disk/44014364001.008faabd489636d3eb8623fca9f089b1/SGM\_2.2\_fixed\_19.03.rar.html
Niespodzianka, co?

Długo żadnego fixa nie było, tydzień teraz pora na codzienne fixy? Jeżeli instalujemy ten fix na poprzedni to nie trzeba nowej gry, jezeli nie to trzeba nową gre.

Prace nad polonizacją trwają…

Nowy fix nie wprowadza żadnych zmian w plikach, które wymagają polonizacji, tak więc nie ma wpływy na postep prac :wink:

@ Papaczos

Zerknij na PW. Zostawiłem Ci tam pilną informację :wink:

Cała seria SGM będzie spolonizowana. Będziemy jedynym forum w kraju z kompletem SGM po polsku. To jest wyjątkowa i wielka rzecz.:slight_smile:

A ciekawe czy wyjdzie Geonezis 2.2? :slight_smile:

Gdzie znajdę klucz do sejfu bandytów Plizzzz ? Chyba go nie trzeba znowu wysadzać bo na samochodzie na placu jest ładunek. Pomocy proszę.

Proszę o pomoc,zaraz chyba dostanę świra.Zbyt długo nie powojowałem,utknąłem bowiem w piwnicy Sidorowicza.Znalazłem materiał wybuchowy,wysadziłem drzwi do piwnicy i …totalna niemoc.Mam przeszukać piwnicę ale tam NIC NIE MA !.Zaglądam w każdą dziurę,zakamarek,klikam gdzie się tylko da i NIC !!!.Zaczynałem wątek kilka razy wychodząc z założenia że może coś poszło nie tak,za każdym razem jednak jest to samo.Podpowiedzcie mi co mam w tej cholernej piwnicy zrobić ,co mam znależć.Mod zapowiada się ciekawie a tu na początku taka wtopa.

Gdzie znalazłeś mat. wybuchowy bo śmigam i nie mogę znależć

@ cichy i mareczek42: materiały wybuchowe znajdziecie w piwnicy domu we wsi (drugi od prawej jeśli idziecie od drogi z posterunku). Aby zadanie rozwijało się dalej musisz wybić wszystkich bandytów w wiosce (cel powinien ci się podświetlić).

Mega poradnik dotyczący wszystkiego, co związane z SGM 2.2 i jego przechodzeniem znajdziecie pod linkiem: http://sigerous.ru/forum/14-3449-1

Niestety jest po rosyjsku, a materiału jest tam tyle, że tłumaczenie zajęłoby mnóstwo czasu. W razie potrzeb korzystajcie z jakiegokolwiek translatora :wink:

1 polubienie

Ukłony, podziękowania, uściski no i kozaki .

Witam ,klucz do sejfu ma jeden z renegatów, który jest na zewnątrz, kropka na podręcznej mapie.

Materiał wybuchowy jest w piwnicy, wioska kotów.

Papaczos // Nie pisz posta pod postem, używaj opcji EDYTUJ

Yurek pisałeś wcześniej o rozpoczęciu polonizacji, jak tam prace?

Jeszcze trochę to potrwa… :smiley:

Dużo nowego dorzucili do tej wersji moda i w związku z tym do tłumaczenia mam dużo tekstu.

Jak będę się zbliżał do końcówki, to na pewno dam znać na Forum.

Na razie Papaczos zgłosił się do pomocy przy tłumaczeniu, więc już jest nas dwóch do roboty. :wink:

1 polubienie

A nie można części “pożyczyć” z Soli + DMX? Tam chyba jest większość wszystkiego.

To komplet modów jednego autora będziemy mieli po polsku. Pierwsze i jedyne forum w Polsce.

@ cichy i mareczek42: materiały wybuchowe znajdziecie w piwnicy domu we wsi (drugi od prawej jeśli idziecie od drogi z posterunku). Aby zadanie rozwijało się dalej musisz wybić wszystkich bandytów w wiosce (cel powinien ci się podświetlić).

Do poradnika:

http://sigerous.ru/forum/14-3449-1

Wystarczy przed linkiem dodać ten fragment

http://translate.goo…?hl=pl&sl=en&u=

Wybrać opcje “wykryj język” i cała strona spolszczona jako tako.