Sigerous Mod 2.2 Jenot Edition

Próbowałem zrobić to zadanie trzy razy i zawsze miałem na bagnach. Myśle, że ta wersja moda tak ma, bo w poradniku do SGM 2.2 w tym zadaniu artefakt można znaleźć na drodze, nic więcej nie pisze.

Ja miałem identyczny problem. Zawsze artefakt pojawiał się na Bagnie, nigdy w Tartaku.

Ten mod tak ma. :nuke: :yes:

Wydaje mi się, że w polonizacji coś pokręcono :slight_smile: A co do mod’a bo jeszcze na jego temat się nie wypowiadałem… jest świetny, polecam!

Jakby był do niego fix na działanie AtmosFear to byłoby miodzio. :smiley:

Wtedy to już by było za dużo, nawet Walerian mówił “Doceniaj to co masz, a będziesz miał więcej” :wink:

Ja mam taki sam problem jak korn06. Dzieje się tak tylko wtedy, gdy mam założony jakiś kask i celuję z broni.

@ sedoro

A mnie za każdym razem (a gram juz chyba ze trzeci raz w SGM 2.2 - tym razem Jenota) art dla Mokowieckiego spawnował się przy Tartaku. Raz był nawet we wspomnianym plecaku !

Znalazłem adaptację AF3 do wersji SGM 2.2 Jenota: http://narod.ru/disk/51286058001.c1df4d830e751066605f88fd15d88378/AF3%20for%20SGM\_Albor%202.2.rar.html Nie wiem kto ją robił i nie wiem czy działa.

3 polubienia

Dobra robota Cromm ! Ale jest w tym łyżka dziegciu - jeżeli nie jest zrobiona przez polski team, to i tak wymaga polonizacji przed nałożeniem na SGM 2.2. Tak więc ostrożnie i pamiętajcie o robieniu kopii zapasowych plików !

Ano nie jest. Zawiera tylko ruską wersję. Ale dość łatwo zrobić polską. Praktycznie trzeba tylko zmergować st_quests_general.xml (SGM PL) z wersją z AF3 (folder ‘pol’) i dołożyć nazwy dodatkowych leveli do polst_mm_atmosfear_texts.xml

<string id="st_cap_af_marsh">
        <text>Bagna</text>
    </string>
    <string id="st_cap_af_escape">
        <text>Kordon</text>
    </string>
    <string id="st_cap_af_garbage">
        <text>Wysypisko</text>
    </string>
    <string id="st_cap_af_agroprom">
        <text>Agroprom</text>
    </string>
    <string id="st_cap_af_darkvalley">
        <text>Dolina Mroku</text>
    </string>
    <string id="st_cap_af_yantar">
        <text>Jantar</text>
    </string>
    <string id="st_cap_af_military">
        <text>Magazyny wojskowe</text>
    </string>
    <string id="st_cap_af_red_forest">
        <text>Czerwony Las</text>
    </string>
    <string id="st_cap_af_limansk">
        <text>Limaсsk</text>
    </string>
    <string id="st_cap_af_hospital">
        <text>Szpital</text>
    </string>
    <string id="st_cap_af_stancia_2">
        <text>Elektrownia</text>
    </string>

Dołożyłem wszystkie z CSa bo nie pamiętam, które są w SGMie.

1 polubienie

Rozpakowałem tą adaptację i niestety jest tam jeszcze kika plików więcej do poprawienia, żeby AF3 działa poprawnie z polską wersją moda, niż te dwa co podał Cromm :frowning:

Popatrzę co da się z tym fantem zrobić :wink:

EDIT 10:33 (Yurek)

Pod linkiem: http://www.moddb.com…sfear-3-for-cop

Możecie pobrać AtmosFear 3.0 do Zewu Prypeci

A spod linka: https://www.rapidsha…bor_2.2__PL_.7z

Możecie pobrać adaptację AF3 do wersji SGM 2.2 Albora (Jenota) w wersji kompatybilnej z polonizacją :wink:

Zrobiłem przed chwilą adaptację

Oba linki dodałem też do pierwszego postu :smiley:

2 polubienia

Dobra robota. Do szczęścia potrzebna była mi jeszcze ta adaptacja.

Zacząłem właśnie pracę nad pewnym dodatkiem do SGM-a 2.2 i potrzebuję sejwy z wszystkich lokacji. Koniecznie z wersji Jenota (bo tylko tą mam) i najlepiej by było, gdyby były z wersji z zintergrowanym AF3 ale i bez tego mogą być.

Z góry dzięki

Mam masę zapisów z czystego Sgm 2.2.

Mogą być :slight_smile: Po jednym z każdej lokacji poproszę

Yurku z tego co przeczytałem to obrażenie są zależne od amoo. Tzn. broń na bazie rosyjskich pocisków zadaje takie same obrażenia różnią się modele statami ale jak rosyjska amunicja to p. abakan i ak74 zadają te same obrażenia tylko 1 ma np. większy magazynek a drugi np. szybciej strzela. Dobrze ja to rozumiem?

@ LordDino

W Jenocie jest dokładnie tak jak napisałeś. Zależą głównie od rodzaju amunicji.

Jak na razie najlepiej mi się sprawdza broń sowiecka kaliber 7.62 mm - czyli stary, dobry Kałasznikow i jego klony.

Przyznam się, że nie testowałem gruntownie innych, ale taki MP-5 z ammo p-panc teżjest niezły.

Poza tym wreszcie naprawili amunicję do strzelb. Teraz pociski typu czekan, czy strzałka rządzą, a śrut nie ma już takiej mocy :wink:

A gdzie będzie napisane bo dokładnie nie zrozumiałem, ile zadaje obrażeń dana amunicja. Ja lubię śrutówki radzisz żeby śrutu nie używać tylko czekanów i strzałek? A i jak ci zgłaszać błędy?

Nigdzie nie będzie napisane :smiley: Taki jest urok tego moda. Musisz sam dojść jaka kombinacja broni i amunicji jest dla Ciebie najlepsza :slight_smile: Autorzy postawili na indywidualny wybór gracza, a nie tylko na “cyferkę” w rogu ekranu. Błędy podrzucaj w pakietach na Rapida i daj mi linka na PW. To jest całkiem dobry sposób.