Próbowałem zrobić to zadanie trzy razy i zawsze miałem na bagnach. Myśle, że ta wersja moda tak ma, bo w poradniku do SGM 2.2 w tym zadaniu artefakt można znaleźć na drodze, nic więcej nie pisze.
Ja miałem identyczny problem. Zawsze artefakt pojawiał się na Bagnie, nigdy w Tartaku.
Ten mod tak ma. :nuke: :yes:
Wydaje mi się, że w polonizacji coś pokręcono A co do mod’a bo jeszcze na jego temat się nie wypowiadałem… jest świetny, polecam!
Jakby był do niego fix na działanie AtmosFear to byłoby miodzio.
Wtedy to już by było za dużo, nawet Walerian mówił “Doceniaj to co masz, a będziesz miał więcej”
Ja mam taki sam problem jak korn06. Dzieje się tak tylko wtedy, gdy mam założony jakiś kask i celuję z broni.
@ sedoro
A mnie za każdym razem (a gram juz chyba ze trzeci raz w SGM 2.2 - tym razem Jenota) art dla Mokowieckiego spawnował się przy Tartaku. Raz był nawet we wspomnianym plecaku !
Znalazłem adaptację AF3 do wersji SGM 2.2 Jenota: http://narod.ru/disk/51286058001.c1df4d830e751066605f88fd15d88378/AF3%20for%20SGM\_Albor%202.2.rar.html Nie wiem kto ją robił i nie wiem czy działa.
Dobra robota Cromm ! Ale jest w tym łyżka dziegciu - jeżeli nie jest zrobiona przez polski team, to i tak wymaga polonizacji przed nałożeniem na SGM 2.2. Tak więc ostrożnie i pamiętajcie o robieniu kopii zapasowych plików !
Ano nie jest. Zawiera tylko ruską wersję. Ale dość łatwo zrobić polską. Praktycznie trzeba tylko zmergować st_quests_general.xml (SGM PL) z wersją z AF3 (folder ‘pol’) i dołożyć nazwy dodatkowych leveli do polst_mm_atmosfear_texts.xml
<string id="st_cap_af_marsh">
<text>Bagna</text>
</string>
<string id="st_cap_af_escape">
<text>Kordon</text>
</string>
<string id="st_cap_af_garbage">
<text>Wysypisko</text>
</string>
<string id="st_cap_af_agroprom">
<text>Agroprom</text>
</string>
<string id="st_cap_af_darkvalley">
<text>Dolina Mroku</text>
</string>
<string id="st_cap_af_yantar">
<text>Jantar</text>
</string>
<string id="st_cap_af_military">
<text>Magazyny wojskowe</text>
</string>
<string id="st_cap_af_red_forest">
<text>Czerwony Las</text>
</string>
<string id="st_cap_af_limansk">
<text>Limaсsk</text>
</string>
<string id="st_cap_af_hospital">
<text>Szpital</text>
</string>
<string id="st_cap_af_stancia_2">
<text>Elektrownia</text>
</string>
Dołożyłem wszystkie z CSa bo nie pamiętam, które są w SGMie.
Rozpakowałem tą adaptację i niestety jest tam jeszcze kika plików więcej do poprawienia, żeby AF3 działa poprawnie z polską wersją moda, niż te dwa co podał Cromm
Popatrzę co da się z tym fantem zrobić
EDIT 10:33 (Yurek)
Pod linkiem: http://www.moddb.com…sfear-3-for-cop
Możecie pobrać AtmosFear 3.0 do Zewu Prypeci
A spod linka: https://www.rapidsha…bor_2.2__PL_.7z
Możecie pobrać adaptację AF3 do wersji SGM 2.2 Albora (Jenota) w wersji kompatybilnej z polonizacją
Zrobiłem przed chwilą adaptację
Oba linki dodałem też do pierwszego postu
Dobra robota. Do szczęścia potrzebna była mi jeszcze ta adaptacja.
Zacząłem właśnie pracę nad pewnym dodatkiem do SGM-a 2.2 i potrzebuję sejwy z wszystkich lokacji. Koniecznie z wersji Jenota (bo tylko tą mam) i najlepiej by było, gdyby były z wersji z zintergrowanym AF3 ale i bez tego mogą być.
Z góry dzięki
Mam masę zapisów z czystego Sgm 2.2.
Mogą być Po jednym z każdej lokacji poproszę
Yurku z tego co przeczytałem to obrażenie są zależne od amoo. Tzn. broń na bazie rosyjskich pocisków zadaje takie same obrażenia różnią się modele statami ale jak rosyjska amunicja to p. abakan i ak74 zadają te same obrażenia tylko 1 ma np. większy magazynek a drugi np. szybciej strzela. Dobrze ja to rozumiem?
@ LordDino
W Jenocie jest dokładnie tak jak napisałeś. Zależą głównie od rodzaju amunicji.
Jak na razie najlepiej mi się sprawdza broń sowiecka kaliber 7.62 mm - czyli stary, dobry Kałasznikow i jego klony.
Przyznam się, że nie testowałem gruntownie innych, ale taki MP-5 z ammo p-panc teżjest niezły.
Poza tym wreszcie naprawili amunicję do strzelb. Teraz pociski typu czekan, czy strzałka rządzą, a śrut nie ma już takiej mocy
A gdzie będzie napisane bo dokładnie nie zrozumiałem, ile zadaje obrażeń dana amunicja. Ja lubię śrutówki radzisz żeby śrutu nie używać tylko czekanów i strzałek? A i jak ci zgłaszać błędy?
Nigdzie nie będzie napisane Taki jest urok tego moda. Musisz sam dojść jaka kombinacja broni i amunicji jest dla Ciebie najlepsza
Autorzy postawili na indywidualny wybór gracza, a nie tylko na “cyferkę” w rogu ekranu. Błędy podrzucaj w pakietach na Rapida i daj mi linka na PW. To jest całkiem dobry sposób.