Sigerous Mod 2.2 Jenot Edition

Absolute Nature 3 Lite (SGM addon)

Specjalna wersja Absolute Nature 3 zawierająca wszystkie lokacje dodane w SGM 2.2. Wszystkie levele zostały zrekompilowane z wykorzystaniem nowych drzew.

Tak jak poprzednio - 6 stylów do wyboru osobno dla każdej z 9 lokacji.

Nie wymaga rozpoczynania nowej gry.

3 polubienia
_Expression : !m\_error\_code Function : raii\_guard::~raii\_guard File : D:prog\_repositorysourcestrunkxrServerEntitiesscript\_storage.cpp Line : 748 Description : ....a.l.k.e.r. - zew prypecigamedatascripts\_g.script:4655: table index is nil_

problem pojawia się przy wczytywaniu sejwów, w połowie ładowania gry pojawia się CTD.

ktoś wie jak na to zardzić? proszę o pomoc! :frowning:

edit 2: z ciekawości rozpocząłem nową gre, a właściwie tylko spróbowałem bo wywaliło mnie przy ładowaniu poziomu z tym samym błędem.

Przeinstaluje moda i zobacze czy to coś da,

edit 3: cóż przeinstalowałem i nowa gra się odpala, ale stare sejwy nie działają, podczas wczytywania wyskakuje CTD a oto log błędu:

_Expression : !m\_error\_code Function : raii\_guard::~raii\_guard File : D:prog\_repositorysourcestrunkxrServerEntitiesscript\_storage.cpp Line : 748 Description : ...e.r. - zew prypecigamedatascriptssgm\_utils.script:108: attempt to compare number with nil_

da się coś z tym zrobić?

A masz Waść co najmniej 3GB RAMu i 64-bitowy system? Bo domyślam się, że to po zaninstalowaniu AN3 a to wymaga potężnej maszyny.

8Gb ramu, 7 64-bit, z kompem nie problem :slight_smile: nie wiem co mam zrobić, bo już trochę poprzechodziłem i zdobyłem mase rzeczy i wykonałem całą góre zadań, nie chce mi się ich odpoczątku wykonywać.. edit: Absolute Nature 3 nie instalowałem. ale zaraz ściągne i zainstaluje może to coś da (nadzieja matką głupich) edit2: nie pomogło, tak jak się spodziewałem. czekam na jakieś sugestie co można by z tym zrobić

Skoro po reinstalacji stare sejwy nie działają to znaczy, że instalacje się różnią. Sugeruję przeinstalować wszystko, włącznie z Zewem Prypeci. Jeszcze raz ściągnąć moda i dokładnie przemyśleć proces instalacji. Oczywiście nowa gra.

cóż, chyba tego nie uniknę, mam kolejne pytanie, tym razem odnośnie samej rozgrywki, gdzie znajdę przejście do agropromu i druga sprawa: jak włączyć ten tekst u góry ekranu (ten dotyczący zadania “Ważna Informacja”) tak jak na zdjęciu poniżej? aha i czy w tej wersji tak jak w zwykłym SGM 2.2 jest spawner? a jeżeli tak to jak go uruchomić?

Artefakt dla Makowieckiego musimy znaleźć w innym miejscu, więc pasowałoby by w polonizacji zmienić nazwe Tartak na Bagno:

W odniesieniu do polonizacji, jeszcze przy oddawaniu artefkatu GG mówi, że ze stalkera został tylko plecak, a wersji SGM 2.2 i tej artefakt trzeba za pomocą detektora znaleźć.

Spojler jakby ktoś nie mógł go znaleźć:

A propos spawnera to @Yurek opisał to tu: http://stalkerteam.p…d-22-wersja-pl/ i chodzi o frazę -cheat_mode w linii komend. Tyle

Mam problem, bo gdy dodaję -cheat_mode w linii komend, to gra się nie odpala.

Tak powinien wyglądać skrót na pulpicie:

1 polubienie

Tak powinien wyglądać skrót na pulpicie:

Dziękuję! Kto by pomyślał, że muszę dodać “binxrEngine.exe” ?

Przy okazji ponawiam moje pytanie na temat Agropromu - jak się tam dostać ?

EDIT Yurek (30.06.12)

Kolego !

Zdania rozpoczynamy z dużej litery, stosujemy znaki przestankowe tam gdzie trzeba i nazwy własne również piszemy z dużej litery !

Pierwsze i ostanie ostrzeżenie “ustne” - nastepnym razem zarobisz punkty ostrzeżeń jak będziesz mnie zmuszał do odrywania się od polonizowania modów swoją niepoprawną polszczyzną !

Do Aprogromu:

Anomalia przestrzenna taka jak w misji z Noe, jest na płaskowyrzu tym z helikopterem

1 polubienie

Do Aprogromu:

Anomalia przestrzenna taka jak w misji z Noe, jest na płaskowyrzu tym z helikopterem

Dziękuje za wskazówkę! I mam kolejne pytanie - gdzie znajdę artefakt “Szapokłak” i czy detektor ma jakieś znaczenie? Bo posiadam tylko ten typu “Niedźwiedź” i obleciałem już cały Kordon. Dodam, że nie znalazłem żadnego artefaktu, nawet tych “pospolitych”..

Artefakt może się pojawić w kilku losowych miejscach. U mnie był w stercie kamieni, niedaleko lokomotywy.

Detektor jest niepotrzebny. Artefakt pojawiał się też na torach kolejowych. Gdzie jeszcze nie wiem.

Koło wioski kotów w zagajniku anomalii również.

Dzięki! Obszukałem dookoła wioskę kotów i znalazłem ten zagajnik. Artefakt rzeczywiście sobie tam leżał i czekał. Mam ostatnie już pytanie (przynajmniej na tym etapie rozgrywki) czy noże które można dostać u handlarzy, różnią się czymkolwiek prócz wyglądu?

Tylko wygląd obrażenia poprawia jedynie znajomość taktyki walki. Mam ten problem co korn nic nie pomaga. Zdarzały mi się wcześniej takie błędy pojedyncze ale nigdy tak jak teraz ciągle jakiego celownika nie użyje mam ten problem. Pewnie na rosyjskich forach był ten problem omawiany, rzućcie proszę okiem, a mam ten hud inny. Dzięki za pomoc, wspomaganie osób testujących mody jest ważne.Dobrze, że jest to u nas na wysokim poziomie. Poradziłem sobie sam powoli robi się taka mała tradycja ale do brzegu bo smęcę mocno. Pomogło wrzucenie innego huda (zamieszczonego w dodatkach) w sumie nic się nie zmieniło w wyglądzie ale błąd przestał wyskakiwać nic więcej nie interesuje mnie ważne, że działa. Chyba odkryłem kiedy ten błąd występuje. Jak masz uszkodzony hełm bądź kombinezon i takie pęknięcia na wizjerze i plamy krwi i wtedy ten błąd mi się pojawiał jak wrzuciłem hud bez widoku hełmu błąd zniknął.

1 polubienie

To czyli “HUD do moda Jenota (Albora) by YaD” powoduje te błędy ze znikaniem 3/4 ekranu? Warto zaznaczyć, żeby go nie instalować, ja postaram się później przetestować, bez tego huda.

Ta maska z pęknięciami i plamami krwi powoduje problem. Jak się jej pozbyłem problem znikł.

Ten “HUD do moda Jenota (Albora) by YaD” to HUD z AtmosFear 3 mojego autorstwa :slight_smile:

I nie powoduje on żadnych problemów.

Ta maska z pęknięciami i plamami krwi powoduje problem. Jak się jej pozbyłem problem znikł.

To który hud, jest bez widoku maski od środka?