Yurek dzięki za rady ale i tak zrobiłem trochę innaczej, mianowicie;
z kopiowałem folder gry(bez gamedaty) na inny dysk i odinstalowałem grę z systemu
zrobiłem to samo z modem i jego dodatkami (instalowałem na innym dysku)
do wcześniej z kopiowanego folderu gry poprzenosiłem gamedaty moda+guns kwest (instalacja zgodna z postem nr1) i … uruchomiła się bez żadnego problemu .Nie robiłem reinstalki gry tylko kopię na innym dysku.Nie ściągałem jeszcze raz wszystkiego (przeważnie czekam jak Ty Yurek wstawiasz finałowe wersje modów [za co Ci jestem bardzo wdzięczny-szacunek za Twoją i kolegów pracę])
Nie wiem jak miał Cichy z tym errorem ale ja po kliknięciu na ikonę gry zobaczyłem tylko logo stalkera i za moment “crash-biedronke” opisaną w/w poście nawet nie widziałem głównego menu gry.Tak więc nie wiem co było przyczyną tego błędu. Moim zdaniem nie ma jakiegoś większego wpływu czy gra jest czy nie jest widziana przez system. Z mojego lenistwa nie ściągałem i instalowałem jeszcze “enty” raz wszystkiego, przyczyną może być “urok” S.T.A.L.K.E.R.-a czy X-Ray-a.
Cichy, czemu na Twoich screenach jest taka słaba grafika, zupełnie jak w Cieniu Czarnobyla, a nie jak w Zewie Prypeci? Czyżby tylko w wersji Jenota dodane lokacje były na silniku CoP?
Witam, Wilk daje nam misje pogadać z gościem przy tej latającej wyspie podchodzimy i dostajemy kolbą, kiedy się podnosimy (tu zaczyna się mój problem) nic nie mogę zrobić ruszam myszka postać się nie rozgląda nie działa szybki zapis ani wczytanie, ekwipunek, pda, esc nie działa, klawiatura i myszka jest martwa chociaż świat w grze żyje?! jedynie co mogłem to wyjść skrótem alt-F4! Spotkał się ktoś z czymś takim? jest na to rada? instalowałem z godnie propozycją na tej stronie!
Witam, Wilk daje nam misje pogadać z gościem przy tej latającej wyspie podchodzimy i dostajemy kolbą, kiedy się podnosimy (tu zaczyna się mój problem) nic nie mogę zrobić ruszam myszka postać się nie rozgląda nie działa szybki zapis ani wczytanie, ekwipunek, pda, esc nie działa, klawiatura i myszka jest martwa chociaż świat w grze żyje?! jedynie co mogłem to wyjść skrótem alt-F4! Spotkał się ktoś z czymś takim? jest na to rada? instalowałem z godnie propozycją na tej stronie!
Mam ten sam problem, myślałem, że to bug więc jeszcze raz podszedłem do zadania i za każdym razem jest to samo co u kolegi powyżej.
Gdzie znajdę Szpona śmierci? Chodzi o tego 2., który uciekł z kanałów. Ma to być miejsce “parów za fermą”, ale nie wiem gdzie to jest, a Wilk nie dal koordynatów do PDA.
Dzięki.
Aha, nie wiem czy jest to tez w podstawce SGMa, gram w Dope.
Literówki. Post przeniesiony do odpowiedniego tematu. cichy
To PDA z moda Restoration, pokazuje mapę po naciśnięciu “m”. W SGM jest chyba taki sam. Ja wykorzystałem mod tylko dla zilustrowania Ci miejsca położenia “gada”.
Po ścianie, dobra. Tylko że ni cholery nie wychodzi. Od 2 godzin próbuję i nie daję rady. Zaczynam tracić wiarę w swoje umiejętności. Może ma ktoś sejwa po wyjściu z kanałów?
Dzięki wielkie! Nareszcie do przodu. A tak na marginesie. Czasami odnoszę wrażenie, że gram w innego moda niż inni. Fabuła ta sama ale reszta… Tam gdzie inni mają problemy u mnie gładko i na odwrót (i to nie tylko wtym) . Jakby zona u każdego inaczej sie zmieniała w czasie gry
Miał ktoś problem z headshotami? Problem jest taki, że jak strzelam headshota to mi wywala na pulpit. Możliwe ,że jest tak tylko z jednym bandziorem, bo dopiero po paru killach jest błąd. Jest brak odpowiedzi, wiec loga nie zapodam. Strzelam na bagnach do bandytów i nie miałem problemow z bandytami prędzej.
Jesli miał ktoś taki kłopot i wie jak go uleczyć, to proszę o pomoc. Thx z góry.