Jeśli ktoś ma problem z zadaniem Wilka “pod wyspą” z zamrożeniem gry to włączcie w opcjach Alfa Team - u mnie poszło od razu.
Bariera w tunelach przed dyskiem jest do przejścia po ścianie z lewej strony w EXO - nie giniesz.
Może komuś się przyda.
Jeśli ktoś ma problem z zadaniem Wilka “pod wyspą” z zamrożeniem gry to włączcie w opcjach Alfa Team - u mnie poszło od razu.
Bariera w tunelach przed dyskiem jest do przejścia po ścianie z lewej strony w EXO - nie giniesz.
Może komuś się przyda.
@ de Vries
Proszę bardzo
Poniżej masz moje sejwy z tunelu i parę po wyjściu z niego.
Żeby wszystko Ci zagrało jak należy musisz jeszcze podmienić swoje pliki z folderu “mod_parameters” w folderze “configs” na moje.
Powodzenia
@ Yurek.
I ja dziękuję za wystawienie tych plików z zapisami bo miałem ten sam problem co @ de Vries. Nawet korzystając z podpowiedzi i prób pójścia lewą ścianą tunelu nie byłem w stanie sforsować bariery.
Ale mam jeszcze pytanie. Zebrałeś pewnie wszystkie artefakty w tunelach a zadanie “zebrać artefakty” zostało nie zaliczone. Czy to jest błąd czy też jest to normalne? I czy w tej fazie gry jest już dostępny DSR-1 Subsonic ?
Pozdrawiam.
Kwestową DOPĘ przechodziłem tylko sam początek na Kordonie i w tych tunelach pod Kordonem. Dalej już nie grałem, więc nawet nie wiem czy jakieś błędy się tam dalej pojawiają. Dalszy ciąg tego moda (po zrobieniu tych dodatkowych kwestów) jest identyczny jak czysty SGM 2.2, który przechodziłem i polonizowałem wtedy w krótkim odstępie czasu, więc nie chciało mi się grać po mraz kolejny w SGM 2.2.
Tak więc reasumując - jakieś błędy moda mogą się pojawiać.
@ Yurek.
Próbuję grać w tego moda bo w wersji Jenota wystąpił problem z przejściem MW a więc spróbuję w tą wersję wraz z dodatkiem “guns addon”. A poza tym u Jenota brakowało mi zmodyfikowanej Grozy przerobionej na kaliber 5.45mm ale to taka moja fanaberia.
Jeszcze raz dzięki nie tylko za pliki ale za całokształt Twojej pracy włożonej w polonizacje modów.
Mam problem, a mianowicie utknąłem wykonując “wątek główny” Dorwałem uciekających bandytów, potem miałem szukać ciała ale..zaszedłem aż do bunkru w wiosce kotów i zadanie zmieniło mi się na odszukanie c4. Może mi ktoś powiedzieć gdzie dokładnie jest? Przeszukałem wioskę od stóp do głów i żadnego nie znalazłem. Z góry dziękuję.
C4 jest w jednej w piwnic w domku.
Dzięki Wielkie sedoro
Bardzo mi pomogłeś.
Czy ktoś jeszcze miał problem z przejściem do Janowa? Nie mogę przejść z Zatonu do Janowa, po kwesti dialogowej z Pilotem robi się czarny ekran, potem rozjaśnia ale dalej jestem w Zatonie, a do tego nie mogę się ruszać oraz cały interfejs znika. Nie działa ani klawiatura ani myszka po tym zabiegu.
Witam.
Mam problem ze sforsowaniem bariery elektryczej przed komorą z dyskiem w kanałach. Próbowałem zgodnie z poradą Yurka iść po ścianie tunelu,ale brak efektów.Wysokość bariery jest zbliżona do wysokości GG a przewężenie tunelu przed komorą powoduje że GG schodzi do poziomu gruntu i .. po zabawie.
@Yurek udostępnił swoje zapisy po wyjściu z kanałów ale chciałbym spróbować samodzielnie. Czy komuś udało się pokonać barierę w sposób opisywany przez Yurka (pewnie tak bo postów na ten temat jest nie wiele) ale może ktoś ma jeszcze dokładniejsze informacje jak tego dokonał.
Wiem że jest to temat nieco odgrzewany ale mam nadzieję że ktoś ma dobrą pamięć i chęć pomocy.
No, ja nie znam innego sposobu, ale możesz podesłać mi swojego sejwa, to sprawdzę, jak to jest u Ciebie i może jakieś screeny z tej akcji porobię ![]()
No, ja nie znam innego sposobu, ale możesz podesłać mi swojego sejwa, to sprawdzę, jak to jest u Ciebie i może jakieś screeny z tej akcji porobię
Dzięki za odpowiedź. Sejwa podeślę ale pewnie pod koniec tygodnia bo będzie przez te pięć dni bardzo roboczo i raczej nie w zonie. A z problemem poradziłem sobie wczoraj w sposób nieco niekonwencjonalny a znany z NS (kwest ze Złotą Rybką dla Kostii) czyli wywaliłem dysk z komory granatami. Zadanie zaliczone,z kanałów się wydostałem a czy nie spowoduje to jakiegoś błędu w dalszej rozgrywce to zobaczymy.
Witam.
Mam problem ze sforsowaniem bariery elektryczej przed komorą z dyskiem w kanałach. Próbowałem zgodnie z poradą Yurka iść po ścianie tunelu,ale brak efektów.Wysokość bariery jest zbliżona do wysokości GG a przewężenie tunelu przed komorą powoduje że GG schodzi do poziomu gruntu i .. po zabawie.
@Yurek udostępnił swoje zapisy po wyjściu z kanałów ale chciałbym spróbować samodzielnie. Czy komuś udało się pokonać barierę w sposób opisywany przez Yurka (pewnie tak bo postów na ten temat jest nie wiele) ale może ktoś ma jeszcze dokładniejsze informacje jak tego dokonał.
Wiem że jest to temat nieco odgrzewany ale mam nadzieję że ktoś ma dobrą pamięć i chęć pomocy.
Ja zmieniłem ustawienia gry na “Nowicjusz”. Wtedy przechodzisz i trochę zdrowia Ci zostaje , co podlecza się apteczkami. Potem zmiana na Mistrz i jedziemy dalej. Takie na “lenia” ale skuteczne. Gratuluję wytrwałości , ja się poddałem.
Ja zmieniłem ustawienia gry na “Nowicjusz”. Wtedy przechodzisz i trochę zdrowia Ci zostaje , co podlecza się apteczkami. Potem zmiana na Mistrz i jedziemy dalej. Takie na “lenia” ale skuteczne. Gratuluję wytrwałości , ja się poddałem.
Dzięki za radę jak wrócę do moda to spróbuję chociaż dysk udało mi się wydobyć niekonwencjonalną metodą.
Dzięki Wielkie sedoro
Bardzo mi pomogłeś.
Czy ktoś jeszcze miał problem z przejściem do Janowa? Nie mogę przejść z Zatonu do Janowa, po kwesti dialogowej z Pilotem robi się czarny ekran, potem rozjaśnia ale dalej jestem w Zatonie, a do tego nie mogę się ruszać oraz cały interfejs znika. Nie działa ani klawiatura ani myszka po tym zabiegu.
Ja napotkałem ten sam problem. Może ktoś już go rozwiązał ?
Ja napotkałem ten sam problem. Może ktoś już go rozwiązał ?
Mam to samo. Nie mogę ruszyć dalej.
Witam.
I u mnie też wystąpił ten błąd pomimo ponownego pobrania wszystkich plików od nowa. Czy ktoś z szacownej braci stalkerskiej znalazł rozwiązanie?
Czy naprawdę nikt nie znalazł rozwiązania tego problemu czy też jest ten błąd gdzieś opisany a ja nie potrafię go znaleźć?
Pozdrawiam.
Mam to samo. Nie mogę ruszyć dalej.
Natchnąłem się na ten sam problem ale po braku odpowiedzi na zadane pytanie o sposób wyeliminowania tego błędu sądzę że w tą wersję moda grało bardzo mało osób i być może u nich ten problem nie wystapił.
Drugie podejście do tego moda się nie udało więc spróbuję czystego SGM-a z dodatkami może się uda. Problem ten nie występuje w wersji Jenot Edition ani w Snajperze więc możesz spróbować w nie zagrać.
Pozdrawiam.
Uprzejmie proszę o nowy link do:
Poradnik przechodzenia kwestowego dopełnienia w wersji PL do pobrania pod linkiem:http://narod.ru/disk…2.2.doc.7z.html
Dziękuję
Proszę bardzo :yes: : https://yadi.sk/d/miVBMsxxeWmRZ - mam nadzieję, że Yurek się nie pogniewa za wstawienie na “obcy hosting” .
Dziękuję
Cichy!(P)! a nie można tego co w/w wsadzic w jeden plik np gamedatę tylko jedna do pobrania? bo jak dla mnie to za duzo kombinacji alpejskich na raz, dodaj to ale po tym i tamtym i przed tym i owym… ![]()
p.s. a jesli nie mam zewu 1602 pol tylko rus to jak? i czy mozna bez polonizacji?
Czy ktoś z was mógłby podać mi link do spolszczenia? Ten z pierwszego posta niestety przekierowuje mnie na stronę główną ![]()