Sigerous Mod 2.2 S.N.I.P.E.R

Fajno…dzięki @Yurek, czas pobrać moda. Duży bo ponad 5,9 GB, ale ponieważ nie grałem jeszcze w SGM chyba czas najwyższy by pobrać.

Dobra robota @Yurek. Witam, moda będę miał za około 32 gdziny, 11 kb/sek, paczka graficzna za 7godzin, 100 kb/sek a polonizację za 1 godzinę i 20 min.

Chciałem zapytać: nie ma innych serwerów jak na przykład serwer Forum do polonizacji? Nie mam do nikogo pretensji, z Forum ściągnę polonizację w 2,5 minuty.

Ortografia i inerpunkcja. cichy

Yurek, pięknie wykonana praca :thumbsup: . U mnie śmiga na wersji z torrenta:

Bardzo ujmująca jest Porada nr.60: “Jeżeli oberwałeś w jeden policzek, nadstaw mu inny - najlepiej czyjś.”

Chciałem zapytać: nie ma innych serwerów jak na przykład serwer Forum do polonizacji?

Spolszczenie pojawi się w Pobieralni, ale musi być @Portals by je tam wstawić. Przy czasach które podałeś na pewno zdąży… .

//

Ja pobrałem wersję z Narod.ru i również wszystko jest OK. Przy max detalach mod pokazał zużycie 43%RAM, czyli przy pamięci 8 GB daje to około 3,4 GB.

1 polubienie

Wielkie podziękowania.Paczka trochę waży(ponad 400mb, co mnie zdziwiło), ale śmiga pięknie na wersji z torrenta.
Profesjonalna robota!Szkoda tylko, że po wgraniu stanu z wersji RUS tekst jest nieczytelny i wywala po kilkunastu sek., ale Yurek o tym pisał.
Grajcie w SNIPERA i podzielcie się wrażeniami! :thumbsup:

Bardzo stabilny mod. Za chwilę na Bagna, nie miałem ani jednego wylotu. Wspaniała sprawa. :thumbsup:

Mod jest bardzo dobry, a na poziomie mistrz nie ma łatwo. Trochę przerobiony Kordon…przypomina mapę z CS…nic tylko pobierać i grać.

Rzeczywiście na mistrzu nie ma lekko, ale po wykonaniu kilku zadań na Kordonie, na posterunku pojawia się technik.Robimy dla niego parę misji i mamy możliwość
usprawnienia(na maxa bez, bez przynoszenia narzędzi) naszego najlepszego przyjaciela:SWD-M.Problemem jest tu tylko kasa, ale radzę pobiegać i poznosić
nieco sprzętu, by dopakować pukawkę, zanim przejdziemy na Zaton.Zastanawia mnie tylko dlaczego w tym modzie tak niewiele modeli broni da sie ulepszyć
u mechaników.Większość zachodnich pukawek nie ma takiej opcji(poczciwy AKM, który zdobyłem na Kordonie, służył mi niemal do samej Prypeci).
Nie wiem czy to zamierzone przez twórców moda, czy jest on jeszcze niedokończony?Hmm..

Witam

Po wyczyszczeniu Wioski z Bandytów (początek gry) podchodzę do jakiegoś Żeni, który prosi o apteczkę. Gdy mu ją dam gra przestaje reagować (Alt,CTrl,Del). Jeśli powiem, że nie mam mogę grać dalej, a Żeni po jakimś czasie znika.

Czy on ma jakieś zadania, bo jeśli nie to zostawię go - niech się wykrwawi :slight_smile:

gamedata z ru, textury i polonizacja

*```
Expression : !m_error_code
Function : raii_guard::~raii_guard
File : D:prog_repositorysourcestrunkxrServerEntitiesscript_storage.cpp
Line : 748
Description : …e.r. - zew prypecigamedatascriptsstate_mgr.script:539: attempt to index field ‘?’ (a nil value)

Pozdrawiam i dziękuję

Edit

Żenia odrodził się gdy byłem po za jego widokiem i dalej gra działa bez problemów.

Może się komus przyda.

Małe ułatwienie gry :stuck_out_tongue:
Jeśli ktoś chce grać na hardcore, nawet niech nie zagląda :wink:

Spawner jest co prawda wyłączony, ale możemy dodać sobie ciut gotówki
Do skrótu gry na pulpicie dodajemy “-cheat_mode”, w czasie gry wychodzimy do menu i wciskamy “O” (litera O, nie cyfra 0). Każde naciśnięcie klawisza dodaje nam 1000000 rubli.

@up U mnie spawner działa tak samo jak chest menu. Naciskam podczas gry ESC a potem D(spawner) lub A(cheat menu), nic nie zmieniałem w skrócie gry.

1 polubienie

Mam pytanie.W którym miejscu można znaleźć artefakit “szapoklak” dla mechanika Jermaka?

W zagajniku anomalii obok wejścia do Sidora albo jak idziesz od prawej strony torów to leży na torach.

Ja znalazłem w kamieniach obok miejsca, gdzie leży lokomotywa…przy torze po lewej stronie mapy.

Miejsce było dokładnie podane w rosyjskim poradniku do SGM 2.2. Pamiętaj żeby go znaleźć chodź z detektorem wyciągniętym.

Dzięki za podpowiedzi,ale mam jeszcze jedno pytanie.Jaka jest nazwa polska tego artefaktu?

Tak jak napisałeś. Szapokłak

Mam problem tesktury wszędzie są rozmazane w ekwipunku fragmentu innych itemów oraz czarne bronie nie możliwe aby na Nvidi geforce Gtx 660 ti tak chodziło .

@koksar sprawdź czy masz tylko jedno gamedata…to błąd instalacji. Jeżeli tworzy się folder..gamedat/gamedata to jest nieprawidłowo…osobiście już na to wpadłem.

//

Miejsce było dokładnie podane w rosyjskim poradniku do SGM 2.2.

@sedoro można prosić link do tego poradnika.

Link do poradnika: http://sigerous.ru/forum/14-3449-1?lc4TcX .