Mod jest naprawdę bardzo dobry , gra sie bardzo przyjemnie ale … zawsze jest jakieś ale.Co jakis czas dopada mnie nastepujący problem:
```
FATAL ERROR [error]Expression : fatal error[error]Function : CInifile::r_section[error]File : D:prog_repositorysourcestrunkxrCoreXr_ini.cpp[error]Line : 502[error]Description : [error]Arguments : Can’t open section ‘’. Please attach [.ini_log] file to your bug report
W związku z tym iż poziom mojej wiedzy dotyczącej ogólnie pojetego ogarniania komputera jest niski mam p[ytanie do znawców o przyczyne powyższego.
Pozdrawiam
Edit - po wielu godzinach walki ze "sniperem"
- usunięcie podstawki i moda z dysku
- ponowne zainstalowanie składowych
- nadal wywala
- ściągnąłem pliki z torrenta - nie powinno byc problemów z brakującymi - być może- składowymi
- ponowna deinstalacja całości i instalacja krok po kroku
- teraz wywala jak wywalało , tyle że częściej i dodatkowo nie mogę dokończyc questa z miejscami postoju żołnierzy -
jeden z punktów nie odznacza się - ergo- nie mogę przejść do następnej lokacji.
Podsumowanie - zmeczyło mnie marnowanie czasu na ten dodatek. Z całym szacunkiem dla osób które go zrobiły poświęcając swój prywatny czas - poczekam na "Misery 2".
Lubię kufajmańskie gry - mają niezły klimat - ale nie mam zamiaru tracic czasu na buble.
Podrawiam
Dwa podejścia do misji od Garika (po ewakuacji Prypeci) a mianowicie odnaleźć Mielnika.
Mielnika znajduję , dużą grupę Alfa likwiduję i próbuję po dialogu z Mielnikiem wrócić do Prypeci. I tu się zaczyna problem. W czasie realizacji misji dokonuję kilku zapisów stanu gry. W momencie przejścia do Prypeci (autosave) gra robi wylot do pulpitu a przy okazji niszczy kilka poprzednio dokonanych zapisów.
Próba wczytania ostatniego (autosave) zapisu lub wcześniejszego kończy się wylotem i następującym zapisem w logu.
Czy ktoś z braci stalkerskiej miał kiedyś taki problem? Jeśli tak to czy udało się go rozwiązać?
Pozdrawiam.
Zrobiłem ponowną instalację gry i moda ale bez skutku , więc ponawiam prośbę o pomoc lub chociaż wskazówkę gdzie tego błędu szukać.
Witam.Mam takie pytanko.Zadania z Janowa zrobiłem prawie wszystkie,po powrocie na Zaton z flaszką dla Kardana nagle zauważyłem,że czas w grze zapyla z 10x szybciej przykład szybki bieg Skadowsk -Noe to prawie cały dzień od ok.6.00-20.00.Przez pomyłkę w czasie zapisu z menu wcisnąłem F-pokazało się okienko z opcjami jakby spawnera.Dałem wróć. Czy ktoś wie jak zwolnić czas do jakiegoś rozsądnego poziomu.?
Grałem 2-gi raz i tym razem czas przyśpieszył tak 1s rzeczywista=minuta gry.Jakby co to mam osiągnięcia SGM, coś jakby legenda stalker-coś w tym stylu [taki medal miałem]
Mam problem na bagnach.Załatwiłem bandytów,obszukałem 5 trupów wojskowych i nie pojawia się żadna informacja o wykonanym zadaniu,czy jeszcze coś trzeba zrobić.
Tego się obawiałem. Grzebałem na za tym błędem na forum GSC i znalazłem tylko kilka postów na ten temat ale żadnego rozsądnego wytłumaczenia. Reinstalowałem system operacyjny (używam Win 8 x64) i spróbuję ponownie a jak nie to chyba zakupę nową płytę z grą , może tu leży problem.
Nie udało mi się zakończyć żadnego moda opartego na SGM 2.2 więc może jeszcze spróbuję czystego SGM-a. Jak zwykle bardzo dziękuję za odpowiedź
Porobiło się po wylocie do pulpitu [stack overflow].Nie działa ani qucksave,normalny zapis też nie.Dużo wcześniejsze z Kordonu zapisy także.Aha byłem,jestem w Jupiterze.Co moźe być przyczyną-pliki script wkleiłem nowe z kopii Snajpera.
*```
FATAL ERROR[error]Expression : !m_error_code[error]Function : raii_guard::~raii_guard[error]File : D:prog_repositorysourcestrunkxrServerEntitiesscript_storage.cpp[error]Line : 748[error]Description : …a.l.k.e.r. - zew prypecigamedatascripts_g.script:4653: table index is nil
Porobiło się po wylocie do pulpitu [stack overflow].Nie działa ani qucksave,normalny zapis też nie.Dużo wcześniejsze z Kordonu zapisy także.Aha byłem,jestem w Jupiterze.Co moźe być przyczyną-pliki script wkleiłem nowe z kopii Snajpera.
[error]Description : …a.l.k.e.r. - zew prypecigamedatascripts_g.script:4653: table index is nil
Mněl jsem stejnou chybu.Nešel načíst ani jeden save.Musel jsem celkově hru smazat a znovu nainstalovat.Zálohoval jsem save a po nové instalaci šly zase normálně načíst.Také se mně to stalo po pádu hry.
Witam.Mam pytanie o kolejność wstępowania do frakcji-bandytą byłem w Zatonie [wytłukłem ich i Czapajewa].Teraz w Jupiterze co najpierw najemnicy,świt a może powinność.Proszę o podpowiedź.
Aha gdzieś to kiedyś widziałem tylko teraz nie mogę znaleźć.
Hobby dzięki za radę-mi savy nie działały,mimo reinstalacji gry i moda.
Ale znalazłem chyba sposób naprawy-trzeba robić kopie folder save_data.I potem w razie kłopotów przekopiować i nadpisać w modzie.
Nie wiem czy jest jakiekolwiek znaczenie przy kolejności wstępowania do frakcji
Siemka, a raczej dobry wieczór wszystkim mam do was pytanko jak się nazywa taki operowy utwór który mozna czasem usłyszeć u brodacza w radyjku? Bardzo mi przypadł do gustu i chciałbym poznać jego nazwe
Witam.
Pobrałem moda ze spolszczeniem, ale bez dodatków graficznych. Wszystko uruchamiało się dobrze tyle że po kliknięciu nowej gry wyskakuje mi takie coś
Grę udało mi się odpalić po wgraniu dodatku graficznego, ale w trakcie gry pojawił się problem z ulepszeniami a konkretnie z abakanem, as wał, fn-f 2000, l85 i sig 550. Grzebałem w plikach i udało mi się odblokować wszystkie ulepszenia poza tymi dodam że w pliku z ulepszeniami te bronie w ogóle nie były uwzględnione.Niewiem czy później będzie możliwośc ich ulepszania bo póki co siedzę w kordonie. Ma ktoś możliwośc sprawdzenia czy później już można je ulepszać? A może ktoś wie jak zrobić zeby ich ulepszenie było możliwe.
Witam, wykonałem zadania na Kordonie i chce przejść na Bagna ale potrzebny jest klucz , taki mam komunikat, gdzie go szukać i jeszcze jedno, czy mechanik robi jakiś dekoder bo w poście ktoś o tym pisał.
Klucz jest w skrzyni na posterunku przy bramie - skrzynia leży w szafie obok wejścia, które pierwotnie prowadziło do Wysypiska.
Znalazłem, dzięki.
Stalkerzy mam dziwny problem . mianowicie jak biorę zadanie na dostarczenie najemnikom jedzenie na podstacji to w momencie jak mi wskoczy zadanie to mi strasznie tnie gra. Kombinowałem z wgraniem wcześniejszego sejwa , to samo, wczytałem wcześniejszego sejwa i robiłem inne zadania , po jakimś czasie biorę to zadanie i znowu tnie. dodam, że mam nowy sprzęt min. AMD 6300, grafika R9-270X, pamięci 8 markowe patriot extreme czy jakoś tak, czy ktoś się spotkał z takim problemem i jak ewentualnie temu zaradzić.
Rozwiązanie nastąpiło przez przypadek, zebrałem potrzebną ilość żywności dla najemników bo już wiedziałem ile czego mam mieć i zaraz po otrzymaniu zadania zrealizowałem je, gra idzie płynnie.
Klucz. Potrzebny mi jest drugi klucz aby otworzyć pojemnik na moście, kiedyś grałem w czystego SGM ale już nie pamiętam gdzie jest. Proszę o podpowiedz.