Sigerous Mod 2.2

To pewnie nie zainstalowałeś do folderu z grą. Wypakuj na pulpit i dopiero przenoś do folderu CoP

O proszę nie ma mnie 2 tygodnie a ty już spolszczony mod wychodzi i to z nowymi lokacjami. :o Nie wiem jak wy to robicie ale jesteście świetni

1 polubienie

Ja mam poważny problem jeden z bandytów w obozie jest nieśmiertelny(nie rusza go 13 strzałów gaussa-ze spawnera) nazywa się Kościel

Bo pewnie zaatakowałeś bazę bandytów bez zrobienia najpierw kwestu na “wykrywacz min” :slight_smile: Żeby stał się śmiertelny musisz najpierw pogadać z mechanikiem :wink:

Mam pytanie, czy ten “gun pack” będzie działał ze spawnerem(spawner będzie "widział bronie ")? Wydaje mi się że nie ponieważ spawner nie ma, powiedzmy zakodowane że spawnuje te nowe bronie np. “wpn_glock18.ltx”( z tym glockiem to przykład) Czy to zostało uwzględnione?

@ LOL 1234

Gun Pack nie będzie działał ze spawnerem, bo po prostu nowe bronie nie są tam dopisane.

Prac nad spawnerem nie przewiduje się, ponieważ jest on do gry w tego moda absolutnie niepotrzebny.

Poza tym, co to za frajda grać od początku na zespawnowanym, wypasionym sprzęcie.

Jak chce się go zdobyć, to trzeba walczyć i kwesty robić, a nie spawnować jak jakaś lama !

Spawn służy tylko do przedmiotów, których jakimś trafem nie możemy znaleźć (bo na przykład wpadły w tekstury).

Wiedziałem… jeśli żaden z was się nie domyślił, UŻYWAM SPAWNERA DO ROBIENIA SAVE NA ŻYCZENIE z zróznicowanym ekwipunkiem.

Wiedziałem… jeśli żaden z was się nie domyślił, UŻYWAM SPAWNERA DO ROBIENIA SAVE NA ŻYCZENIE z zróznicowanym ekwipunkiem.

Komu, albo po co robisz te sejwy na życzenie?

Głownie kolegom z klasy właściwie zrobiłem tylko trzy takie. Raz kolega mnie poprosił o fajny save i tak się zaczęło. Dodam iż sam tworze małe modyfikacje i ten spawner przydaje się do spawnowania obiektów które zmodyfikowałem(sprawdzić czy modyfikacja działa) np exo czystego nieba z zmniejszonym udźwigiem ale lepszym pancerzem, nie chce biegać po zonie za exo to go spawnuje.

Witam mam do was pytanie zacząłem grę na tym modzie nawet trafiłem na fajny żarcik :smiley: ale gdy włączyła sie gra i przy starcie to wyrzuca do pulpitu i wyskakuje takie coś:

_Exception Reason: Expression : !m\_error\_code Function : raii\_guard::~raii\_guard File : D:prog\_repositorysourcestrunkxrServerEntitiesscript\_storage.cpp Line : 748 Description : ....a.l.k.e.r. - zew prypecigamedatascripts\_g.script:4415: attempt to index local 'file' (a nil value) EAX=1BDB72C8 EBX=05281190 ECX=1BDB72D0 EDX=1BDB7401 ESI=006C88C8 EDI=00000002 FLG=00200216 EBP=0018F2CC ESP=0018E2C0 EIP=0069E12E CS=0023 DS=002B SS=002B ES=002B FS=0053 GS=002B_

Nie znam się za bardzo na komputerach więc o dokładnie instrukcje poproszę :wink:

Ramu mam 8GB z czego wolnych to nie wiem ale przy ponownym uruchomieniu gry na minimalnych ustawieniach graficznych to samo,mam dużo gier zainstalowanych.Czy jeśli jakieś usunę to już będzie ok?

Nie dubluj postów LD

Próbowałeś wgrać wcześniejszy zapis? A jeśli to przy tworzeniu nowej gry to przemyśl proces instalacji.

Żadnego zapisu nie mogę wczytać wcześniejszego grałem wcześniej na wersji 1.6 a co do instalacji.To gierka jest w wersji 1.6.02,normalnie zainstalowałem tego moda 2.2 później tego fixa przerzuciłem do folderu z grą nadpisując pliki i tak samo ze spolszczeniem

Jedno pytanko! Czy SGM 2.2 Gun Pack Addon z punktu 8. to to samo co “SGM 2.2 Enot edition” z sigerous.ru? No dobra, dwa pytanka. Drugie: czy “SGM 2.2 Enot edition” gryzie się ze spolszczeniem?

Aha. Wielki kozak za tłumaczenie!

Usunąłeś wszystko związane z 1.6 ? Pytam bo nie ma żadnej wzmianki o takim logu błędu. Albo trafiłeś na coś nowego i trzeba czekać aż rosjanie wypuszczą fiksa, albo pokręciłeś przy instalacji lub masz uszkodzony któryś plik przy ściąganiu / rozpakowywaniu. By było jasne. Wersja 1.6 a 2.2 to dwie różne, absolutnie niekompatybilne modyfikacje. Może przypadkiem próbowałeś na wersji 2.2 odpalić sejwa zrobionego na 1.6?

Nie nie probowałem dopiero po tym jak napisaleś o wcześniejszych sejwach

ale gdy włączyła sie gra i przy starcie to wyrzuca do pulpitu

Ponieważ jest to przy uruchomieniu to raczej błąd instalacji…odinstaluj wszystko włącznie z podstawką, folderami zapisów itd…potem postaw moda na nowo według opisu z 1 postu.

Fasolkas spolszczenie jest pod czystą wersje SGM 2.2 natomiast SGM 2.2 с оружием из мастерской Енота to jest zupełnie inny mod z przerobionym uzbrojeniem, systemem ulepszeń broni, wyposażenia i teksturami.

LINKI do moda:http://narod.ru/disk/46827446001.0405fd2084c709aae7ab226b8419fc9e/SGM%202.2%20Enot%20edition.7z.html

LINKI do paczki z nowymi teksturami:http://narod.ru/disk/46908005001.1f596d3caa2c9bbdb4267c24d8a10daf/Texture%20Pack.7z.html

Wyłączenie huda:http://pl.rghost.net/37714268

PATCH na wylot wpn_abakan_m1:http://pl.rghost.net/37715066

1 polubienie

Jak ktoś będzie po testach o ile znajdzie się chętny na zassanie tego to czy by mógł napisać “jak to wygląda”?

Testuje się… Owszem - spolszczenie zniknęło. Owszem - konieczna nowa gra…

Ok usunę całego stalkera i zacznę jeszcze raz instalacje tylko pytanie mam gdzie mogę dezaktywować klucz CD? Mam windowsa 7

Odinstaluj grę i automatycznie pójdzie proces. LD