Sigerous Mod 2.2

Jak pamiętam to jeśli wybierzesz deinstalację, gra sama się zapyta czy deaktywować. A jeśli nie to w menu start, w folderze z plikami COPa jest opcja deaktywacji klucza.

Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale po usunięciu zostały takie pliki: Folder Bin,folder gamedata,patches,Dokument SGM_COP hisory,SGM_COP info,Notatki SGM_what_in_v1.6,SGM_what_in_v2.2,PLIK DAT unins001,aplikacja unins001

Heh… Fajnie… Początek gry, misja w wiosce - emisja - zgon… Miło!

Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale po usunięciu zostały takie pliki:

Folder Bin,folder gamedata,patches,Dokument SGM_COP hisory,SGM_COP info,Notatki SGM_what_in_v1.6,SGM_what_in_v2.2,PLIK DAT unins001,aplikacja unins001

Usuń wszystko do zera. Teoretycznie SGM-y mają swój własny deinstalator, to są pliki z niego prawdopodobnie. Tak czy owak masz wszystko zainstalować na nowo. Przy instalacji moda najpierw wypakuj wszystko do osobnego folderu a potem dopiero przenoś same gamedaty do folderu gry.

To samo przy starcie gry wywala do pulpitu także bez polonizacji czy możliwe jest to że źle się coś pobrało?

Możliwe. Przede wszystkim bez polonizacji to na pewno cię wywali na polskiej podstawce. Sam czysty Zew odpala normalnie? Akurat nie mam tego moda, gram w wersję 2.0 z geonezis. Może ktoś poda rozmiary poszczególnych gamedat po rozpakowaniu to sobie porównasz.

Normalny zew działa w porządku i ten mod 1.6 też działał tylko z tym mam problem

W zewie nie trzeba mieć polonizacji do rosyjskich modów, silnik został poprawiony i nie wywali bug trapem.

Czy ten mod przypadkiem nie podmienia jakiś plików w folderze bin ?

Zrób kopie folderu bin i po instalacji modu ja przywróć albo, zainstaluj moda osobno i przenieś tylko gamedate.

Z resztą ja mam sgm to zaraz zobaczę :slight_smile: mam tylko 1.6

A co do tego fixa potrzebnego do tego moda to go trzeba wkleić do folderu ze stalkerem czy zawartość gamedaty wkleić do tego folderu?

Gamedatę fiksa nałożyć na gamedatę moda. Dopiero potem polonizacja, też oczywiście nadpisać gamedatę zezwalając na zamianę plików.

Przewidywana jest polonizacja SGM od Enota?

I love the Game !!! Pyszny modzik…piekna praca przy spolszczeniu…jestescie wielcy !!!

1 polubienie

Na jakimś forum wyczytałem że przy taki błędach trzeba podać loga lecz w moich dokumentach nie mam żadnego folderu z grą ;/

W Windows 7 Komputer / dysk C / Użytkownicy / Publiczny / dokumenty publiczne / STALKER - Zew Prypeci / logs / xray_twój login / wszystko poniżej FATAL ERROR Na jakimś forum ? Ejże, nie musisz się wstydzić :smiley:

1 polubienie
_FATAL ERROR [error]Expression : !m\_error\_code [error]Function : raii\_guard::~raii\_guard [error]File : D:prog\_repositorysourcestrunkxrServerEntitiesscript\_storage.cpp [error]Line : 748 [error]Description : ....a.l.k.e.r. - zew prypecigamedatascripts\_g.script:4415: attempt to index local 'file' (a nil value)_

A co do tego forum czytałem że nie każdy lubi forum stalker więc wolałem nie wspominać

Może ktoś poda rozmiary poszczególnych gamedata po rozpakowaniu to sobie porównasz.

Niestety trzeba zacząć od tego…grzebanie w plikach na początku gry to proszenie się o kłopoty…Uważam że są dwie możliwości:

1..błąd instalacji (sama instalacja prosta..podstawka 1.602 + mod 2.2 + patch + spolszczenie)

2..błąd w pobranych plikach ( to może wyjść w porównaniu)

Wstawcie panowie wielkości rozpakowanych gamedata moda i patcha do porównania…

gamedata SGM 2.2 rus rozpakowana rozmiar : 2,33 GB (bajtów: 2 503 148 211) rozmiar na dysku : 2,34 GB (bajtów: 2 519 392 256) zawiera : 6 097 plików, 487 folderów fix 19.03 rozpakowany rozmiar : 57,4 MB (bajtów: 60 252 914) rozmiar na dysku: 57,5 MB (bajtów: 60 370 944) zawiera: 56 plików, 20 folderów polonizacja rozpakowana gamedata rozmiar : 460 MB (bajtów: 483 024 802) rozmiar na dysku: 461 MB (bajtów: 483 815 424) zawiera : 391 plików, 20 folderów gamedata kompletna do gry rozmiar : 2,78 GB (bajtów: 2 986 150 770) rozmiar na dysku: 2,79 GB (bajtów: 3 003 203 584) zawiera : 6 501 plików, 496 folderów Gra odpala bez żadnych problemów :smiley:

Mój cały gamedata ma 2,78 GB (2 986 150 770) Rozmiar na dyku 2,79 GB (3 003 203 584 Zawiera 6501 plików,496 folderów więc teoretycznie mamy tak samo :confused:

U mnie 4,84 GB, 10912 plików… Troszkę jakby więcej… Ale działa bezstresowo (jak na mój słabiutki piecyk). SGM 2.2 z fiksami i dodatkiem Jenota.

U mnie 3.41GB,8125 plików,744 foldery mod działa płynnie,na razie co zauważyłem po spolszczeniu,Kiryłow w Prypeci pobiera opłaty za naprawę w orginale za friko.