Sigerous Mod 2.2

Jeśli nie w folderze z grą to w bibliotece w dokumentach są zapisy gry. A jeśli w folderze z grą, to musi być folder userdata. Zależy gdzie jest zainstalowany mod - czy na partycji systemowej czy innej.

Gdzie są zapisy, logi, zrzuty, najłatwiej się dowiedzieć otwierając plik fsgame.ltx . W nim jest pokazana ścieżka, gdzie one są robione. Albo będzie to oryginalna z gry do dokumentów na dysku C: , albo do innego katalogu bez wskazywania dysku. Nazwy autorzy modów dają różne, ale taki katalog zawsze jest wtedy w kat głównym moda.

Jeśli ma repacka to na 99,99% ma zapisy w jakimś folderze repacka, ile tam jest folderów do sprawdzenia 5-6? Chyba nie tak trudno to zrobić 

Jak nie appdata to jakiś inny. 

Jak co to wstaw screena z głównego folderu repacka, nie z gamedata, to zgadniemy gdzie są

Prościej będzie znaleźć, jak da zrzut otwartego fsgame.ltx. Nie trzeba będzie zgadywać, bo będzie napisane “czarno na białym”

Znalazłem 

C:\Użytkownicy\Publiczne\Dokumenty publiczne\stalker-1

Oprogramowanie hakerskie działa,zapisałem grę wyszedłem z gry i po ponownym uruchomieniu odpaliło.

Dalej nie daje za zadania i nie mogę znaleźć w schowkach SMG Taktyk prowadzenia walki,jak to jest zapisane w grze spróbuję coś pokombinować.

@Anton_Gorodecki Dobry człowieku, wykazałeś się ostatnio sporą wiedzą ratując mnie linkiem do spawnera do Gunsligera. Pomożesz mi i w tej wersji moda? Niestety Gunsliger przez swoje wykastrowanie z uzbrojenia nie jest dla mnie atrakcyjny a tu znalazłem to czego chciałem. Pomożesz? Lepiej mieć spawner na wszelki wypadek

@Sarkazm niby w modzie jest już wbudowany spawner, sprawdź.

1 polubienie

7 minut temu, tom3kb napisał:

@Sarkazm niby w modzie jest już wbudowany spawner, sprawdź.

Sigerous Mod 2.2

Dzięki wielkie, działa. Przyda się jak coś się zawali. A wiesz jak ustawić na HUD ten pasek z itemami od F1 do F4? Bo nie jest widoczny, przydałoby się też tą mapę z kompasem zmienić na klasyczną bo przez tą grubą obwódkę nie widać strzałek a są przydatne, zwłaszcza jak mnie emisja dosięgnie

3 minuty temu, Sarkazm napisał:

A wiesz jak ustawić na HUD ten pasek z itemami od F1 do F4?

Pierwszy post i Dodatki.

4 minuty temu, tom3kb napisał:

Pierwszy post i Dodatki.

Nie zauwazyłem, tak jest jak się nie śpi 31 godzin xD A poradzisz coś na tą szeroką obręcz minimapy?

@tom3kbGunsPack Addon dodaje nowe zestawy broni czy tylko zmienia skórki tych co już są?

@Sarkazm z tego co pisałem 6 lat temu :slightly_smiling_face: wynika, że dodaje nowe z kilku paczek

2 polubienia

@tom3kb Dręczy mnie jeszcze jedna kwestia, przeglądam sobie poradnik i widzę tam masę dodanych zadań i nowe lokacje, dużo już w grze zrobiłem, gram non stop wiele dni i większości tych zadań i lokacji nie odwiedziłem. Byłem tylko na Kordonie, Bagnach i w Czerwonym Lesie. DO reszty nie mam dostępu a wątek główny już się prawie kończy. Nawet w Bunkrze naukowców w Janowie nie mam dostepu do wszystkich zadań chociaż naukowcy nie mają mi już co zlecać. Dajmy na to zadanie z bioradarem czy z nowymi artefaktami

@Sarkazm
Jest wiele wersji SGM do Zewu Prypeci, które różnią się od siebie.

W SGM 2.2 nie ma niektórych zadań, jakie pojawiły się w SGM 1.7 Geonezis Addon. Jak rozumiem, Ty grasz w 2.2?

5 minut temu, Agrael napisał:

@Sarkazm
Jest wiele wersji SGM do Zewu Prypeci, które różnią się od siebie.

W SGM 2.2 nie ma niektórych zadań, jakie pojawiły się w SGM 1.7 Geonezis Addon. Jak rozumiem, Ty grasz w 2.2?

Tak, ale nadal nie mam dostępu do większosci map. Musze przecież 2 helikoptery w Agropromie zbadać, zostaje jeszcze Mroczna Dolina, Magazyny i masa zadań zapewne

@Sarkazm z tego co pamiętam to żeby dostać się na Agroprom to na Zatonie musisz iść do Spalonej Wioski i wskoczyć w teleport na skarpie, przeniesie cię na płaskowyż gdzie jest jeden ze śmigłowców i grota ze snorkami.

Na tym płaskowyżu jest bąbel przestrzenny/teleport przenoszący na Agroprom. Na mapie jest chyba oznaczony białą kropką, może być różnie w zależności od wersji Sgma. Jakby co to będzie go słychać, buczy i zakrzywia otoczenie.

Do Doiny Mroku jest chyba pod Pogłębiarką? na Jupiterze. A na Magazyny Wojskowe chyba gdzieś w Dolinie Mroku, pewnie po jakiś questach.

14 minut temu, tom3kb napisał:

@Sarkazm z tego co pamiętam to żeby dostać się na Agroprom to na Zatonie musisz iść do Spalonej Wioski i wskoczyć w teleport na skarpie, przeniesie cię na płaskowyż gdzie jest jeden ze śmigłowców i grota ze snorkami.

Na tym płaskowyżu jest bąbel przestrzenny/teleport przenoszący na Agroprom. Na mapie jest chyba oznaczony białą kropką, może być różnie w zależności od wersji Sgma. Jakby co to będzie go słychać, buczy i zakrzywia otoczenie.

Do Doiny Mroku jest chyba pod Pogłębiarką? na Jupiterze. A na Magazyny Wojskowe chyba gdzieś w Dolinie Mroku, pewnie po jakiś questach.

Thx za Agroprom, a pod pogłębiarką nic nie ma

W dniu 13.08.2022 o 18:47, tom3kb napisał:

Coś mi się chyba mod zepsuł, wpadam na Agroprom a on wymarły, żadnych NPC, żadnych potworów tylko anomalia na anomalii, uznałem że pewnie tak ma być, szybko zbadałem 2 helikoptery i wracam na Zaton. I nagle Zaton jest wymarły: zero NPC, zero potworów. Gra zrobiła mi game over czy da się coś zrobić?

@Sarkazm Wygląda na to, że ‘połamałeś’ skrypty. Co to za przewodnik czytasz do moda? Przewodnik po Tatrach? Bo dialogi to raczej przeklikujesz. Przesz na Agro, a do Prypeci to kiedy zamierzasz? Próbuj wrócić do zapisu sprzed wyprawy na Agro, tam trzeba iść dopiero po zadaniu SBU na zbadanie anomalii ‘teleport’ bodajże, a i pod pogłębiarką teleport się pokaże w swoim czasie.

Wprawdzie przewodnik po rosyjsku, ale dość przejrzysty - jak komuś zależy, to translator w necie jakiś znajdzie (albo yt).

https://stalkerportaal.ru/blog/sigerous_mod_cop/gid_po_sigerous_mod_cop_2_2_jupiter/14-1-0-615

Powodzenia.

22 minuty temu, qlkin napisał:

@Sarkazm Wygląda na to, że ‘połamałeś’ skrypty. Co to za przewodnik czytasz do moda? Przewodnik po Tatrach? Bo dialogi to raczej przeklikujesz. Przesz na Agro, a do Prypeci to kiedy zamierzasz? Próbuj wrócić do zapisu sprzed wyprawy na Agro, tam trzeba iść dopiero po zadaniu SBU na zbadanie anomalii ‘teleport’ bodajże, a i pod pogłębiarką teleport się pokaże w swoim czasie.

Wprawdzie przewodnik po rosyjsku, ale dość przejrzysty - jak komuś zależy, to translator w necie jakiś znajdzie (albo yt).

https://stalkerportaal.ru/blog/sigerous_mod_cop/gid_po_sigerous_mod_cop_2_2_jupiter/14-1-0-615

Powodzenia.

W Prypeci to ja już od dawna jestem, kilka misji zrobiłem