Skalp Kontrolera

Zrobiłem sobie ten Artefakt ze względu na telepatie +40% :grin:

ALE

Zauważyłem że odkąd go mam nie mogę spać ale za to normalnie jem a miał mieć sytość -2200%

To normalne a może buga załapałem :wink:

I jeszcze jedno :grin:

Chciałem na pasie nosić 3 Rubinowe Sprężyny ale pas pozwala mi tylko nosić 2 sztuki :wink: 3 przerzuca do plecaka :grin:

Też ze Skalpem Kontrolera miałem problemy. Coś pewnie jest nie tak w Dopie. Ten artefakt i Młodszy Brat Giganta miały zupełnie inne parametry w pierwotnej Soliance. Pewnie w Dopie zapomnieli coś pozmieniać. :wink:
Ja na potrzeby telepatii korzystam z dwóch Symbiontów i jest git.:wink:
Jeśli chodzi o noszenie niektórych artefaktów w większej ilości na pasie, to Solianka nie pozwalała mi też na to i wywalała ten “nadmiarowy” do plecaka (dlaczego ? nie mam nadal pojęcia :grin:)

Po 36 h gry , pozwoliło mi wreszcie spać :wink:
Teraz już moge spać kiedy chcę :wink:
A z reszta trzeba dążyć do celu mimo trudności;)

Solianka nie pozwalała mi też na to i wywalała ten “nadmiarowy” do plecaka

Fakt zawsze jest limit ..dwa jednakowe arty na pasie. To nie jest bug. takie małe ograniczenie moda…:wink:

Nie jestem pewien, czy te kłopoty ze spaniem są spowodowane artefaktem. Miałem w Soljance problem z zaśnięciem i sądzę, że jest to spowodowane nie stabilnością a raczej nie dopracowaniem moda. Miałem też dwukrotnie problemy z korzystaniem z lornetki - wszystko ustąpiło samoistnie po “pewnym czasie”.

Z tą ilością artów na pasie to jest ciekawa sprawa :wink:
Nie rozgryzłem jeszcze o co w tym chodzi, ale Solianka pozwala mieć niektórych artów na pasie więcej niż dwa, a przy innych wywala ten trzeci, “nadmiarowy”, z powrotem do plecaka.
Duuuża :face_with_tongue: dla tego kto wyjaśni dlaczego tak się dzieje …

Jest to ograniczenie celowo wprowadzone przez Arharę, żeby nie było sytuacji, kiedy obwieszony mocnymi artami zamieniasz się w pancernika niewrażliwego na Zonę. Szczegółów nie podam, ale celowość tego mechanizmu jest oczywista.

No to duża skrzynka :wink: dla Ciebie :face_with_tongue:
Punkt reputacji dodałem za otwarcie znanego nam wszystkim przejścia :grin:

A gdzie go znajdę, lub dostanę receptę?

Zbych polecam z forum pobrać i zainstalować na próbę spawner do NS5 TT2 - tajne tropy 2, tam jest skalp kontrolera.

Tyle że ja gram w ‘‘Soljanke Op 2’’ (Godlike), nie będzie z tym jakiś problemów. Jakiś namiar na tego spawnera ?.

Zupa czyli solanka jest na cieniach, spróbuj(zrób kopie zamienianych plików) i sprawdź sam.

Tu jest do pobrania:

//stalkerteam.pl/applications/core/interface/js/spacer.png

Właśnie wrzuciłem, ale nie mogę go znależć. Jest ręka kontrolera, ale skalpu nie widzę ( chyba że wiesz dokładnie jak to się nazywa ?). Ale angielskiej nazwy nie mogę odnależć.

Do jakiego zadania potrzebujesz tego Skalpu Kontrolera. W OP-2 grałem już jakiś czas temu i nie kojarzę akcji  
Przenieś swoje pytania o ten art do działu OP-2. 

Piszę tu bo nie chce zaśmiecać innego działu. Skalp Kontrolera potrzebny jest Górnikowi żeby oddał pda Striełoka. A poza tym to chyba te zadanie jest również w samej Soljance. Mam już spawnera tylko proszę o podanie nazwy lub info czy on się w nim znajduję.

Nie mam spawnera i w OP–2 nie używałem. Jak możesz wstaw w załącznik aktualny sejw.

Jeśli to coś pomoże to ok. Spróbujesz mi go znależć? 

test.spawnera.dds (8.13 KB)

test.spawnera.sav (2.38 MB)

скальп контролера - tak jest w spałnerze, moglem się pomylić i jest jo zamiast je.

Wczytałem Twój sejw i ze spawnowaniem skalpu bym się wstrzymał ale jeśli zespawnujesz daj znać.  

vidkunsen - Właśnie szukam i niestety nigdzie niema (nazwa cyrylicą również i w szczególności). Więc tak u góry od lewej w zakładkach jest amunicja, broń, artefakty, pierdoły, pancerze. W której szukać? Zaznaczę że nazwy są w większości po angielsku.