Tytuł oryginalny: Спецназ мод Platforma: Zew Prypeci 1.6.02 Data premiery: 07.03.2016 r. Autor: Waleryj Putrenkow Autor spolszczenia:@gawron Długość moda: (ok. 10 godzin)
OPIS:
Spoiler
Specnaz Mod przede wszystkim skupia się na poszerzeniu dostępnego w grze arsenału broni wraz z jej nowymi animacjami oraz dźwiękami. Pojawiły się również nowe modele NPC, tekstury i poprawiona sztuczna inteligencja. Mimo iż mod nie ingeruje w fabułę, to stanowi ciekawą alternatywę wśród graczy, którzy chcą przypomnieć sobie ostatnią część trylogii. Warto również wspomnieć, że po zakończeniu gry dostępny jest freeplay.
Modyfikacja jest zbiorem tekstur, animacji i dźwięków dużej ilość broni. Zawiera nowe modele jak i dodane z Survarium, z OWR 3 oraz innych paków. Mod na razie ma status otwartej bety do testów. Oprócz zmian samego uzbrojenia do modyfikacji wprowadzono szereg zmian w AI NPC-ców. Dodano także ambient z Misery. Zmienione zostały odrobinę dialogi, ale jest to właściwie kosmetyka dotycząca zamówień u Żwawego. Od jakiegoś czasu obserwowałem relacje z prac, więc z ciekawością odpaliłem moda. Co prawda tylko chwilę pobiegałem po Zatonie, ale myślę, że jest to ciekawa pozycja dla tych, którzy zamierzają jeszcze raz przejść fabułę Zewu Prypeci. Jako przedsmak – Saiga – 12k.
No właśnie, roboty było niewiele, dlatego nawet nie zgłaszałem tego w odpowiednim dziale jako polonizację. Mod to nie tylko dialogi (w tym modzie zostały tylko nieznacznie zmienione), odpal, a się przekonasz co zostało zrobione🙂.
Nie mogłem patrzeć na to jak @vidkunsen wstawił tego moda. Postanowiłem edytować #1 post dodając wszelkie linki poprawiając przy tym opis żeby wszystko było jasne i przejrzyste.
Swoja drogą, zacząłem grać w tego moda. Jakoś mnie naszło przejść znów podstawkę Zewu.
Spoiler
Trochę twórcy przesadzili z szybkością biegania. Diegtiariow w parę minut jest wstanie przebiec cały Zaton, jakby monopolowy mieli zamknąć lada chwila
Do moda wstawiłem spałner i parę innych małych modów pomocniczych, działa bez zawieszenia więc wniosek: nie ma zabezpieczeń antycziterskich i można kombinować moda pod siebie.
Nooo Panowie jestem pod wrażeniem ! Rozwiązania świetlne są piękne ! Słońce, wędrówka promieni między drzewami szczególnie rano wśród porannej mgły. Tylko oglądać. Zachody z kolei otulają Zonę ciepłym, lekko pomarańczowym światłem. I ta gra cieni. Chyba jednak największe wrażenie robią przesuwające się, na naszych oczach, wspomniane promienie słońca. Rzuciłem wykonywanie questów aby tylko znaleźć najpiękniejsze miejsca.
DaarMoo jakie krzaczki? ja gram w rus i jest tam wyraźnie napisane w bastardzie grażdanki z głagolicy - współczesny rosyjski - co i jak oraz gdzie i po co!!!
Polecam grać najpierw w oryginale + słownik formie książkowej, daje radę, uwierz.
Nawet nie wiedziałem, że mod ma wbudowanego spawnera, to moje niedopatrzenie. W #1 tematu do pobrania poprawione spolszczenie z Władcą Zony w wersji PL.