SPOLSZCZONE MODY ROKU 2022

Nowy rok, a więc i nowy ranking spolszczonych modów  

Drugiego stycznia odbyła się premiera polskiej wersji . Dokładnie miesiąc później zakończone zostały prace nad spolszczeniem . 

Należy również pamiętać o , który usuwa większość błędów, z jakimi boryka się Czyste Niebo oraz licznych do Anomaly. 

Jeżeli ktoś z Was chciałby ocenić wybrany przez siebie tytuł, to powinien mieć na uwadze poniższe elementy ocen: 

1. Fabuła
  2. Estetyka
  3. Grywalność
  4. Stopień Trudności 
  5. Mechanika
  6. Stabilność 
  7. Atmosfera
  8. Lokacje
  9. Paczka Broni 

Lista modów będzie uzupełniania. 

1 polubienie

Do listy spolszczonych modów dołączyła . 

1 polubienie

Ankieta została wzbogacona o i . 

Łącznie mamy w tym roku 6 spolszczonych modów + dodatki do   

Do naszej ankiety dołączyło kilka ciekawych modów  

• /

Wraz z końcem roku będziemy musieli zamknąć ranking, ale przez 12 miesięcy na naszym forum pojawiło się 19 spolszczeń. Myślę, że to zadowalający wynik. Zwłaszcza że w ubiegłym było ich…  Też 19  

Trzeba również pamiętać o spolszczonych dodatkach do Anomaly. Ich tłumaczenie przygotował .

Najlepszym modem (według mojej oceny), który doczekał się spolszczenia w 2022 roku… No, ciężki wybór. Ostatecznie padło na 3 modyfikacje: 

• Alone in Windstorm 
  • OP-2.2 
  • SFZ Project: Lost Story

AiW za unikalność. Problem polega na tym, że w tym modzie nie ma Zony. Mimo wszystko warto o nim pisać, bo jest świetny - odmienny pod każdym względem. Kolejnym jest SFZ Project: Lost Story. Krótki, ale uwielbiam w modach zagadkową fabułę, niewytłumaczalne zjawiska oraz aurę tajemniczości. Na końcu OP. To jest w sumie jakiś paradoks, bo nigdy nie przepadałem za OPkiem, ale czemu, to nie będę się rozpisywał. Natomiast uważam, że spolszczenie takiego giganta.. No, to już jest wyczyn. To raz, a dwa, że ten mod z jakiegoś powodu (oraz jego wcześniejsze wersje) mnie ciekawi. Jest tam ogromny, że nie wierzę, aby nie było w nim niczego interesującego. Może kiedyś się przekonam. 

Na wyróżnienie zasługuje też Dead City Special Release, Radiophobia 3 (miły powrót do podstawki) i Bad Company/Złe Towarzystwo. 

4 polubienia