Platforma: Czyste Niebo 1.5.10 Autor:@Junx Data premiery: 25.11.2013r Długość moda:Przeciętna**(~20 godzin)**
OPIS:
Spoiler
Spowiednik Zony bazuje na dobrze znanej modyfikacji na platformie Czystego Nieba - Ogsm 1.8 ce. W znacznym stopniu rozszerza rozgrywkę i atmosferę gry.
Główne Zmiany:
Po ukończeniu gry dostępny jest freeplay
Możliwość eksploracji Podziemi Prypeci
Przywrócono wycięte mutanty
Poprawiono shadery oraz wiele tekstur
Dodano unikalną broń, oraz dokumenty zawierające tajemnice Zony
Poprawiono udźwiękowienie
Nowe kombinezony
Możliwość snu
.. I wiele mniejszych zmian
SCREENY:
Spoiler
INSTALACJA:
Spoiler
Pobrane archiwum należy rozpakować i umieścić w głównym katalogu gry.
Gram w tego moda. Widać zmiany w grafice, bagna plus mgła robią niesamowite wrażenia do tego wszystkiego mamy mnóstwo nowych drobnych rzeczy. Ale to w końcu Czyste Niebo. Czyli wojna frakcji .. nadal kuleje, i to mocno. W pewnym momencie myślałem że utknąłem na dobre. Co przejmowałem bazę Renegatów (oczywiście samemu bo posiłki wysyłane przez moją fakcje nie dawały sobie rady z przeważającą liczebnością bandytów) to ci kontratakowali. A odziały Czystego Nieba już się nie poruszyły. Postanowiłem czekać na rozwój wydarzeń, bili się nawzajem aż w końcu coś ‘‘zaskoczyło’’ i na stałe został przejęty park maszyn. Ciekawe jak pójdzie dalej. Na razie mod mi się podoba, bo wojny frakcji zawsze mnie zawodziły w Każdym modzie jak i czystej grze.
Mnie przypadł . Jak pisałem w pokrewnym temacie (SoC) zaczynam od CS , to moja ulubiona odsłona . Na razie Bagna pod kontrolą , co do grafiki podpisuję się pod #2 . Już na samym początku moją uwagę zwróciły dźwięki wystrzałów . Podoba mi się ,że to głośny , dynamiczny huk , a nie prychanie czy trzeszczenie . Przy trupie znalazłem “Tajny dokument” , lecimy dalej .
Koledzy mam dziwną przypadłość, cały czas słyszę wystrzały, nawet w bazie Czystego Nieba, jest to kłopotliwe i denerwujące, z całych Bagien, co począć aby to zlikwidować.
Chodzi o wystrzały, są czały czas tak jak by było słychać wszystkie z całych Bagien, tzn. jestem w Bazie Czystego Nieba a odgłos wystrzałow taki jak bym był w centrum bitwy.