Osoby “wrażliwe” na wulgaryzmy uprasza się o nieczytanie poniższego posta
Spoiler
Kurwa, dość.
Wróciłem na moddb, żeby im jeszcze raz coś powiedzieć, i to był ostatni do pizdy nędzy raz.
Podszedłem do tego na spokojno tym razem i powiedziałem im jedynie, że sposób w jaki chcą zdobyć fundusze na moda jest sprzeczne z zasadami GSC, ale też wspomniałem, że samego linka gdzie ludzie mogą wysyłać datki mogą mieć.
Napisałem, że nie mogą w ten sposób traktować społeczności. Że wiele modów przez lata powstawało za darmo i nadal powstaje, i że żaden z ich autorów nie płakał, że pieniędzy nie ma, i żeby kto mu dał.
I na sam koniec napisałem wprost, że chcę wierzyć w ich projekt, ale że tego typu akcjami - 300 dolarów za kontynuację projektu - najzwyczajniej w świecie mnie odstraszają…
Co dostałem w odpowiedzi?
Skasowanie, kurwa mać, posta.
To skoro tak chcą pogrywać, skoro nie są w stanie zaakceptować żadnej kurwa krytyki i chcą żebrać o hajs - to niech ich pieprzony projekt zdycha w pieprzonych męczarniach, a oni niech sobie wskoczą ze swoimi żądnymi hajsu łapami na jebanego bambusa i już nie schodzą, bo jak zejdą, to inaczej z nimi pogadam.
Mam wysrane na nich, tego pseudo-gówno-moda i ich pieprzone rozterki życiowe - i nie będę tęsknił jak znikną. Nikt nie będzie.
Nie byliście, gnoje, nigdy zbawcami świata, nie jesteście i nie będziecie - nikt tego waszego scamowego gówna nie potrzebuje.
A jak chcą to jeszcze raz mogę donieść do GSC i zrobię to z zajebistą przyjemnością.
Wiem, że post może łamać niektóre punkty regulaminu dot. słów wulgarnych… ale nie mam już do tego po prostu sił…
Arni spokojnie, nie ma sensu tracić nerwów i zdrowia przez chciwych idiotów którzy myślą, że nie będą musieli pracować bo dzięki kilku screenom i błagalnym prośbom zaczną z tego żyć.
Osobiście codziennie isę spotykam z takim samym podejściem w retro światku, niektórzy wykopią jakiś rzęch z piwnicy osyfiony nie wiadomo czy działa w ogóle, a życzą sobie za to równowartość miesięcznego wynagrodzenia.
Oczywiście podkolorowanie historii i dodanie jakichś łzawych bajeczek, żeby kupujący się tylko zlitował… Wiem że to troszke inna sytuacja ale chciwość ta sama.
Zróbmy akcje w kilkanaście osób przygotujmy emaile do GSC z tym co oni odwalają i napiszmy na moddb oraz gdzie się da ze stronie z zapowiedizą jak AP-Pro co wyprawiają…Myślę, że przyniesie to efekt bardzo szybko.
Matko Boska, postawili nas pod ścianą i mierzą nam prosto w serce prośbą o 300 dolarów. Jak dla mnie to mogli poprosić o 3 miliony. Na razie jest mowa o wsparciu, niechby nawet na browara, nikt nie musi im stawiać, i nie słyszałem, żeby coś sprzedawali. Może warto zadać sobie pytanie, jak często mi się zdarza samemu zrobić coś dla innych za darmo?
Tak , zgadza się, tylko twórcy 1984 w zasadzie postawili ultimatum, w skrócie dawaj 300$, a potem więcej bo tak albo nici z moda. To podobna sytuacja jak z EFT weapon pack, gdzie jeden z twórców kazał sobie płacić żeby wziąć udział w beta testach i reszta ekipy się wkur*iła. Twórcy Legacy of Times też przecież zorganizowali zbiórkę, jednak stwierdzili jasno ze to dobrowolna akcja i że nie wpłynie na powstanie moda i mimo że chcieli 2000$, których nie zebrali to mod powstaje dalej. Tu z kolei mamy przykład z wyzyskiem i tak jak pisałeś z podstawieniem pod ścianą. Nie dosć, że chcą bym im zapłacić bo mod nie wyjdzie, to chcą kasy bo inaczej nie pokażą nic konkretnego…czego w zasadzie nie zrobili do tej pory. Legacy of Times chociaż regularnie pokazuja gameplaye itp, a 1984 co jakiś czas po 1,2 nic nie wnoszące screeny, z czego większość to to dokładnie to samo tylko z innego ujęcia kamery.
twórcy 1984 w zasadzie postawili ultimatum, w skrócie dawaj 300$, a potem więcej bo tak albo nici z moda
To tylko subiektywna interpretacja - ja bym raczej powiedział, że szukają głupiego…
Co innego pośmiać się z idiotów (ja zawsze bardzo chętnie), a co innego samemu robić z siebie głupka (przepraszam, panowie, ale tak to widzę). GSC powiadomione. Administracja ModDB doskonale wie, co twórcy moda piszą na tej stronie (nie wyobrażam sobie, by mogło być inaczej). I co? Gówno. No to na co liczycie? Na siłę swojego autorytetu? I jeszcze taka mglista myśl kołacze mi w głowie, że zaszkodzić w ten sposób można, tyle, że niekoniecznie temu, komu zaszkodzić chcecie - ale to już tylko moja osobista refleksja. Możliwe, że się mylę…
To tylko subiektywna interpretacja - ja bym raczej powiedział, że szukają głupiego…
Ciężko nazwać to subiektywną interpretacją, jeżeli jest to przytoczone wprost z posta twórców na ModDB.
50 minut temu, A6AKAH napisał:
GSC powiadomione. Administracja ModDB doskonale wie, co twórcy moda piszą na tej stronie (nie wyobrażam sobie, by mogło być inaczej). I co? Gówno. No to na co liczycie? Na siłę swojego autorytetu? I jeszcze taka mglista myśl kołacze mi w głowie, że zaszkodzić w ten sposób można, tyle, że niekoniecznie temu, komu zaszkodzić chcecie - ale to już tylko moja osobista refleksja. Możliwe, że się mylę…
GSC zostało powiadomione MOŻE z 3 razy, z czego chyba tylko jedną wiadomość przeczytali. Jak by dostali spam maili i wiadomości na FB na temat tego “moda”, to już by go dawno ściągnęli. Taka prawda.
Admini ModDB… nawet, powtarzam, NAWET jeśli wiedzą co twórcy wypisują (ta, pewnie wiedzą), to i tak by gówno zrobili - tak naprawdę, to są tyle samo warci co ich dziadowska stronka.
A co do szkodzenia komuś - na obecną chwilę to nikt nikomu tak naprawdę jeszcze nie zaszkodził… jeszcze.
Hahahah. No i brawo. Mogli podejść do tego jak podszedł by każdy normalny człowiek i wspomnieć, że proszą o wsparcie dobrowolne bo potrzebują funduszy na PC by wycisnąć ostatnie soki z grafiki, ale że nie będzie to miało wpływu na wyjście modyfikacji…Ale nie… Lepiej wymyślać jakieś bzdurne nic nie mówiące historyjki motać i plątać w stylu, że obecnie modów nie robi się za darmo czy grozić, że nie pokażą nic jak nie dostaną kwitu… Sami są sobie winni. Ten inwestor może najpierw powinien uruchomić “Musk” (w końcu nick do czegoś zobowiązuje) zamiast płacić
Nie Tom3kb - jest jeszcze kwestia wiary, chyba zaczną sprzedawać odpusty/rabaty i fanty/relikwie (Krzyżacy - …szczebel z drabiny co się przyśniła św. Jakubowi)
nie no pięknie panowie adaptują swój biznesplan do sytuacji na “rynku” nie ma co Jak tak dalej pójdzie to będą sprzedawać dupę na ulicy by uzbierać kasę potrzebną na 1984, albo w niedziele na tace będzie zbiórka.
Niedługo pojawi się zapewne ogłoszenie,że sprzedam fotel do komputera na którym tworzę 1984. Jest to unikalny fotel bo żaden inny na świecie nie był świadkiem tworzenia tego moda, także można powiedzieć, że ten fotel jest częścią ekipy
Szkoda, że jeszcze nie było akcji z opłatami np koszulek czy innych nieistniejących gadżetów do moda ze zbiórką pieniędzy. Ale może już nie będę nic pisał, bo jeszcze podłapią któryś z pomysłów…
Z ciekawości obejrzałem i z prędkością światła wlazłem na forum żeby wylać na nich wiadro pomyj, ale na szczęście mnie ubiegł
Czasami sobie myślę JAK ktoś może przyklaskiwać działaniom niektórych rządów, czy mieć dokładnie odwrotne spojrzenie na rzeczywistość niż ja. Ale potem uświadamiam sobie, że inni ludzie mają inne spojrzenie na niektóre rzeczy, tak po prostu jest. I jak teraz myślę o 1984 to sądzę, że to jest tak żenujące i złe, że mogłoby zakończyć wszelkie spory światopoglądowe i cały świat mógłby połączyć się celem zwalczania wspólnego wroga