Tradycyjne pytanie po każdej aktualizacji . Co z tym błędem zrobić ?
Na DC Gammy zauważono problem błędu wyrzucającego do pulpitu podczas próby wczytania zapisu gry z poprzedniej aktualizacji. Jako rozwiązanie Grok wskazuje zaznaczenie w MO2 addona pod nazwą “Pre-0.9.3.1 Patch”. Jeśli chodzi o spolszczenie - po aktualizacji Gammy (wersja launchera najnowsza) jedyna kwestia w języku ojczystym jakiej uświadczyłem to przypominajka o paczce. Prawdopodobnie spolszczenie trzeba zainstalować ponownie i nadpisać wszystkie istniejące pliki? Poza tym gra działa jak należy.
@SnowHuss Znaczy po każdej aktualizacji Gammy spolszczenie się dezaktywuje i trzeba je od nowa aktywować w MO i dezaktywować Tactical fonts for Anomaly 1k. Niedawno zaktualizowałem Gammę do 0.9.3.1, aktywowałem spolszczenie i wszystko gra jak należy.
I rzeczywiście - @łowca, tak jak @SnowHussnapisał - musisz zaznaczyć w MO ten Pre-0.9.3.1 Patch bo przed chwilą próbowałem odpalić swoje zapisy i ten sam wylot miałem, aktywowałem i wszystko działa jak należy.
Witam uaktualniłem moda , zaznaczyłem w MO Pre-0.9.3.1 Saves Fix , ale u mnie jest jeszcze jeden Pre-0.9 Saves Fix ten też zaznaczyć . Mam taki wylot przy wczytywaniu albo zaraz po wczytaniu , spolszczenie mam nowe .
Miał ktoś problem z odpaleniem moda w dx11? Przy próbie włączenia wywala komunikat “Shader compilation failed”. Wiem że to nie stalker 2 bo na dx9 gra działa, jednak trochę biednie wygląda i chciałby grać jednak na 11.
@edit
Swoją drogą ilość opcji i możliwości jakie daje ten mod mnie przeraża i jednocześnie mega zachęca do gry:)
Dzięki narazie działa . A ten wpis to mi się pomyliło z Anthology(Anthology 1.2 (Patch 2) + ModPack + Custom:) po aktualizacji ten drugi się nie uruchamia SORRY , że napisałem nie w tym temacie.
Miał ktoś problem z odpaleniem moda w dx11? Przy próbie włączenia wywala komunikat “Shader compilation failed”. Wiem że to nie stalker 2 bo na dx9 gra działa, jednak trochę biednie wygląda i chciałby grać jednak na 11.
@edit
Swoją drogą ilość opcji i możliwości jakie daje ten mod mnie przeraża i jednocześnie mega zachęca do gry:)
Problem rozwiązany, zaraz po całym procesie instalcji w launcherze jeszcze raz musimy kliknąć instaluj/aktualizuj. Po świerzej instalacji moda miałem aktywnych 414 modów, a musimy mieć 512 i tak było u mnie po aktualizacji.
Do postu #1 wrzuciłem przed chwilą mini-łatkę, aktualizującą spolszczenie do Gammy w wersji 0.9.3.1. Mam nadzieję, że uzupełnia polskim tekstem wszystko co weszło w tej łatce. Gdybyście się jednak spotkali z jakimiś nieprzetłumaczonymi tekstami to wrzucajcie zrzuty ekranu
Ktoś wie jak wyłączyć blokadę przeszukiwania ciał? Który mod czy opcja za to odpowiada bo szukam i nie mogę znaleźć? Obecnie mogę przeszukać tylko to co sam ubiję.
@Michu86 Spróbuj wyłączyć mod G.A.M.M.A. NPC Loot Claim Remade. Ale czy nic się nie spieprzy jak go wyłączysz to Ci nie powiem bo nigdy nie próbowałem go wyłączać Kiedyś próbowałem wyłączyć zadawanie obrażeń psionicznych przez fantomy i po wyłączeniu cała Gamma przestawała działać, więc…
@pawi200A spolszczenie zaktualizowałeś do najnowszej wersji czy używasz jednej z poprzednich z przed 7 stycznia? Parę osób miało dokładnie ten sam wylot zanim dostosowałem spolszczenie do łatki 0.9.3, ale po wrzuceniu zaktualizowanej wersji już nikt takiego problemu nie zgłaszał, więc obstawiam, że masz starą wersję. Plus w piątek wrzuciłem też mini-łatkę dostosowującą spolszczenie do najnowszej łatki do Gammy czyli 0.9.3.1.
sorka że tak późno odpowiadam ale robotaju i wracam późno czasem ale ta pobrałem na nowo i mini łatke też dorzuciłem tyle że ja to klasycznie znajduje folder z modem usuwam go i wklejam to co pobrałem nie usuwam przez mod organizera
DOBRA nie było tematu za 3 razem zadziałało hehehe cieszem sie jak dziecko wczoraj raz dziś ze dwa i działa
Mam problem z lunetami w grze, przy przybliżeniu brakuje w nich “siatek” celowniczych. Jestem na początkowym etapie gry i dopiero jak zdobyłem pierwszą snajperkę problem się ujawnił😁 Dodam że gram na standardowej konfiguracji, nie dodawałem nowych modów ani nie grzebałem w ich ustawieniach. Jakieś pomysły🤔
Mam problem z lunetami w grze, przy przybliżeniu brakuje w nich “siatek” celowniczych. Jestem na początkowym etapie gry i dopiero jak zdobyłem pierwszą snajperkę problem się ujawnił😁 Dodam że gram na standardowej konfiguracji, nie dodawałem nowych modów ani nie grzebałem w ich ustawieniach. Jakieś pomysły🤔
Nieaktualne, problem rozwiązany.
Cześć. Prawdopodobnie masz ten sam błąd, z którym ja miałem problem. Nie ruszaj ustawień antyaliasingu (zostaw defaultowe).
Dla zainteresowanych - w poście #1, do zakładki Linki do pobieraniawrzuciłem link do drugiej mini-łatki do spolszczenia, żeby było aktualne z najnowszą łatką do Gammy, która wyszła 1 lutego. Miejmy nadzieję, że Grok trochę zwolni z tymi łatkami bo nie wyrabiam powoli…
Cześć. Prawdopodobnie masz ten sam błąd, z którym ja miałem problem. Nie ruszaj ustawień antyaliasingu (zostaw defaultowe).
Dokładnie. Mało tego pisze jak byk na czerwono aby tego nie ruszać, a ja leciałem ze wszystkimi suwakami w prawo bo chciałem mieć grafikę na max ustawieniach:)
Mam problem ze spolszczeniem. Zrobiłem wszystko jak w instrukcji, przerzuciłem folder, nadpisałem, usunąłem Modded Exes i wyłączyłem moda 308. Później dorzuciłem łatki i… Spolszczenie nie działa. Wszystko w menu jest po angielskiemu, w grze tak samo, co 10 wiadomość jest po polsku ale tam gdzie zmiękczenia wyskakują “krzaczki”.