U mnie bo zainstalowaniu spolszczenia wywala taki blad. Bez spolszczenia gra uruchamia sie normalnie
@nyguss A to akurat moje niedopatrzenie (zapomniałem usunąć ten plik)
Wywal go i powinno wtedy działać.
7 godzin temu, Szczepan9205 napisał(a):
@nyguss A to akurat moje niedopatrzenie (zapomniałem usunąć ten plik)
Wywal go i powinno wtedy działać.
Teraz śmiga aż miło, ale jest jeszcze jeden problem, a mianowicie pojawiają się takie poziome paski, ciężko to uchwycić na screenshocie, może ktoś miał podobny problem.
Witam ..
pytanko jak zmienić udźwig w grze bo pliki script, już zmieniłem tylko nie wiem gdzie się przełącza w grze…
Już wiem dzięki
Witam… jak powiększyć czcionkę w grze …?
@vojtas040Nie da się. Niestety magik, który ogarnął nam czcionkę do Gammy dał radę zrobić ją tylko pod rozdzielczość 1920x1080 i mniejsze, a potem zniknął.
Dlatego przy większych rozdzielczościach czcionka będzie się robić coraz mniejsza, a ja nie potrafię niestety ogarnąć jej dla wyższych rozdzielczości - tzn. przerobić tekstur czcionki.
Witam lub Dobry wieczór mam problem jak klikam na urochom w progrmie ‘‘MO2’’ to ładuje mi sie gamma nagle ekran czarny i znika nagle tylko dzwięk wydaje nie wiem co mam zrobić ktoś wie jak to naprawić lub by chciał pomóc mi prosze ![]()
@wojtek121Z tego co widzę to gra Ci duplikuje AK-105 “Błotniaka”. Instalowałeś jeszcze jakieś dodatkowe mody oprócz tych co są domyślnie w Gammie, albo aktywowałeś jakieś, które domyślnie są nieaktywne? Widziałem, że wstawiłeś .txt z listą modów, ale wiesz jak to jest… niespecjalnie komukolwiek będzie się chciało przeglądać ponad 700 pozycji.
Ogólnie to tylko strzelam bo na sprawach technicznych Stalkera to się bardzo średnio znam, ale przy “domyślnej” Gammie nie powinno być żadnych problemów. Ewentualnie może przy aktualizacji Gammy coś Ci się pokiełbasiło więc możesz spróbować reinstalla.
@Szczepan9205 Właśnie aktywowałem i nie aktywowałem po mi sie zamieszało to wszystko nie wiedziałem co robić i tam coś poklikałem to wszystko pewnie sie zjebało przez to i tak instalowałem tam troche modów póżniej chrasowało mi gre z błedem wiec zrobie jak mówisz szczepan zrobie reinstalla Gammy ![]()
@wojtek121No tak będzie najprościej - zrobić reinstall i grać na domyślnym zestawie modów, albo ewentualnie aktywować sobie jakieś, ale nie te, które są w zakładce GAMMA Disabled.
Ewentualnie jak już byś miał aktywować jakieś dodatkowe mody to najlepiej aktywować je sobie na zasadzie - aktywujesz jeden, odpalasz grę i sprawdzasz czy działa i tak z każdym - wtedy jak jeden Ci zepsuje grę to będziesz mniej więcej wiedział, który wyłączyć żeby zaczęło z powrotem chodzić ![]()
Do zakładkiLinki do pobrania w poście #1 dodałem link do mini-łatki do spolszczenia - sugeruję każdemu kto gra w Gammę, żeby sobie ją pobrał i dorzucił jej pliki do spolszczenia bo naprawia wylot przy próbie wzięcia zadania na narzędzia podstawowe u Śruby w Magazynach Wojskowych.
Może mi ktoś pomóc z tym pierwszy raz instaluje Stalker GAMMA wszystko robiłem według instrukcji i podczas uruchamiania wyskakuje taki błąd proszę o pomoc i z góry dziękuje.
PS: Obojętnie czy mam włączone spolszczenie czy nie cały czas pojawia się ten błąd podczas uruchamiania gry.
Windows 11
AMD Ryzen 7 7800X3D 8-Core Processor
2x NVIDIA GeForce RTX 5070Ti 16 GB VRAM
64 GB RAM
Siema Szczepan, będziesz aktualizował spolszczenie do wersji 0.9.4?
Pozdrawiam
@ratonku Postaram się je zaktualizować, ale kiedy to nie umiem powiedzieć. W planach mam jutro sobie zaktualizować Gammę do 0.9.4 i zobaczymy - jak zmian w tekście względem 0.9.3.1 będzie nie za wiele to się tym zajmę od ręki (tak myślę), ale jak będzie tego sporo to najpierw chciałbym skończyć składać spolszczenie do Anthology 2.0 bo mam je już rozgrzebane i dopiero potem zająć się Gammą.
I tu mam pytanie do osób, które już zaktualizowały Gammę do 0.9.4 - działa wam spolszczenie bez żadnych problemów czy wylotów? Bo jeśli działa bez zarzutu i tylko nowy content macie po angielsku to jeszcze nie ma tragedii bo możecie przez jakiś czas pograć z tym nowym contentem po angielsku - pamiętajcie proszę, że ja te wszystkie spolszczenia (poza tym do Stalkera 2) ogarniam sam i jak już jedno mam rozgrzebane to wolałbym je dokończyć, a dopiero potem przejść do kolejnego.
Z kolei jeśli po łatce 0.9.4 spolszczenie przestało komukolwiek działać i się wywala to podrzućcie chociaż zrzuty ekranu z błędem, albo logi to spróbuje chociaż jakieś tymczasowe fixy sklecić, żeby działało i wtedy tylko nowy content był po angielsku dopóki się nie odkopię ze wszystkiego nad czym pracuję ![]()
Jasne, bez pośpiechu, tylko chciałem się dowiedzieć jak stoisz czasowo z nowym updatem. I tak robisz dużą przysługe dla polskich uzytkowników gammy ![]()
Ja osobiście nie mam gammy zainstalowanej więc nie sprawdze, ale nastrajam się żeby ją zainstalować
Niestety nie da sie sprawdzic starego spolszczenia na nowej Gamie, ponieważ od razu wywala błąd (orawdopodobnie mod z kołowym menu powoduje problemy)
3 godziny temu, ojciecmajster napisał(a):
Niestety nie da sie sprawdzic starego spolszczenia na nowej Gamie, ponieważ od razu wywala błąd (orawdopodobnie mod z kołowym menu powoduje problemy)
Weź wersję z moich spolszczeń, bo ja żadnego problemu nie doświadczyłem z uruchomieniem GAMMA po aktualizacji.
https://drive.google.com/drive/folders/177jS_pxlQMgcDVr9-8JAev2wjCbSfDAb
5 minut temu, Anatolij napisał(a):
Są problemy dlatego że dodano addom zmieniający sposób interakcji z przedmiotami i dużo nowości.
Do tego też już mam spolszczenie zrobione. Jest w wymienionym folderze, tak jak do FDDA Redone. Jak wspomniałem bez żadnych aktulizacji z mojej strony mogę uruchomić GAMMA ze spolszczeniem.
który folder należy pobrać z linku?