Usunąłem stare spolszczenie, wgrałem nowe, wyłączyłem moda 308 i nadal w grze mam lektora a nie polskie napisy ;/. Wrzucam swój Mod Organiser - spolszczenie jest na samym dole, ale w GAMMA Disabled - tak powinno być?
Pozdro!
Coś go tam nadpisuje wg zrzutu, co tam jest w Overwrite. Daj spolszcznie na sam koniec, tak by nic je nie nadpisywało.
A oprócz tego to jakaś własna konfiguracja, jak MCM? A plik users.ltx ze swoimi ustawieniami, czy ten, co był z gammą pobrany? Ja ostatnio miałem z nim cyrki.
No i na końcu (bo to nigdy jeszcze nie zaszkodziło) usuń proszę folder “shaders_cache” z “Anomaly\appdata”.
Chociaż ja stawiam na to co nadpisuje Ci spolszczenie.
Hej. Czy zaktualizowanie do wersji 9.4 i spolszczenie usuwa save z gry? Pozdro
Ja aktualizowałem z 9.3.1 i save’y działają, choć zaleca się zaczęcie nowej gry. Są dwa mody w GAMMA, które mogą pomóc w przypadku kłopotów ze starymi zapisami. “Pre-0.9.3.1 Saves Fix” oraz “Pre-0.9.4 Saves Fix”
Nie, samo spolszczenie podmienia tylko pliki, które dotyczą tłumaczenia. Nie wpływają na zapisy.
Coś go tam nadpisuje wg zrzutu, co tam jest w Overwrite. Daj spolszcznie na sam koniec, tak by nic je nie nadpisywało.
A oprócz tego to jakaś własna konfiguracja, jak MCM? A plik users.ltx ze swoimi ustawieniami, czy ten, co był z gammą pobrany? Ja ostatnio miałem z nim cyrki.
No i na końcu (bo to nigdy jeszcze nie zaszkodziło) usuń proszę folder “shaders_cache” z “Anomaly\appdata”.
Chociaż ja stawiam na to co nadpisuje Ci spolszczenie.
Nie, nic innego nie wgrywałem.
Już niżej spolszczenia nie mogę dać. Jest na samym dole listy.
Wszedłem w “Overwrite” i zauważyłem tam plik “localization.ltx”, który po otwarciu ma “language = eng”. Powinienem to zmienić na “pol”? Albo jakoś rozwiązać ten konflikt z overwritem?
Już niżej spolszczenia nie mogę dać. Jest na samym dole listy.
Wszedłem w “Overwrite” i zauważyłem tam plik “localization.ltx”, który po otwarciu ma “language = eng”. Powinienem to zmienić na “pol”? Albo jakoś rozwiązać ten konflikt z overwritem?
Weź proszę i skopiuj gdzieś cały ten folder “gamedata” z Overwrite, Nic tam nie powinno być. Jak będzie wszystko ok, to wtedy możesz całkowicie usunąć ten folder. Wszystko co jest potrzebne masz w folerze ze spolszczeniem.
Weź proszę i skopiuj gdzieś cały ten folder “gamedata” z Overwrite, Nic tam nie powinno być. Jak będzie wszystko ok, to wtedy możesz całkowicie usunąć ten folder. Wszystko co jest potrzebne masz w folerze ze spolszczeniem.
DZIĘKI SZEFIE! Działa jak trzeba, idealnie. Dzięki jeszcze raz!
DZIĘKI SZEFIE! Działa jak trzeba, idealnie. Dzięki jeszcze raz!
Nie ma sprawy. Miłej gry.
16 godzin temu, Diabolo napisał(a):
Cześć,
Po instalacji spolszczenia, przy kontakcie z npc nie pojawiają się napisy/dialogi po prawej stronie wiadomości, zaś w pda się pojawiają i można je przeczytać.
Słychać czasami lektora jedynie,
Co należy zrobić aby pojawiały się za każdym razem gdy npc coś mówią?
Włączyłem już w opcjach wyświetl wszystkie napisy ale to nie pomaga.
Hej, Tutaj zapytam, bo to fatycznie dziwne - MCM ustawienia masz własne, czy to z GAMMA? Dwa- dla pewności przenieś plik users.ltx z folderu “Anomaly\appdata” i niech gra wygeneruje nowy. Jak będzie to samo, to sobie go przywrócisz. No i na końcu (bo to nigdy jeszcze nie zaszkodziło) usuń proszę folder “shaders_cache” też z “Anomaly\appdata”.
Jak nic się nie zmieni, to wrzuć proszę screena z MO2 z widocznym spolszczeniem, tak jak zrobił to @wojakson
znalazłem taki błąd w menu zadań PDA.
Czy to wynika ze spolszczenia?
Patrzyłem do plików i nic nie znalazłem, ale dla pewności - próbowałeś zapisać grę, a następnie odpalić ją na nowo bez spolszczenia, by zerknąć, czy błąd nadal występuje?
@skipi07Jeden z naszych rodzimych streamerów, którego oglądam od długiego czasu akurat Invictusa robi i też mu to wyskoczyło A że czat ma kumaty to rozkodowali wiadomość, ale ciąg cyfr i liczb był inny niż ten u Diabolo.
Mała poprawka do opisu magazynków dla Remingtona 700. Mały psikus był w pliku, bo autor modyfikacji postanowił zamienić ze sobą miejscami pola nazwy magazynka i jego opisu. Poprawiłem.
Do zakładki Linki do pobieraniaw poście nr 1 dorzuciłem miniłatkę do spolszczenia - zawiera ona poprawki wszystkich znalezionych od czasu premiery spolszczenia błędów i brakujących nazw lub opisów
@Michu86 a nie z “Hipą” bo to kobieta była chyba z tego co pamiętam?
Z tego co na szybko googlnąłem to ludzie niby piszą, że lepsze nagrody u Barmana niż Łukasza, inne też są niby dialogi. I jeśli porzuci się po rozmowie Hip jako towarzysza to będzie siedzieć na innych lokacjach w zależności dla kogo misję robimy.
U Barmana może zostać naszym kompanem chyba na stałe, a czy u Łukasza to tak nie jasno było napisane ale podejrzewam, że też.
@Michu86 Właśnie problem z tymi cyferkami jest taki, że nie da się tego pozbyć, ani naprawić w żaden sposób bo to jest błąd skryptu chyba - teoretycznie te cyferki powinny być niewidoczne, a napis kolorowy, ale autor skryptu chyba gdzieś zrobił babola i zamiast kolorowego napisu “Wyczyść bla bla bla” pojawia się kod do koloru i potem tekst.
Próbowałem przy tym grzebać, ale w żaden sposób nie byłem w stanie się tego pozbyć bo skrypt zaczął grę wywalać jak całkowicie usunąłem te kolorki.
Orientujecie się gdzie można znaleźć przepis na arty najwyższego poziomu? Chyba coś pozmieniali w ostatniej aktualizacji gammy, bo pamiętam że wcześniej mogłem go kupić u naukowców przy wysokiej reputacji a teraz lipa. Chyba nie zrobili tak jak z przepisem na exo, że dropią go legendarni stalkerzy?
@edit
Jest tak jak myślałem, przepis właśnie wydropił mi legendarny monolitowiec.