Stalker G.A.M.M.A

1 polubienie

Która wersja Gammy jest aktualna. Ta z tej strony czy RC3 ?

U mnie nie wywala tego błędu w którym mam podać scieżkę do Anomaly.

A w cholerę z tym syfem. Nie będę ściągać 100 gb syfu by w to zagrać.

@marcin89_45925 Gdybyś tylko z e c h c i a ł wejść na Discorda GAMMY, bez problemu znalazł byś zakładkę how-to-install. How to install GAMMA gdzie krok po kroku masz wypisane i podane na tacy co pobrać a następnie w jakiej kolejności i JAK zainstalować.

Zawsze powtarzam do znudzenia, jeśli 99.5% użytkowników nie nie problemu takiego jak TY to … Sam sobie odpowiedz.

Znalazłem. Zmylił mnie link do Gammy na pierwszej stronie który ma niecały 1 GB a to trzeba pobrać 11 GB a potem dodatkowe 100 Gb ściągać…

Potrzebujesz 5 rzeczy.
RC3 11GB… Gofile - Cloud Storage Made Simple

Ostatni krok to spolszczenia od Szczepana z #1 posta.

Na koniec jak zainstalować… Poradnik instalacji STALKER GAMMA - Dokumenty Google

Swoją drogą Agrael Herszt zaginął gdzieś w Zonie i nie ma komu poprawić #1 postu, opisów odnośników etc. Robota na 10min.

Jeśli wiesz że #1 post jest nieaktualny to zgłoś go moderacji przez załogę i ewentualnie napisz co wymaga poprawek.

Gamma nie mój konik, nawet nie wiem co tam aktualizować bo tam co trochę jakieś zmiany.

Najlepiej napiszę “chceta pograć aktualne informacje na discordzie moda” odfajkowane :grin: i można iśc w coś pograć.

Jeśli to ta chorągiewka w opcjach odpowiedzi to właśnie to zrobiłem. :face_savoring_food:
@tom3kb ? co aktualizować…wszystko począwszy od 1 zdania OPISU.
Platforma: Anomaly 1.5.2 (repack - wersja samodzielna)… Anomaly 1.5.3 i dalej, dalej.
Już napisałem co jest wymagane w jakich wersjach powyżej.

2 polubienia

@tom3kb Możesz zmienić w opcjach #1 posta i ustawić jako wiki? Ranga @Marcx pozwoli mu wtedy edytować post i zaktualizuje sam niezbędne info.

Czytaj wyżej zaktualizowałem swój koment.
Można go usunąć po edycji #1.

dobry repack znalazłem do gammy 0.9.4 . Eliminuje konieczność kłopotliwej instalacji na raty ( na ktorej poległem mimo ze mam na koncie X modów) . Pograłem ze 2 dni i zero wylotów. Chodzi z polskim tłumaczeniem z post #1

Anomaly GAMMA Repack от SEREGA-LUS скачать Торрент

trzeba niestety torrentem pobierac.

Ten torrent to raczej sprzed jakiegoś czasu jest. Aktualna lista modów po instalacji to jak pamiętam 558 modów.

Sprawdziłem i jest to obecnie 551 modów

1 polubienie

No tak tylko torrent wstawiony w marcu 2025 a na fotce widać 518 modów. :-1:

modorganizer pokazuje mi 549 wlaczonych ( wliczajac spolsczenie). Widze tez duze mrowie niewlaczonych.

Hmm, ja robiłem aktualizację 29 października i też miałem 548 modów (bez spolszczenia), bo wyłączyli domyślnie Interaction Dot Marks i w sumie to z dokładnie tego dnia widzę info o ostatniej aktualizacji w obwieszczeniach, więc może ta liczba 551 modów nie jest poprawna.

A tak przy okazji - bawił się ktoś może modem TALKER?

To jest właśnie główny problem twórców tych wielkich kompilacji…niestety.
Zamiast skupić się na errorach, immersyjności, technikaliach to bez przerwy coś kombinują z zawartością kompilacji. A to dodają następnych 20 pistoletów żeby ich było 300, a to wymyślają 15 rodzajów tego samego pancerza itd itd . Bzdury kompletne. Modów jest ca. 550 a pobierasz prawie 800 i te 250 to śmieci…zajmujące 30GB na dyskach. Tego tam nikt nie ogarnie.
ps.
Trzeba pamiętać, że Gamma to nadal nie jest wersja końcowa tylko beta.

Ja po dodaniu kolejnych modów wyłączyłem z 40 innych, bo się okazało, że wszystkie pliki w nich są nadpisywane przez kolejne mody na liście.

Gamma i tak jest bardzo stabilna, jak na taki duży modpack i cieszę się, że dodatkowo udało mi się ją skonfigurować pod siebie.

I bardzo dobrze :double_exclamation_mark: To znaczy nie dobrze , że wyłączyłeś bo nadpisuje…
A to nadpisywanie jest to oczywista oczywistość. Po to jest kolumna ’ Priorytet ’ w MO2 by wstawiony nowy mod trafił w odpowiednie miejsce :winking_face_with_tongue:i nie psuł dotychczasowych ustawień. Kolejność ładowanych modów jest zasadniczą sprawą w bezawaryjnym działaniu gry.

Dlatego modowanie gry to nie jest kopiuj wklej w przypadkowym porządku.. To nie jest łatwa sztuka jeśli robi się to samodzielnie od początku do końca. Taki The Elder Scrolls V: Skyrim z 1500 modami to jest dopiero wyzwanie albo Fallout 4 z 800szt.