Stalker Mod Pack

Stalker Mod Pack

Mod dodaje mase nowych pukawek do gry (także miotacz ognia) ..Zawiera OL, Arena Extension, Realistic Zone. Mod w języku angielskim.

-Można wybrać frakcję na samym początku gry (Sidorovicz ma taką opcję ja wstąpiłem do ekologów ale można wstąpić do armii, monolitu, nawet zombie ale chciał ode mnie 60000RU ;/),

-Dodano kwiatki i takie inne chwasty. ale bardzo ładnie to wygląda i nie muli gry,

-Ai przeciwników jest poprawione jeżeli jesteśmy ukryci i strzelamy do wrogów oni rozdzielają się i próbują otoczyć miejsce z którego padały strzały,

-Realistyczna rozrywka, mutanty jedzą martwych stalkerów, przeciągają ich ciała, to samo tyczy się stalkerów, także leczą się nawzajem,

-Oczywiście 2 strzały we wroga i DEAD to samo tyczy się nas,

-Nowa pogoda która wręcz mnie zachwyciła,

-Nowe dźwięki i tekstury broni, pancerzy,

-No i najważniejsze mod jest stabilny po godzinie grania w Kordonie i przejścia na wysypisko żadnych bugów, bugtrapów, zwiech.

Fotka z inwentarzem moda…http://img354.images…28256389pt4.jpg

Info o modzie po ang:

An arsenal 2(not 1.0) + OL 2.2 merge + arena extension + photo realistic zone + weather mods+ mosin + more weapons

Changes from old one

*you can now go to the duty trader and “modify” some weapons

*The arsenal weapons are included in the amk Random stashes (I recommend you enable this feature in the pause menu then save)

*Arena is now improved pick fights against mutants and humans like 1 vs 6 or bet on fights and watch them(think like in Oblivion)

*added some weapons from Amk arsenal like the sawn off toz34 and the ruger 100

*Added an Ar-10

*Updated the arsenal 1.0 to use the files from arsenal 1.2 patch adding a new model for the L85 ,mp5 with scope rails,Vintorez and val and also more weapons from arsenal 2.0 mostly WW2 and LMGs

*merged the Photorealistic Zone mod that adds better textures than the S.H.A.R.P.E.R mod

*Used the weather overhaul to add MUCH better weather

*A new inventory menu that fixes the problems with the old one not being able to select the bottom items

*Added a mosin nagant *inventory icon* with a scoped version

*ambient sound mod

*added a new main menu

*A better inventory system made for widescreen PCs not buggy like the one in OL

*Added Extra skins for example no more shitty looking hands

*Included the stalker foobar plug in in the gamedata folder

*Traders rebalanced now freedom pays more for Nato weapons and Duty pays more for Russian or soviet weapons while the eggheads sell exotic weapons

*sky4ace adds better effects to the game by replacing the shaders

*And more

Jeżeli nam się nie podobają efekty usuwamy folder shaders

a usunięcię folderu levels spowoduje “odtrawienie” zony

Testowany na patchu 1.005

Part1: http://www.megaupload.com/?d=W08BTQR7

Part2: http://www.megaupload.com/?d=8Y0PASGI

Hot Fix…http://www.megaupload.com/?d=OZENV7JN

Patch poprawia kilka błędów moda i rozwalony HUD gry. Podmienić plik w UI..gamedata/config

INSTALACJA:

1. Scalić pliki pobrane z MU

2. Wypakować w WinRAR

3. Wrzucić gamedata do gry

4. Dodać Hot fix

Edytujemy plik… fsgame.ltx

Następnie przechodzimy do polderu config/text

kopiujemy folder eng i zmieniamy jego nazwe na pol

w pliku localization.ltx zamieniamy z

[string_table]
language   = eng
font_prefix   = ;_cent ;_west

na

[string_table]
language   = pol
font_prefix   = _cent ;_west

Nie zamieszczam tutaj screenów jakie autor wstawił, ponieważ jest ich sporo, ale nie oddają do końca tego jak gra rzeczywiście wygląda.

Tutaj jest kilka moich screenów z xfire, więc wolno się ładują.

http://screenshot.xf…d0f66004cdd.png

http://screenshot.xf…7840d3245a6.png

http://screenshot.xf…f937c9e4669.png

http://screenshot.xf…4bffd2531e6.png

Niedługo podam kilka dodatkowych screenów jak je zrobię

Gram na tym modzie od dawna i powiem tak od siebie:

• olbrzymia ilość broni, owszem niewielkie różnice między niektórymi z nich, ale i tak jej ilość jest tak duża, że każdy znajdzie coś dla siebie,

• grafika jest trochę cukierkowa, ale sądzę, że kwestia usunięcia kilku tekstur i zmiany ustawień graficznych,

• fabuła bez zmian, dodany freeplay

• z modem działa spolszczenie do OL - spolszcza wszystko z wyjątkiem sporej ilości opisów broni itd.

• mod jest w miarę stabilny, ja nie miałem problemów gdzieś tak do wypadu do radaru i dalej, ale odnoszę wrażenie, że to były błędy losowe, jedynie na freeplay zaczynają się schody - przynajmniej u mnie, i czasami są problemy z przechodzeniem między lokacjami.

• mod uważam, za najlepszy modpack do SoH-a, który nie zmienia fabuły.

• mod nie zamula za bardzo gry, ja gram na ciut wyższych ustawieniach niż na priboi bez najnowszego patcha jedynie wyłączyłem pełne oświetlenie dynamiczne, ponieważ wywalało mi bugtrapy o braku pamięci.

Jeśli ktoś miałby jakieś pytania, to piszcie, z racji wagi moda pewnie nie każdy go ściągnie, ale polecam go. Ja już go całego przetestowałem więc chyba coś o nim wiem

Jedno ale - zawartość moda może wyglądać przerażająco, bo jest to zlepek olbrzymiej ilości modów i jak dla mnie jest tam bajzel niesamowity, oraz jest tam trochę plików, które sądzę, że można by spokojnie usunąć - ba nawet bym powiedział, że powinno się je usunąć. To jest moje zdanie a nie jestem znawcą w tej sprawie, ale mimo to mod działa sprawnie.

Źródło…http://www.gsc-game…ge=0&offset=420

To porównaj jego zawartość z tym co wstawiłem chyba ma to samo. A rzeczywiści nie wiem czy dobrym pomysłem dla takiego kolosa nie będzie podzielenie go powiedzmy winrarem.

Takich kompilacji jest wiele. Ta akurat mi sie spodobała ponieważ dodaje bardzo dużo broni, co jest dla mnie najważniejsze jak gram w Stalkera, bo lubie je zmieniać często :grin:

A czy może nie lepiej ustawić sobie pewna kompilacje modów jest bardzo podobna do tego dziś może wstawię do modów sprawdzicie. Tylko spakowany waży ponad 800 mega i nie mogę pobrać na 70% mi ostatnio zdechło z FF.

Tak wiem, że one za to odpowiadają - sam zresztą sobie to ustawiałem ale nie znam wartości jakie były tam pierwotnie - a pamiętam, że były dość różnorodne, bo jednak ten mod korzystał z actor.ltx z albo OL albo z AMK. Powalczę i zobaczymy co i jak, jednak cały mod jest tak duży, że muszę go w partach hostować a podane przez Ciebie Iceman hostingi niestety nie pasują - przeklej nie działa z moim antywirusem (i nie ma mowy abym go wyłączył :grin:) a rapid ma za małe transfery. Pobawimy się i zobaczymy, może na filefronta dam to.

Spokojnie, to da się naprawić.

W pliku actor.ltx za udźwig odpowiadają następujące linijki:

max_walk_weight - waga przedmiotów w kg z jaką gracz może się poruszać
max_item_mass - maksymalnie możliwa waga przedmiotu

Zaś za zdrowie itp. odpowiadają wszystkie sekcje zaczynające się na:

[actor_immunities

oraz:

[actor_condition]

Dzisiaj się starałem wstawić, ale próby skończyły się awarią neta… mod po spakowaniu i oczyszczeniu z około 60% śmieci waży 1.4 GB, więc ciut dużo, do tego mam problem z jednym plikiem - actor.ltx. Mam niestety tylko swój stary, na którym mam nieśmiertelność i 5000 kg nośności - z testów moda, i teraz nie mam nigdzie oryginalnych plików.

I co wstawiasz to na jakiś serwer czy nie masz kiedy??
A i czy nie byłoby dobrym pomysłem podzielić to np Winrarem na kilka części i je wstawić?? I ten hotfix całkiem niezły serwer innym mod fajnie na nim szedł więc może na to wstawić.
A czy to się przypadkiem nie nazywa Stalker ultimate coś tam bo taki mod pack do ol znalazłem.

Co do patcha to najpierw grałem na 1.06 potem przeinstalowałem grę i zainstalowałem tego samego moda na 1.05 i dalej to samo. Spróbuję jeszcze raz przeinstalować grę. Jak by co dam znać co i jak. Co do śmieci to też usunę tego trochę i sprawdzę czy gra działa :grin:
edit:
Chyba se nie pogram ten mod u mnie nie chce działać dalej mam problemy z hud`em. W opcjach gry wszystko zostawione jest tak jak było od początku oczyściłem pliki z folderów systemowych i dalej to samo nie mam pojęcia co jest mam patch 1.05. Instalowałem po kolei 1,03 1,04 i 1,05

Ja gram na 1680x1050 i wszystko jest ok.
Co do moda, to zuploaduje go jutro może.

Najważniejsze jakiego masz patcha? Bo o ile pamiętam ten mod był robiony nie pod ostatniego patcha - nie jestem pewien.

HUD jest przesunięty o kilka pól, więc może to być wina rozdzielczości (mod był zapewne tworzony pod standardowe rozdzielczości tj. 1024x768, 1280x1024, 1600x1200).

Co do hostingu to coś zaproponujcie, bo szczerze to nie wiem na co wrzucić… normalnie jak coś uploaduje to na swój serwer, ale tyle to ja tam nie wrzucę bo mi transfery zajedzie.

Rapidshare.com lub Przeklej.pl.

Najważniejsze jakiego masz patcha? Bo o ile pamiętam ten mod był robiony nie pod ostatniego patcha - nie jestem pewien.
Co do śmieci jest tego od cholery, trochę pousuwałem z swojego gamedata… ale i tak to waży po rozpakowaniu u mnie dokładnie 2.83 GB (10266 plików i 865 folderów)… Usuwaj na logikę, ja niestety już nie pamiętam jak i co usuwałem bo robiłem to kilka miesięcy temu.
Co do hostingu to coś zaproponujcie, bo szczerze to nie wiem na co wrzucić… normalnie jak coś uploaduje to na swój serwer, ale tyle to ja tam nie wrzucę bo mi transfery zajedzie.

Chodzi mi o to że jakiś dziwny mam hud

Instalowałeś tylko tego moda? Jeśli masz ustawioną rozdzielczość 1024×819 (na 1024x768 powinno być ok), to może być to przyczyna tego błędu.

Rzeczywiście tak jak byś nie miał obramówek na wszystkim.

Pobrałem tego moda wczoraj w 25 minut, szło prawie 2mb/s więc jak na moje łącze to jest dobrze.

Ale nie o tym chciałem napisać.

Chodzi mi o to że jakiś dziwny mam hud wydaje mi się że nie powinien taki być także jest brak celownika ale jeśli tak ma być to pewnie się mylę.

Dodam jeszcze że jest brak polskich znaków co czyni teksty trudno czytelne ale to pewnie normalka.

Gram na wersji 1.06 może tu tkwi problem.

SCREEN

A byłbym zapomniał w tym folderze “gamedata” chyba jest sporo niepotrzebnego szmelcu wie ktoś co jest najbardziej potrzebne bo chciałbym oczyścić tego moda ze śmieci

Obojętnie byleby szło jako tako, nie wiem czy rapid nie byłby najlepszy.

Powiedzcie na co Wam to wrzucić to wrzucę :grin:

Aha ale będę wdzięczny jak coś tylko ciekawe ile się będzie ściągać.

Może dam radę to wstawić gdzieś tak 25/26, wcześniej raczej nie dam rady - to jest jakieś 5h uploadu jak nie więcej nawet przy moich 6 mb/s neo.

Kurcze skąd to ściągnąć bo te linki nie chodzą, a jutro skończę CoP i szarpnął bym sobie nie ma tego może na ff albo może ktoś to na rapida wstawi( Windmaker,) ??