Stalker nie uruchamia się

Mam legalnego Stalkera, jeżeli już chcesz wiedzieć ty nie pierwszy o to mnie pytasz . A co do gry to na patchu 1.00.4 plik z tego forum PatchedEXEFiles, gra czysta odpala do menu. Wczytywanie nowej gry około minuty i stop , robi się czarny ekran i po chwili wywala do windowsa. Druga opcja to taka z modem ja mam Narodnaja Soljanka 19.04+DMX MOD v1.3.4 to tak samo jak bez moda lecz tu tkwi problem jak mam wyłączonego neta to ładuje grę do samego menu jak podłączę neta to po chwili wywala bez loga plik logu jest zupełnie pusty.

A co do legalności gry opisałem to w jednym poście. TU masz część mojego postu który nie dawno pisałem bo i Malakas też mnie pytał:

Panowie.Miesiąc po założeniu konta grałem tutaj bd piracie, DWA tygodnie potem kupiłem oryginała ZA 36 zeta i NIE po aby by nabijać Komuś kabzę lecz mieć świadomość ZE Się ma coś ZA co Się zapłaciło Teraz co mamy cierpieć ZE KTO Robi Nam jakieś numery ZA plecami jednemu z bym Się zgodził ale co chwila ktoś ma do SAMO Ciekawe czy ktoś czegoś NIE kombinuje . Taka Moja opinia.

Piszę to na forum nie po to by uwiarygodnić moją rację, lecz dla tego gdybym był piratem to bym nie zakładał tutaj konta lecz tam gdzie reszta nisko myślących.

Wczoraj mój dawno zainstalowany Stalker z serii Extra klasyka odmówił posłuszeństwa z tym samym błędem. Nie uruchamiałem gry kilka dni, ale wszystko poprzednio było OK. Co ciekawe miałem tam moda dla 1.006, który normalnie sobie pykał …Restoration Mod.

Ponowna instalacja czystej gry, skanowanie rejestru, aktualizacja Framwork4 nic nie daje… już nie mówię o modzie bo wiadomo że chodził nie będzie..

Podejrzewam że to jakiś syf z aktualizacji się przyplątał. MS poleca by sprawdzić wpisy w rejestrze dla logu błędu z Framework 4, ale u mnie są obecne.

Starting engine...
Loading DLL: xrGameSpy.dll
! Unable to init Server Browser!
stack trace:
0023:12818824 xrGameSpy.dll, xrGS_GetGameID()
0023:066B12D4 xrGame.dll
0023:065A5EA0 xrGame.dll
[error][ 8] : W magazynie brak miejsca dla wykonania tego polecenia.

//

co wyszło jakieś pokręcona stronka pomału wszystko się wali i nie wiem jak to naprawić.

To na fotce w post nr 10 to wina wolnego wczytania strony…przeważnie łącze, czasem zdarza się przy linkach wczytywanych z googla

A ja trochę od innej strony zapytam. @ Malakas: Pisałeś, że już dawno zainstalowałeś Stalka. Czy @ Piotr12 oraz @ kondotier też zainstalowaliście Stalka dawno?

Mnie też to “dopadło”. Myślałem, że coś namieszałem. Wgrałem dziś świeżego Soc 1.0006 i wylot bez loga bez uruchomienia gry .

Dziwna sprawa, bo na kompie nie mam SoC’a, ale coś musicie mieć “wspólnego”. Jakie ostatnio mody mieliście wgrane do SoC?

Katowałem Restoration, śmigało aż miło. Przedwczoraj wieczorem grałem. Wczoraj już nie odpalił.
//
Ale to nie mod - czysty też nie odpala.

Może to sabotaż? Zdalne uszkodzenie plików gry w celu wycofania jej z rynku? Ktoś uznał że jak SoC zdechnie to sprzeda wiącej CoP…
Z waszych opisów wydaje się wynikać że winę ponosi GameSpy. Raczej nic nie ściąga, bo któryś z was by to wykrył. Ale nie ściąga nie znaczy nie łączy się - może program dostaje np. błędne ID przy próbie logowania i się blokuje.
Drżę na myśl o powrocie do domu. Planowałem do rana grać w Szramę…

Po deintalacji i przeskanowaniu CC mam coś takiego:

Czy to oznacza, że Firewall mi blokuje?

U mnie było to samo. Myślałem, że to coś z moim kompem i “postawiłem” system od nowa. Moda Restoration nie próbowałem, ale Stalker z modem Nature Winter v2.3 Black Edition działa bez problemów.

Panowie teraz to mi wytłumaczcie:

-wersja premierowa spachowana do wersji niższej niż 1.006 nie działa, wersja nowa spatchowana do 1.006 fabrycznie działa?

Mam zainstalowaną 4 mies. temu oryginalną z THQ ver.1.006 ( ale kupioną lat temu 2 ). Była uruchomiona tylko po instalacji i do wczoraj nie ruszana. Degradację do ver. 1.004 zrobiłem na jej kopii w innym katalogu. Też nie używana. Mody instaluję na kolejnych kopiach, w kolejnych katalogach. Nie wygląda na to, aby problem zależał od pochodzenia gry.

Gdyby się coś przyplątało, miałbym problem przedwczoraj ( no może wczoraj, zaraz po północy ) podczas gry w Wariant Omega. Miałem kilka wylotów z jego powodu i uruchamiał się ponownie. Zacięcie na fabule, zapis, wyjście z gry. Wczoraj rano informacja o aktualizacji ( nie pamiętam czego ) i jej uruchomienie. Próba uruchomienia moda i stop. Po południu informacja o czystych grach. Sprawdzenie i nie uruchamiają się.

Dzisiaj rano, znowu aktualizacja NET framework 4.5. Dokonana, sprawdzenie gier i moda. Dalej nie działają.

Mam Win7 - 64. Komputer zabezpieczony AVG, a po problemach przeskanowany.

Teraz pytanie do scigacz1975

Piszesz, że zlikwidowałeś u siebie ten problem reinstalując NET frame i C++2010. NET frame sam się zaktualizował, ale ver. C++2010 w moim komputerze jest nowsza niż na stronie MS. Jaki nr ma ta Twoja działająca prawidłowo. Moja ma nr 10.0.40219 i jest z 13.09.12 i ma 11.1 MB.

Tak na marginesie to może spróbować date systemową. Kiedyś był coś podobnego z Gears of War. Może chodzi o zabezpieczenia.

A ja odpaliłem grę BEZ NETA i POSZŁA gra spróbujcie inni może u Was też pójdzie.

1 polubienie

Najprawdopodobniej system zrobił aktualizację jakichś bibliotek. Mi pomogło zablokowanie w firewallu pliku xr3_da.exe i zainstalowanie pełnych wersji NetFramework 4.0 i Microsoft Visual C++ 2010. Potem zainstalowałem jeszcze ostatnie wydanie DX9 i najnowsze stery do grafiki. No i poszło. A problem miałem i na 10006, i na 10004.

Odinstalowanie i zainstalowanie gry nic nie pomaga - wydaje mi się że problem tkwi w bibliotekach DX9 - Tak jakby NetFramework albo MV C++ 2010 coś z nimi kiełbasiły.

A ja myślę, że serwery zostały wyłączone bo to nie możliwe żeby u Nas, ruskich i jankesów był ten sam problem. Na forum GSC też mają ten sam problem i przecież każdy ma innego kompa, więc to coś u źródła musi być.

ja to mam od wczoraj przed wczoraj zainstalowałem i hulało a dziś nic wywala przed reklamami nawet nie wiem o co chodzi? kompa mam w 100% odpowiedniego 8 ramu 4x3.0 GHZ 1 gb grafa

O tym samym - http://stalkerteam.p…sie/#entry54254

http://stalkerteam.p…mia/#entry54252

Edit: Spróbuj wyłączyć połączenie z netem na czas odpalania gry.

wyłączłem i gra się odpaliła ?

Czyli tak jak u większości - @junx chyba ma rację że problem tkwi w serwerach. Jak masz firewalla to daj mu blokowanie połączeń dla SoC i powinno byc po problemie.