Wyłączenie neta pomogło! Czyżby wyjdzie kolejny patch?!
No i prawda. Mój dostawca netu grzebie w sieci ( cyfrowa telewizja ) i przez chwilę netu nie było. Wszystkie wersje SoC odpaliły. Mody też. Ale kiedy net się zjawił, została mi tylko minimapa i okienko “życia”. Wyszedłem z moda i już nic się nie dało uruchomić. Gramy więc bez netu!
Fakt bez kabla sieciowego działa.
Tylko dlaczego gra nagle przestała lubić kabel sieciowy.. ..jak ja mam 100 razy dziennie włączyć i wyłączyć net to wielkie dzięki za takie usprawnienia.
Zainstalujcie sobie jakiegoś darmowego firewalla i dajcie mu w opcjach blokowanie połączeń dla STALKER-a (ja dla pewności, bo i tak nie używam multi, zablokowałem też CS i CoP) - i po problemie.
Comodo jest w miarę dobry.
Teraz pytanie do scigacz1975
Piszesz, że zlikwidowałeś u siebie ten problem reinstalując NET frame i C++2010. NET frame sam się zaktualizował, ale ver. C++2010 w moim komputerze jest nowsza niż na stronie MS. Jaki nr ma ta Twoja działająca prawidłowo. Moja ma nr 10.0.40219 i jest z 13.09.12 i ma 11.1 MB.
Moja ma 6MB i jest na 64bit
Jeżeli ktoś ma pakiet typu KIS i podobne to firewall jeszcze narobi bałaganu. Spróbuję dodać do wykluczeń…
Ale KIS ma firewall - wystarczy wejść w opcje zapory i dodać do czarnej listy (czy blokowane, zależy jak program ma rozwiązane) plik wykonywalny czyli xr3_da.exe
Wiem że ma i dlatego mówię, że kolejny to będzie bałagan. Jest już dobrze..zablokowany i działa… . Kto ma sam antywirus lub nic niema to firewall będzie pewno jedynym wyjściem.
Poniżej rada udzielona przez CDP.
*```
Witam,
Dziękujemy za skontaktowanie się z działem obsługi klienta CDP.pl
Problem jest prawdopodobnie związany z wyłączeniem usługi GameSpy.
W załączniku znajdzie Pan hotfix, który pozwoli korzystać z gry.
Proszę jednak zwrócić uwagę, że po jego instalacji niemożliwe będzie korzystanie z gry w trybie multiplayer.
Inne rozwiązanie, jakie pozwoli korzystać z gry w trybie dla pojedynczego gracza,
to zablokowanie programu w ustawieniach zapory sieciowej, aby gra nie mogła nawiązywać i przyjmować połączeń przez Internet.
Pozdrawiam,
Maciej Kaczor
Dział obsługi klienta CDP.pl
To zapodaj proszę ten hotfix może ktoś skorzysta.
Ciekawe po co tą usługę wyłączyli ,wiele osób jeszcze z niej korzystało.
Ten koniec roku dla Stalkera to okrutny cios,nie pomyśleli o graczach którzy korzystali z Gamespy.
Nie za bardzo wiem jak, ale daję adres ;
http://pomoc.cdp.pl/…?name=setup.rar
Sądzę, że się udało.
Ten co skorzysta, proszony o informację o efekcie.
Jak pamiętam, kiedyś nie miałem internetu i takie coś nie występowało nawet przy odłączonym necie,kabel od kompa i po formacie dysku takie coś występuje to jest coś nie teges.Dzisiaj ponownie zrobiłem formata bez kabla od netu wpiętego do kompa i jest to samo.I co Zdziwieni coś jest nie tak.być może to w jakiś plikach moda jest było uśpione i się aktywowało,to tylko taki mój domysł.
HotFix działa..sprawdzone na wersji 1.006, ale jest dziwna zmiana…w opisie wersji gry pojawiła się wpis 1.5.10.
Nie wiem jaki będzie miało to wpływ na mody…sama gra uruchamia się bez konieczności blokady w firewall.
No to mnie naucz, co zrobiłeś po rozpakowaniu.
Bo nie wiem, czy u mnie to zadziała, bo mam mody instalowane na kopiach gry do innego katalogu.
A 1.5.10 to u mnie ver. Czystego Nieba. Możliwe, że ten HotFix będzie wspólny dla obu gier.
Potwierdzam, działa ten Hotfix na 1.006. U mnie też wersja zmienia się na 1.5.10.
Panie dajcie mu piwa!!! za tego hotfixa e coś nie do końca to działa dzwięku nie mam i nie włączy się nowa gra
//
Naprawione!!! http://stalkerteam.p…mia/#entry54292 nie do końca nie wczytuje gry
No to mnie naucz, co zrobiłeś po rozpakowaniu.
Po rozpakowaniu pliczek ma formę instalatora, podobnie jak patch powinien sam znaleźć ścieżkę gry i wykonać instalację.
Z tym netem, to musi być prawda.
Dream Reader w wersji RUS zainstalowany na lapku na oryginalnej Viście upatchowanej na maksa (wczoraj patchowałem!) w dniu dzisiejszym bez problemów się odpalił. Ale lapka nie mam podłączonego do netu permanentnie ![]()
Ale na stacjonarnym (Windows XP), gdzie net chodzi niemal cały czas, ani czysty Stalker, ani żaden mod nie odpala.
Teraz trzeba by jeszcze sprawdzić, czy ten HotFix nie będzie nam psuł modów.
zablokowałem stalkera w zaporze i działa.
//
Piąty post z małej litery…punkt ostrzeżenia..malakas