Hej Stalkerzy! Mam chyba (tak mi się wydaje) duży problem, otóż mamy w Kordonie kwest od Fanata żeby obronić wioskę kotów przed najemnikami, a w zamian za to Fanat ujawnia przejście na Bagna. No a ja tego nie zrobiłem ( nie miałem czasu, wypełniałem inny kwest) i w PDA ujrzałem “zadanie nie powiodło się”. Wcześniejszy sejw?? Nieeee, jestem już bardzo daleko za tym kwestem. Może jakoś da się coś, gdzieś w plikach coś tam pozmieniać żeby to przejście się ukazało Na Bagna znaczy sie Proszę o pomoc
Kiepska sprawa, na Bagna ciężko się dostać… Ja znalazłem w zwłokach albo w skrytce - nie jestem już pewien info o przejściu na Bagna z Agropromu. Przejście nie jest oznakowane w PDA i trzeba podejść do niego kierując się zdjęciem na notatce i miniaturką zdjęcia PDA. Na 90% mogę chyba napisać, że znalazłem tą notatkę w schowku zwiadowcy na ATP, ale było to już tyle godzin Zony wstecz, że nie dam sobie urwać głowy. Co do zrobienia przejścia grzebiąc w plikach… Jestem w tym słaby ale musisz chyba odnaleźć plik odpowiedzialny za zadanie na obronę Kordonu i odznaczyć jako wykonane. Na jednym z for Stalkerskich jest temat: Tworzenie modyfikacji, nie wiem tylko czy znajdziesz interesujący Cię temat?
Jeżeli jesteś daleko to jedyne co mi się nasuwa w tej chwili to kupić przejście od informatora w Barze …jeżeli je sprzedaje… Gość nazywa się Kabel. Warto bo to przejście w Kordonie jest przydatne.
malakas dobrze Ci radzi, jeżeli Kabel ma to przejście w swoich usługach będzie to najprostsza do niego droga. Zapisz sava przed rozmową z Kablem bo nie jest tani i nie wiem czy ma to przejście.
Kabel nie sprzedaje tej że informacji. Zresztą postanowiłem zacząć od nowa, ściągam uaktualnienia, patche ( bo widzę że takowe wyszły) i jedziemy od początku;)
To chyba najlepsza decyzja. Jeżeli zaczynasz od nowa to mała rada …przed wykonaniem jakiejś serii kwestów poczytaj poradnik. To daje mniej więcej obraz tego co powinno się robić i co ważniejsze w jakiej kolejności. To tylko koleżeńska rada …każdy robi to co uważa za stosowne…
Będę czytał uważnie:P Dzięki:wodka:
No właśnie… Kabel nie sprzedaje info o przejściu na Bagna, na ATP nie mogę znaleźć schowka zwiadowcy, a jestem za daleko, żeby zaczynać grę od początku dla jednego przejścia. Czy można coś w kodzie zrobić, żeby “odblokować” to przejście? Dostałam je prawilnie, ale z powodu błędu w spolszczeniu go nie mam. Z nowym spolszczeniem mam całą resztę przejść, poza tym jednym na bagna. Można coś z tym zrobić? A może ktoś pamięta gdzie jest schowek zwiadowcy, latam po atp drugi dzień i nic.
Skoro dostałaś przejście od Fanata normalnie to nic ci nie pomoże , jedynie Trurl może ,ewentualnie sposób Yurka z rosyjską gamedatą ale wtedy też trzeba by mieć sejw z przed dostania przejścia.Może to przejście jest tylko ikonka się nie wyświetla co? Jakoś nikt nie sygnalizował by sie gubiło przejście na Bagna
Może to przejście jest tylko ikonka się nie wyświetla co?
na mapie pda nie ma. Mam nadzieję, że jest niewidoczne, jeszcze nie próbowałam szukać po omacku, bo to jednak dość trudne i łatwo przegapić jedno małe miejsce.
Gdzieś na forum jest mapa z przejściami, dobrze mi się wydaje? Chociaż trochę by pomogła.
Idziesz od bunkra Sidorowicza w prawo wzdłuż ogrodzenia w kierunku posterunku wojskowego.To dosłownie kawałek za bunkrem.A przejścia z Agropromu na Bagna o ile ja wiem żadnego nie było.Było przejście z Bagien na Agroprom i z Agropromu na Kordon.
Obawiam się ,że Kobal ma rację…nie ma innego przejścia na Bagna. Samo przejście nigdy nie było problematyczne, znajduje się tuż za bunkrem Sodora na pagórku w stronę Wojskowych… naprawdę lepiej by tam było choćby ukryte. Dziwne bo na wszystkich spolszczeniach było widoczne. Przed wejściem na Bagna trzeba zniszczyć wozy pancerne w Kordonie bo nie będzie powrotu..(wyjątek to przejście Bagna- Agroprom)
Niestety nie ma. Przeszłam w obie strony.
Dzięki anyway.
Dziwne bo na wszystkich spolszczeniach było widoczne.
nie do końca prawda, przecież problem niepojawiających się przejść specjalnie rozwiązuje spolszczenie trurla3 10.10
Proponuję wrócić do zapisów i sprawdzić , czy kiedykolwiek było tam widoczne…niestety jest ono niezbędne do pchnięcia fabuły naprzód.
zrobię mapkę w grze i zaznaczę dokładne położenie przejścia..wstawię tutaj do tematu…
mapa…
http://img543.imageshack.us/img543/372/sswojtek121210184200l01.jpg
…samo miejsce tam gdzie celownik
http://img31.imageshack.us/img31/2199/sswojtek121210184113l01.jpg
Tutaj jest też zaznaczone: http://i062.radikal.ru/1003/a4/4900f3928886.jpg
Sprawdzę, aczkolwiek z tego co pamiętam po spolszeczenie 10.10 sięgnęłam właśnie dlatego, że jakiegoś przejścia nie dostałam, a powinnam. Tyle, że dużo później okazało się, że i na bagna nie mam.
…samo miejsce tam gdzie celownik
hmmm, to znaczy, że trzeba najpierw przeskoczyć przez ogrodzenie z drutu, tak? Bo ja nawet mogę po nim chodzić, ale przeskoczyć się nie da.
Nie przejście jest w środku pola popatrz na mapkę…nieostre pole jest za siatką
Niestety ;( A miałam już taką nadzieję.
No nic, cofnę się w zapisach, może to coś da.
Bardzo ci dziękuję , bez twojej mapki błądziłabym długo.
W obecnej wersji Solianki (dopa + patche) jest to JEDYNE niestety przejście na Bagna
Ponieważ Bagna są kluczowe dla dalszej rozgrywki w Nowym Scenariuszu musisz się cofnąć do sejwa z kwestem dla Fanata - musisz go zaliczyć, by dostać przejście na Bagna.
Wgraj najnowsze spolszczenie Solianki, chociaż z poprzednimi też nie było kłopotu - przejście zawsze się pojawiało po zrobieniu kwestu i pogadance
W razie czego przygotuj sobie rosyjską gamedatę i zrób ten kluczowy dialog po rosyjsku, zasejwuj po pojawieniu się przejścia ( MUSI być zapis w PDA w NOTATKACH i przywróć polską wersję i załaduj zrobionego sejwa - na pewno zadziała
Yurek, kwest brony kotów mam zrobiony, tylko info o przejściu nie dostałam. Spolszczenie najnowsze też mam, właśnie dlatego, że rozwiązuje problem braku info o otrzymanych przejściach. Dzięki, spróbuję z rosyjskim gamedate.
Yurek, kwest brony kotów mam zrobiony, tylko info o przejściu nie dostałam.
Spolszczenie najnowsze też mam, właśnie dlatego, że rozwiązuje problem braku info o otrzymanych przejściach.
Dzięki, spróbuję z rosyjskim gamedate.
Na jakiej podstawowej wersji SoC grasz?
ale polską, angielską czy ruską?