Stalker - Wariant "Omega" cz.1..Opis i linki do pobrania

Tylko wróciłem do domu i już niespodzianka. Trzeba będzie go trochę “ugryźć”. :thumbsup:

Kolejny mod którego polonizacja jest zapowiedziana. Same nowosci na forum.

Wczoraj skończyłem tłumaczenie moda na polski. Teraz zostało jeszcze zrobic z tego co mam działającą BETĘ i znowu bedziecie mogli ruszać do Zony… :wink:
Z tego co tłumaczyłem, to powiem Wam, że fabuła przedstawia sie smakowicie. Dużo nowych zadań i postaci w lokacjach, które w LWR zapełnione były tylko mutantami :smiley:
Fajnie jest, bo niektóre zadania maja po kilka możliwych sposobów rozwiązań i stosowanie do tego różnych nagród lub konsekwencji w dalszej grze.
Widać, że autor moda faktycznie się postarał.

2 polubienia

To tylko pogratulować sukcesu, kolego. Dobrze też zareklamowałeś moda, to i wzrośnie zainteresowanie nim. Super.

Yurek ciekawy mod, czy autorzy podtrzymają dobry poziom przy dalszych częściach moda to się okaże.

Mi to przypomina mapę z LWC, była bardzo podobna.

Ten temat nie służy wymianie komentarzy i opinii !!

Wszystkie posty, które tutaj trafią (zamierzenie, czy też nie), będą kasowane !

W temacie http://stalkerteam.pl/topic/4411-stalker-wariant-omega-cz1opis-i-linki-do-pobrania/#entry43581 podałem linka do pobrania BETY polonizacji moda Wariant OMEGA cz.1.

Parę słów o modzie napisałem dwa posty wyżej, więc nie będę się powtarzał :wink:

Powiem tylko, że dziś go odpaliłem w wersji PL i poszedłem porozmawiać z Szefem… I zaczęło się robić ciekawie :smiley:

Życzę wszystkim przyjemnej zabawy podczas gry w moda.

Na koniec dodam, że ukryłem w modzie pewną niespodziankę ode mnie :wink:

1 polubienie

Czy istnieje możliwość instalacji innego HUDa? Bo ten jest jakiś ciut zbyt prosty :confused:
A jeśli istnieje, proszę dobre dusze o podpowiedzi - który i jak.

Hud jak hud, ale mini mapa nie jest zła. Zerknij tu: http://stalkerteam.p…any-na-ekranie/ @Malakas nie nawala…

Hud jak hud, ale mini mapa nie jest zła. Zerknij tu: http://stalkerteam.p…any-na-ekranie/ @Malakas nie nawala…

Malakas, to Malakas :wink: Widziałem mapę, niezła jest. Ale trudny ten mod, kurde.

Dziś pobrałem moda i polecam. Pięknie leci z tego torrenta, dużo szybciej niż z Narod.ru

Pobiore po 0.00 a cichy ty masz konto że na torrenty wrzucasz ?.

Nie wrzucam, ja tylko wynajduję.

Mógłbyś podesłać linka do minimapy i hud dzięki

Witam w którym miejscu na mapie opuszczamy Martwy bór

W Lost World Requital było w górnym lewym rogu lokacji. Ten mod jest na bazie LWR, więc możliwe, że tu jest tak samo.

Dzięki @kobal znalazłem jest w… lewym dolnym rogu do Wschodniej Bruzdy, a w prawym górnym do Czarnego Jeziora
Przydałaby sie szczegółowa mapa z lokacjami

1 polubienie

Napiszę tutaj jak szybko przywrócić minimapę. Każdy musi zrobić to sam i nie jest to skomplikowane. W podanym pliku są…mapa, tekstura mapy, kompas.

Szukamy pliku…gamedata config ui…w nim…zone_map lub zone_map_16 w zależności od monitora (16 to panorama). W środku są dwie linie…pierwsza to mapa, druga to tło dla mapy.

<level_frame x="020" y="9998" width="163" height="161"/>
<background x="009" y="9994" width="177" height="185">

Na pierwszy rzut oka widać, że parametr “Y” jest celowo zmieniony…ponieważ jest bardzo wysoki, należy przywrócić normalne wartości.

W miejsce y=9998…wstawiamy y=020…w miejsce y=9994 wstawiamy y=009 .

Jeżeli tekstura tła nie pokrywa się dobrze z mapą można ten y=009 trochę poprawić w odpowiednim kierunku. Kilka prób i gotowe. Jeżeli chcecie kompas to linia jest tutaj…

<compass x="110" y="7094" width="032" height="032" heading="1">

Postępujemy dokładnie tak samo…zmieniamy parametr y=7094

2 polubienia

Jak w temacie czy jest na to sposób w tym modzie ?
Czy z podstawki będzie działał ?