Spróbuje ogarnąć i wam powiem co tam pisują.
Stalkerzy
Prosimy przeczytać ten tekst przed pobieraniem
Wersja 1.0.9.9.4.0 to wymagany krok w ekspansji do Zony. Obecnie istnieje 53 grywalnych poziomów z ponad 2 GB dodatkowej zawartości.
Wymagany jest Start nowej gry, Gra nie będzie działała z wcześniejszymi zapisami nawet tej samej wresji.
Od teraz różni się kilka rzeczy:
-Poziom kolekcjonera (poziom 1) dzieje się pod koniec Martwego Miasta, Kolekcjoner Treasure Hunt Quest Dzieje się oddzielnie od fabuły zwykłego kolekcjonera.
-Cały NS jest oddzielony od poziomu kolekcjonera będzie można w niego zagrać w trybie Freeplay.
(trzeciego punktu nie jestem w stanie przetłumaczyć ale jest wzmianka o innym ułożeniu plików moda)
-Plik końcowy w komplecie (.dbn) zawiera wszystkie pliki, które będą pracować. tak tylko będzie należało pobrać ponownie, gdy aktualizacje będą umieszczane.
Na koniec
Proszę być miłym, istnieje ponad 4000 znaków, a ogromna ilość plików do zarządzania. Oprócz tego jest fakt, że wiele nowych poziomów nie zostało zakończone, a niektóre mają złą geometrię. Mam do czynienia z naprawdę Crashowaniem gry i złych rendringów, ale jest jeszcze wiele do zrobienia, zanim tak naprawdę uznamy za zakończone. Otrzymałem pomoc z narzędzi i grafiki, ale nie ma dużo, także z projektu Dialog Improvement które ją obejmują; podziękowania kierujemy do was.
Instalacja jest taka sama, z wyjątkiem teraz zestaw danych będzie:
Gamedata.db0 thru .db7 ---- poziomów, .db7 zawiera: AI, anims shadery, .Xr pliki i game.graph
Gamedata.db8 thru .db9 — meshes
Gamedata.dba thru .dbc ---- Dźwięki
Gamedata.dbd thru .dbf ----- Tekstury: Postacie, czcionki, misc.
Gamedata.dbg thru .dbh ---- Tekstury: Arsenal
Gamedata.dbi thru .dbj ------ Tekstury: Nieba
Gamedata.dbk thru .dbm — Tekstury: Środowiska
Gamedata.dbn ----------------- plik Aktualizacja: Skrypty, config, spawns
Gamedata.dbn1 --------------- patch: Ostatnie pliki mini-płatkowe
Istnieje kilka znanych problemów o których muszę ostrzec:
Istnieje wiele stworzeń i zombie, które są dopuszczone do podróży między poziomami; to jest przyczyną błędów ścieżki na niektóre z nich, gdy spawnowały. (skrócone ale mowa o problemach mutków i postaci w czasie gdy się przemieszczały miedzy lokacjami jeden zostawał na wcześniejszej lokacji i nie znikał crashując)
Mam uruchomiony tylko na istniejących i nowych dialogach postaci w kolekcjonerze więc nie będzie wiele przypadków, gdzie bohaterowie wciąż mają okna z NS. Ty też możesz mieć przedmioty w ekwipunku na szczeblu spawna jako nagrody dla zrealizowanych zadań NS. (To będzie projekt długoterminowy i zbiegnie się z projektem Dialog Improvement).
Globalna mapa jest jedną używanych do rozwoju; to mini-mapy będą przerobione w następnej fazie edycji więc proszę zbędnych komentarzy.
Patch 2 jest wynikiem was wszystkich , że uczestniczyliście w początkowej fazie BETA i ekstremalne podziękowania kierujemy do Was! Jesteśmy teraz bardzo zgrani prawie wszystkie problemy rozwiązane. Teraz skupię się na optymalizacji w celu zwiększenia wydajności, a także dodać stałą zawartość do gry Collector Free play w “level-up” (?).
Pomogłem sobie tłumaczem google do pojedyńczych słówek tłumaczyłem wolno z pamięci pomagając sobie słownikiem nie linczujcie mnie za mocno.
Jak popełniłem jakiś błąd w tłumaczeniu - poprawiajcie.