Stalkersoup

Unpacker mám funkční přímo ze stalkersoup.Nemám packer.Chtěl bych to znovu sbalit.
Tady je unpacker v Tools:

ps.Nevím přesně jak se vkládá odkaz do code,prosím admina ať to opraví jestli to bude špatně.

*```

Zrobi ktoś tłumaczenie dla ludzi mających problemy z angielskim bądź dla tych, którzy nie mają zbytnio czasu na grę i nie tłumaczą dialogów ?

Kolejne pytanko :

Da ktoś link do wersji Soupa na której zaczynał grać Jono Krukov ?

Nie wiem @Wędrowiec, czy zdajesz sobie sprawę o co pytasz. To przecież jest Solianka, Trurl3 robił do niej spolszczenie ponad rok. Pewnie wiele z jego tłumaczenia będzie pasowało, ale i tak to sporo roboty. Dla kogoś nie mającego wprawy samo porównanie i ewentualne zmiany, to olbrzymia praca, a są przecież nowe teksty, które trzeba przetłumaczyć i wstawić do starych plików.
Gdyby był po rosyjsku, to pewnie byśmy się podjęli tłumaczenia, ale z angielskiego nie damy rady.
Jest jednak na forum sporo młodych ludzi znających angielski, więc tu jest dla nich pole do popisu.

aha

Jeżeli ktoś posiada wiedzę na jakiej wersji prowadził rozrywkę Jono Krukov i skąd można ją pobrać, to proszę o odpowiedź. Z góry dzięki !

O ile pamięć mnie nie myli to na 1.006 .

W linku ponizej masz pełne info o instalacji:

http://www.tecnobacon.com/installation.html

Pozdrawiam

1 polubienie

Ja pamiętam starszą wersję na 1.005 albo v1.004

1 polubienie

If you are properly installed then it should show the latest patch: GSC[1.0006] STALKERSOUP Managed MegaMOD Version: 1 Release: BETA Revision: 9.9.6.0

Jednak dobrze pamietałem.

If you are properly installed then it should show the latest patch: GSC[1.0006] STALKERSOUP Managed MegaMOD Version: 1 Release: BETA Revision: 9.9.6.0

Jednak dobrze pamietałem.

Jeśli odpowiednio jest zainstalowany wtedy to powinno pokazywać ostatnią łatę: GSC [1.0006] STALKERSOUP Managed MegaMOD Version: 1 Release: beta Korekta: 9.9.6. 0

1 polubienie

gram w tę wersję wiadomo tej z moddb i gdy znajduję schowek na początku Collectora to mam taki crash

*```
stack trace:Scheduler tried to update object esc_novice_attacker2 FATAL ERROR [error]Expression : fatal error[error]Function : CScriptEngine::lua_error[error]File : E:stalkersourcestrunkxr_3daxrGamescript_engine.cpp[error]Line : 73[error]Description : [error]Arguments : LUA error: … shadow of chernobylgamedatascriptsxr_kamp.script:212: attempt to call method ‘decreasePops’ (a nil value) stack trace:Scheduler tried to update object esc_novice_attacker3

Sposób Instalacji od Koma jest prawidłowy, zapomniał on jednak dodać że trzeba jeszcze na koniec wejść

BETA BIN Folder: STALKERSOUP_BIN_BETA

Download: BETA_SS_BIN_109927.7z and unzip.

Wszystkie pliki wrzucamy do katalogu z grą i dopiero teraz gra daje się uruchomić na polskiej podstawce. :slight_smile:

Sposób instalacji od Koma jest do dupy bo nie oferuje wersji Standalone tego moda.

https://mega.co.nz/#!A1ogARYR!vGHvq-Lsa16EiZvl9DEud5pWwirPAAJEeXf7Uh7h09w

Zawiera wszystkie patche do 109974 + BETA_SS_BIN_109927 i da się uruchomić nawet z pendrajwa.

Download kompletnie samodzielny, proszę usunąć przydługawą metodę instalacji i wstawić tego linka do tematu.

1 polubienie

Koma skoro grasz w nową wersje to odrzut broni nadal jest płaski czy bardziej realistyczny ?

Płaski, a szkoda.

Nie ma co usuwać . Im więcej możliwości pobrania i instalacji tym lepiej. Poza tym ja gram na wersji MiniPatch_109976 z 2014-12-31

Ludziska pomóżcie w dobraniu się do tej wersjii soupa : stalkersoup 109934fix2

A i prośba jeszcze jedna przetłumaczcie mi tą stronę :http://www.stalkerverse.com/soup.html

A i zapomniałbym czy ktoś dałby (jeśli nie da się pomóc w poprzedniej sprawie) mi Zupę w 1 pliku torrent ?

A i prośba jeszcze jedna przetłumaczcie mi tą stronę :http://www.stalkerverse.com/soup.html

A którą wiadomość chcesz przetłumaczyć?Jest ich wiele.

Ostatnia:

"Minęło wiele miesięcy od ostatniej aktualizacji. Projekt jest ciągle w wersji 109934 fix 2.
Wersja 109940 zbliża się do postaci grywalnej. Podczas testowania wykryto wiele przeoczeń, które prowadziły do dystrybucji, które były pełne błędów i w rzeczywistości
nie testowalne. Wada jednoosobowego zespołu.

Bronie są ciągle w tyle dla wielu graczy. Znajdują oni karabiny tak podrasowane, że czynią one inną broń niewartą użycia,
bez względu na typ amunicji. Ponownie, moje pliki mogą pomóc w tym. Zbroja staje się efektywna przeciw trafieniom grubym śrutem, poddźwiękowym i pistoletowym nabojom. Oczywiście strzały w głowę ciągle się liczą, download here.

"

Dzięki ale mi chodziło tylko o to czy tam jest link do soupa :slight_smile:

Dzięki ale mi chodziło tylko o to czy tam jest link do soupa :slight_smile:

Jest wersja 109920:

All parts are now available.

Dalej to już trzeba po kolei wygrywać patcze …

1 polubienie

Jesteś niezniszczalny ! + do repa i do znajomych :slight_smile:

A i jeszcze jedno czy zechciałbyś podać mi linki do kolejnych patchy tak by doprowadzić soupa do wersjii 109934fix2

Cóż, linki są na tej stronie a pliki mają w nazwie wersję patcha. spróbuj ściągnąć je na dysk. Ja nie instalowałem “zupy” , ponieważ grałem w NS. Więc Ci nie doradzę w sprawie, który patch jest dobry a który jest obowiązkowy a który kumulacyjny. Oczywiście można zawierzyć chronologii wynikającej z wpisów zamieszczonych przez autora stronki. Ja bym po kolei ściągnął i wgrywał (wg wersji w nazwie pliku lub wnioskując z opisu) i zobaczył czy da się grać. Spróbuj to zrobić, a przysłużysz się następnym, którzy będą w SOUP chcieli grać. Jeśli wersja nie będzie grywalna to wgłębimy się dokładniej w tekst strony.