Świadomość

Apg2312 szkoda, że się poddałeś . Jak był Jantar to i były nagrody, odebrałeś?

Napiszcie coś o moich kwestach…
Podobały się, czy nie, czy nie były za trudne, czy za łatwe ?

Linię zadań od Yurka rozpoczyna rozmowa z Krugłowem, po przeprowadzeniu go do przejścia na Jantar.

Pierwsze to odnaleźć art serce Trurla. Na Kordonie w miejscu o dużym natężeniu promieniowania. Nagroda poniżej

Drugie zadanie to odnalezienie teczki Freemana na Dziczy. Nagrodą jest Kubik Mroku :devil: .

Trzecie to odnalezienie Leczącego Beryla. Znajdujemy go w miejscu znznym z Solianki związanym z innym wspaniałym kombinezonem.

Ostatnia misja to odnaleźć zmieniony przez Trurla kod do drzwi na Radarze. Wskazówka ukryta jest w zgrabym wierszyku. Wieża jest na Wysypisku. Dostajemy się na nią z daszku hangaru.

A teraz finał. Wycieczka na Radar i:

Uff… W modzie podkręcono bardzo spawn mutantów i innej maści person. Zadania od Yurka są świetnie zrobione i logicznie wplecione w zadania podstawki. Moim zdaniem ratują moda, który generalnie mało wnosi. A kiedy już mamy te zabawki - :devil: . Warto było “powalczyć”.

Fajny opis Cichy.Podobają mi się te zadania.Wprowadzenie kwestu Yurka Poliaka do tego moda przez Yurka dodaje trochę blasku.ale moim skromnym zdaniem Yurek Poliak lepiej by się komponował w Restoration Mod.Ciekawy jestem waszego zdania.

1 polubienie

Pomysł, moim zdaniem, bardzo fajny :thumbsup: .

Chodzi świetnie. Od razu po załadowaniu pierwszego quicksave’a (jeszcze Krodon) wylot i oto taki log:

*```
Expression : fatal error
Function : CScriptEngine::lua_error
File : E:stalkersourcestrunkxr_3daxrGamescript_engine.cpp
Line : 73
Description : <no expression>
Arguments : LUA error: …shadow of chernobylgamedatascriptsxr_logic.script:1273: attempt to index field ‘actor’ (a nil value)

@ SoMeei

Jak we wszystkich modach do STALKERa - NIE KORZYSTAMY WOGÓLE z opcji zapisu Quicksave, a robimy tylko “twarde zapisy” tak często jak to tylko możliwe.

1 polubienie

@Yurek

Teraz już będę wiedział :pinch: Dzięki i przepraszam za kłopot

SoMeei - skorzystaj z rady scigacz1975, na temat szybkich zapisów nie uszkadzających innych.

Masz to w temacie http://stalkerteam.p…-czeste-wyloty/ w #18.

Od zastosowania tego sposobu, nie mam problemu z uszkodzonymi savami.

Jeżeli mod ma możliwość Quicksava, przypisz im najpierw jakieś klawisze z Num Lock, a następnie zedytuj user.ltx.

Udogodnieniem też jest skorzystanie z porady trulr3 http://stalkerteam.p…r-jednoczesnie/ i zmienić dodatkowo pierwszą linię.

Powoduje to zapisywanie efektów grania w katalogu moda a nie w user. Znalezienie loga, sava czy screena przestaje być problemem.

Poprawiłem link do moda.

Jest tak:Pobierz pliki z linku pierwszego,rozpakuj,tylko ten plik jak się pobierze jest plikiem instalacyjnym.Może ktoś to zmienić.

Po instalacji moda w formie plików dbx gra z modem nie chce się mi uruchomić brak logu a po rozpakowaniu Total Cammanderem do formy gamedata gra działa co może być tego przyczyną.Co ciekawe na wysypisku gdy podlatuje do mnie dzik wywala mnie za każdym razem do pulpitu, też bez logu. Pozdrawiam.

Ponawiam pytanie.Czy ten mod jest w formie gamedata?Link kóry jest podany to plik instalacyjny.

Nie podany link moda jest formie instalatora instaluje pliki dbx i jeden plik gamedata.

@ jurek48: A nie można ów plików wypakować za pomocą total commander’a bądź jakiegoś unpacker’a?

Junx pliki rozpakowałem zcaliłem w jedną gamedatę i niemam na początku “Zabij Striełoka” .

Niestety, ale nie powiem Ci czy tak ma być bo nie grałem w tego moda.

Junx tak właśnie ma być.Szkoda,że nie ma już moda w formie gamedaty co robił Yurek.

Witam,i znowu ktoś wprowadza w błąd graczy!Pisze;pobrać z 1 linka,rozpakować…co rozpakować skoro to jest ruski instalator?A miał być plik gamedata,ktoś se jaja robi czy co?Nie dość że,człowiek ściubi każdy Mb.(limit)to zmarnowany czas,mod do kosza,zawiedzone nadzieje na dobrą zabawę z nowym Modem.Bardzo się zawiodłem,nie wiem czy ktoś to robi specjalnie czy co?Dobrze,że jestem dobrze wychowany bo posypały by się bardzo niecenzuralne napisy.Pozdrawiam

Ja to rozumiem tak, instalujesz moda, masz gamedaty, używasz unpackera, masz folder gamedata i dalej postępujesz.