Nie inaczej metek58 ![]()
Chociaż mnie nie było dane tego sprawdzić, ale skoro tekstury stare mniej “ważą”, to i obciążenie mniejsze. Moje tekstury “ważą” więcej ![]()
Nie inaczej metek58 ![]()
Chociaż mnie nie było dane tego sprawdzić, ale skoro tekstury stare mniej “ważą”, to i obciążenie mniejsze. Moje tekstury “ważą” więcej ![]()
Można ustawiać suwaki gęstość trawy do skrajnych wartości to również pomoże słabszym PC…ilość tego wszystkiego jest bardzo duża i obciąża dodatkowo zasoby.
Dzięki za wyjaśnienie, @Yurek. Tak, to dobry moment, by przed św. Mikołajem i Świętami przetestować mocarność naszych kompów. Jak by coś, to jest jeszcze czas, by pozmieniać prośby na kartkach…
Błędy polonizacji zgłaszać wraz ze screenem błędu w Trackerze.
Gdzie niby miałoby się zgłaszać błędy, na trakerze nie ma podanego moda, a sam nie wcinam się zakładanie trakera. Kto zakłada temat (na ewentualne poprawki) na trakerze, aby wstawiać błędy, bo nie wiem, szczerze mówiąc.
Czemu czuje sie jak bym grał w podstawke miałem w kordonie tylko 2 nowe questy.
@ metek58
Temat na trackerze powinien lada chwila się pojawić. Za to jest odpowiedzialny Portals.
Na razie zbieraj screeny z błędami i wrzucisz je potem ![]()
@Koksar
To dobrze czujesz, bo to nie jest mod fabularny, a bardziej zmieniający klimat pierwotnego STALKERa i poprawiający to i owo. Jest tam kilka kwestów i postaci, ale raczej trzeba ich szukać na lokacjach, niż same Ci w oczy wlezą ![]()
Dlatego też dodałem od siebie nową postać z linią trzech kwestów (mam nadzieję ciekawych i nie za łatwych :D), żeby nieco podnieść ilość nowości w tym modzie.
A tak przy okazji to, który był ten drugi nowy kwest na Kordonie? Lena Stalkerka to pierwszy, a drugi?
UWAGA !!
PILNA INFORMACJA DO WSZYSTKICH GRAJĄCYCH W TEN MOD!
Dzięki podpowiedzi apg2312 i sejwom od Cichego udało mi się dojść do tego co powodowało wyloty i błedy zapsiu w Dolinie Mroku. Okazało się, że nie jest to wina braku RAMu ! Na pewno, bo teraz ja też już gram na moich biednych 2GB i przeszedłem właśnie dziś Dolinę ![]()
Jak będziecie szli zgodnie ze scenariuszem i Barman każe Wam iść do Doliny i Labu, pod żadnym pozorem nie róbcie upgrade’u PDA u Brody na zapleczu Baru. Cichy tego nie zrobił i mógł grać. apg2312 i ja taki upgrade zrobiliśmy i mieliśmy obaj taki sam błąd w Dolinie Mroku.
Obaj wybraliśmy na upgrade - PELENGATOR.
Nie wiem czy inne upgrade’y PDA u Brody będą robić takie błędy, więc uważajcie!
No ja też zrobiłem upgrade i niemoge przejść.
A co jest z wylotami bez loga na Wysypisku i na Agropromie?Żeby przejśc te lokacje musiałem na Wysypisku podejść do muru od strony cmentarza somochodów iwrzucić przez mur kilka granatów,następnie pobiec do Sieryja zastrzelić najbliżej stojących bandytów i następnie szybko odbiec za przystanek,poczekać aż Sieryj powie aby się zblżyć i porozmawiać.Po przejściu na Agroprom wyrzuało mnie po mini scence. Po następnym przejściu wysłuchałem stalkera i zamiast biec prosto pobiegłem wprawo nad tunelem,dalej wzgurzem,aż do wyrwy w murze i zaszedłem wojskowych od tylu i tym sposobem nie miałem wylotu.Zaznaczam że mam 4GB pamięci i kartę Gigabyte 460v2 192 MB.
Niestety, ten typ widocznie tak ma. Jedyna chyba rada - robić często twarde zapisy stanu gry, i w razie wylotu wczytywać do oporu, jak nie ostatni, to wcześniejsze. Za którymś razem zaskoczy, i gra pójdzie dalej.
Wkurzające lekko, wiem…ale chyba jak na razie nie ma innego wyjścia, tym bardziej, że strona domowa moda jest nieczynna, i na poprawki raczej nie ma co za bardzo liczyć…
Proponuję zmienic nazwę moda - z “Osoznanie-Mod” na “Wypadanie-mod” i będzie ok ;).
Swoją drogą mam wyloty co minutę - dwie, w tunelu z anomaliami w Dziczy. I nie mogę załatwić tamtejszej pijawki niczym - władowałem w nią z dziesięć magazynków i pięć granatów, a ta suka dalej lata.
19 wylotów w 30 min najgorszy mod 0% stabilności.
Uszanujcie pracę @Yurka,@cichego!Mam wyloty nie gram i nie piszę bzdur by dołować kogoś kto ciężko pracował nad tym byście dostali gotowego do gry moda.Jasna d…,co za ludzie.
@ oloo
Pijawkę tylko nożykiem. Na ołowicę Ci raczej nie zejdzie ![]()
@ oloo i Koksar
Ja gram na średnich detalach, z suwakiem trawy na minimum, w rozdziałce 1440x900, oświetlenie statyczne i jedny wyloty jakich doświadczam to te z “Description: e_parent”. I na pewno nie mam ich aż tyle co wy.
A co na to inni gracze - też macie takie częste wyloty?
Uszanujcie pracę @Yurka,@cichego!Mam wyloty nie gram i nie piszę bzdur by dołować kogoś kto ciężko pracował nad tym byście dostali gotowego do gry moda.Jasna d…,co za ludzie.
Jeśli piszesz do mnie, to zwracaj się do mnie.
Szanuję pracę Yurka. Po prostu piszę, że mam wyloty. Nie wiem, gdzie się dopatrzyłeś u mnie pretensji, może jeszcze raz przeczytaj, co pisałem. Zresztą nie Yurek jest twórcą moda, więc trudno by było mieć jakiekolwiek pretensje do niego.
Chodzi mi wyłącznie o to, by skonfrontować swoje doświadczenia, z doświadczeniami innych - musi być jakiś powód tego, że czasem mam wylot za wylotem, a czasem gram godzinę.
Ciekawy jestem, od czego to zależy, może zdołamy dostrzec w tym jakąś regularność, czy cokolwiek, co mogło by pomóc w usunięciu tego błędu.
Jeśli piszesz do mnie, to zwracaj się do mnie.
Pisałem do Ciebie i Koksara,pisałem do każdego kto ma zamiar mieć jakieś pretensje.Troszkę wiem zza kulis na temat tego moda od @cichego,poza tym cały temat mówi wiele o tym że są wyloty i trudno czasem znaleźć ich powód. Więc luzik @oloo,bez agresji i wycieczek.
Yurek jest twórcą moda…
Nie jest twórcą moda ale go spolszczył i dorobił parę rzeczy.Umniejszasz mu jego zasługi.
Pisałem do Ciebie i Koksara,pisałem do każdego kto ma zamiar mieć jakieś pretensje.Troszkę wiem zza kulis na temat tego moda od @cichego,poza tym cały temat mówi wiele o tym że są wyloty i trudno czasem znaleźć ich powód. Więc luzik @oloo,bez agresji i wycieczek.
No to - jeśli do mnie, toś się napisał bez sensu. Wyjaśniłem, dlaczego o tym piszę - chyba normalne, że jedynie porównując doświadczenia, można dojść, skąd one się biorą.
A do agresji mi daleko, po prostu uważam, że facet powinien pisać wprost.
@ oloo
Pijawkę tylko nożykiem. Na ołowicę Ci raczej nie zejdzie
@ oloo i Koksar
Ja gram na średnich detalach, z suwakiem trawy na minimum, w rozdziałce 1440x900, oświetlenie statyczne i jedny wyloty jakich doświadczam to te z “Description: e_parent”. I na pewno nie mam ich aż tyle co wy.
A co na to inni gracze - też macie takie częste wyloty?
Też mam obniżone parametry i statyczne. Wywala różnie - na Kordonie rzadko, wysypisko - kilkanaście razy, Agroprom - na początku zero, pod koniec często, Dzicz - często.
Może to zależy od tego, jak bardzo odszedłem od scenariusza? Nie spotkałem Leny na Kordonie np.
Ale zapisałem grę po wyjściu z tunelu ze spalaczami - odstrzeliłem zombie, podszedłem, podniosłem AK i wylot. Wczytałem, znów odstrzeliłem tego zombie, podszedłem i bez problemu podniosłem broń. Wygląda to na całkiem przypadkowe wywalanie i nie mam pojęcia, czym to może być spowodowane.
A jakieś logi tych wylotów masz, czy są bezlogowe ?
…że facet powinien pisać wprost.
Powstrzymuję się od pisania jak facet facetowi bo leciał bym na samych ostrzeżeniach.Potraktowałem Cie więc “lajt”. Luzik,szkoda robić ciśnienia.Dużo masz wylotów ale gdy wszyscy spiszą uwagi,logi (o ile będą) to @Yurek (cytuję Ciebie :który nie jest twórca moda) i reszta speców od modów na ST może cos wymyśli na te wyloty i narzekacze nie będą już narzekać.
Gram na średnich detalach,rozdziałka 1280x1024,trawa na minimum,a mimo to mam co i rusz wyloty na pulpit bez loga.Teraz miałem wylot u Sidorowicza gdy chciałem mu oddać skrzynkę zabraną wojskowym i też bez loga.
A jakieś logi tych wylotów masz, czy są bezlogowe ?
Tak, te same, co i Ty - za każdym razem:
Expression : assertion failed
Function : xrServer::Process_event_ownership
File : E:stalkersourcestrunkxr_3daxrGamexrServer_process_event_ownership.cpp
Line : 23
Description : e_parent
Nie trafiają mi się bezlogowe.
zerknij tu, może zrozumiesz coś więcej: http://www.google.pl…4pj-nRwOMmC0Mrg
lub: http://www.google.pl…-uOmheN8mbFfUyg
Powstrzymuję się od pisania jak facet facetowi bo leciał bym na samych ostrzeżeniach.Potraktowałem Cie więc “lajt”.
Luzik,szkoda robić ciśnienia.Dużo masz wylotów ale gdy wszyscy spiszą uwagi,logi (o ile będą) to @Yurek (cytuję Ciebie :który nie jest twórca moda) i reszta speców od modów na ST może cos wymyśli na te wyloty i narzekacze nie będą już narzekać.
Na razie powtarza się najczęściej ten “e_parent”. Usiłuję coś wyszukać na jego temat, zdarzał się np. w SIMBION MOD, ale z językiem u mnie nie za dobrze, więc nie bardzo rozumiem, co tam piszą.
edit - z ciekawości rozpakowałem patcha. Zawartość, to foldery bin, gamedata, oraz gamedata.dbo - a tego ostatniego pliku nie mam w katalogu ze stalkerem.
Nie wiem, czy to ważne, po prostu tyle wyszperałem jak na razie.
Miałem 20 do 25 logów (wyolbrzymiając) do Radaru. Zmniejszyłem gęstość trawy i nic więcej. Rozdzielczość: 1680/ 1050 i oświetlenie statyczne.