Od razu zaznaczam, że nie zmienialiśmy lokalizacji żadnego z questowych przedmiotów itp. A co do błędu na magazynach - to dziwne, bo mi nic takiego nie wyskoczyło.
Smox u mnie amulet był w piwnicy jednego z domków, nie tak jak pisało w poradniku przy “ołtarzu”.
Poszukaj pod wielkim, czerwonym “kontenerem” w pobliżu wieży.
Dzięki za podpowiedzi, niestety Amuletu nie znalazłem :ermm: Coś nie lubi mnie ten mod. Zadania typu - przynieść część ciała mutanta skutkują wylotem, teraz ten Amulet. To nic i tak go ukończę.
Smox a robisz QucikSave ? Jeśli tak to mogło tak się stać że amulet po prostu jest niewidoczny. Przejrzyj ten temat ktoś miał taki sam problem.
Nigdy nie robię szybkich zapisów. Jednak questowe przedmioty spawnują się losowo i być może znajdę go w innym miejscu.
Witam !
Mam problem z tą paczką modyfikacji mam wylot do pulpitu podczas pobytu na Jantarze i podczas próby wczytania zapisu z tej lokacji .
*```
FATAL ERROR [error]Expression : fatal error[error]Function : CScriptEngine::lua_error[error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamescript_engine.cpp[error]Line : 73[error]Description : [error]Arguments : LUA error: … of chernobylgamedatascriptsdialog_manager.script:393: attempt to compare number with nil stack trace:
PS.
Gram po polsku pobrałem z linku znajdującego się na moddb .
A i zapomniałbym z góry dzięki wielkie za pomoc :)
Pod względem graficznym vandr i ekipa postarała się :)
Od momentu pobytu w Jantarze, mam wyloty bardzo często. Podobno to problem z silnikiem Cienia, nie moda. Z czasem mialem coraz gorzej. Bylem już przed Prypecią. Pomagało wczytanie save z poprzedniejinnej lokacji. Tak doszedlem do save przed X18. Na razie odpuszczam. Można podobno wywalic trochę zapisów, bo silnik głupieje.
@Wędrowiec, masz prawdopodobnie błąd z dialogami :
Na pewno jest to problem z dialogami jak pisze sam Monolityczny :whistling: . Gdyby wczytanie poprzedniego save’a nie pomogło to spróbuj wywalić moda z dysku i jeszcze raz zainstalować moda i wczytać ostatni zapis gry. Można by było prościej poszukać spolszczenia do Tajnych ścieżek 2 i wkleić jeszcze raz całe spolszczenie do gamedaty akceptując zamianę plików :yes:.
Mam problem. Mam Stalkera z CDA, zrobiłem tak jak jest napisane i gdy próbuje uruchomić grę pokazuje mi się komunikat, że mam włożyć płytę.
Czy mam włożyć tą płytę od CDA, czy zrobić coś innego?
Jaki patch?
1.0004?
Jeżeli tak to bez obaw poszukaj cracka pod ową wersję gry którą teraz masz zainstalowaną. ![]()
Zacząłem znowu grać w TT2 zakończywszy serie Metro Redux i dwie rzeczy… Broń którą dostajemy od Wasiliewa i Demona jest jakaś taka brzydka, jakby pozbawiona tekstur, no chyba że tak ma być. A druga sprawa , Panowie…myślałem że w tym wieku pozbyliśmy się już nocnych strachów
. Ze wszystkich podkatalogów z katalogu levels należy usunąć plik level.env_mod. Teraz noc to jest noc. Tak było i w SWO. Oczywiście to tylko porada.
Akurat mam na dysku , z ciekawości sprawdzę .
Aha, no i przyspieszacz czasu działa , należy jednak w pliku user.ltx zmienić domyślne użycie apteczki np., na F3 bo jest z przyspieszaczem na jednym klawiszu…lub pobawić się ustawieniami w ui main menu script ![]()
@vandr, które pliki dźwiękowe są odpowiedzialne za te radiowe odzywki stalkerów obok naszej postaci? Podejrzewam że to radiostacja ,ale mnie drażnią więc jakbyś mnie naprowadził to bym sobie je usunął.
Zacząłem też usuwać przebojową muzykę wiec jak ktoś będzie chciał skorzystać to wrzucę poprawkę. Przy okazji, gdzie najlepiej teraz wrzucić pliki, na jakiego hosta?
Mam problem kiedy idę po raz pierwszy do Felczera - po wejściu do Prypeci po chwili wywala mnie ciągle z takim błędem:
*```
FATAL ERROR [error]Expression : vertex || show_restrictions(m_object)[error]Function : CPatrolPathManager::select_point[error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamepatrol_path_manager.cpp[error]Line : 155[error]Description : any vertex in patrol path [doctor_lager_digg_walk] in inaccessible for object [prip_old_digger] stack trace:
Niestety wczytanie save sprzed wejścia do Prypeci i wejście od nowa nic nie daje. Czy ktoś zna jakieś rozwiązanie problemu? Przypuszczam że w miejscu spawnu felczera nałożyła się jakaś anomalia i wywala tego buga.
Gram w tego moda, ale bez AA2 i za wyjątkiem dziurawych tekstur ( wpadanie pod nie itemów, plecak schowek postawiony na dachu wpada do środka, zawartość skrzyń na strychu po ich rozbiciu, ląduje w pomieszczeniu poniżej ), żadnych wylotów związanych ze zmianami lokacji, czy personażem nie miałem. I w ogóle żadnych. A jestem już chyba za połową moda. Zrobiłem właśnie zadania na Korpusie Pokoju.
I przy okazji pytanie do, z tym modem obytych. Czy z bazy Pacyfistów po kradzieży pancerzy, można wyjść bez alarmu, zachowując ich pokojowe nastawienia. Czy informacja od Szabrownika o jakiejś dziurze, jest tylko zmyłką?
Da się uciec bez zwracania uwagi żołnierzy z Korpusu, ale moim zdaniem lepiej jest zagadać z ich szefem. Wtedy dostajemy ekwipunek i możemy rozwalić bandytów.
Czyli będę musiał spróbować dojść do Smitha, przed kradzieżą. Jeszcze jedna rozgrywka więcej. Ale co się nożem namachałem, to moje, bo Szabrowników kule nie ruszały.
Czy ktoś mógłby mi tu wrzucić na jakiś hosting katalogi config i scripts z Final Update bez AA2 - mam problem z grą Wariaga i dziwne wrażenie ze brakuje jakichś sekcji w plikach, lub samych plików.