a masz lepszy detektor? Bo ja w tym modzie na długo utknąłem z fabułą z powodu problemów z artami. Dopiero jak dorwałem Welesa to szukanie artów szło mi szybko.
Kubastalker123 - qpisujesz w przeglądarkę tekst: (kopiuj wklej) S.T.A.L.K.E.R.: Thorny Way - детекторы
i masz: https://www.youtube.com/results?search_query=S.T.A.L.K.E.R.%3A+Thorny+Way±+детекторы
Mam Welesa. Idę szukać dalej pod anomaliach.
Mod na dostateczny, wkurza ekspresowe uszkadzanie się broni, ubrań. Non stop chce jeść, pić. Problemy z artami, te misje ze zbieraniem nie wykonane(jest artów, ale same słabe). Na szczęście fabularne na arty jakoś poszły.
Mało misji, puste miejscówki na mapie. Latanie z Zatonu na Janów i z powrotem. Prypeć to lokacja retrospekcja, normalnie tam nie trafimy. Tyle dobrze że jest do czego postrzelać bo wszytko co trochę się respi. Jak znajdziemy fajny art(wiele właściwości) to musimy go oddać w zadaniu za grosze. Bez sevy czy vegi do anomalij po arty nawet nie podchodź(rozumiem, ale było to męczące). Wyloty przy przechodzeniu na lokacje, bugi(jak zamknięte drzwi w labie) po znalezieniu dokumentów i próbie wyjścia. Uciekłem przez okno od kontrolera to i tak zginąłem jak licznik doszedł do zera… Jak spotykamy obiekt który gonimy całą grę to w scence, stoję bokiem i pomaga tylko alt+ctrl+del.
Jak wygląda sprawa z fixami do tego moda? Widzę, że są dwa - Fix 1.1 + 1.2: Trzeba je dodawać? W Instalacji nic o tym nie pisze.
Nie jest jasno napisane, że trzeba, ale raczej wypada. Już nie pamiętam czy grałem z fixami, czy bez, ale raczej dam sobie rękę uciąć, że dorzuciłem je do moda.
Mam wgląd do historii edycji danego postu ( bardzo przydatna rzecz ) i wygląda na to, że nic nie dodawałem od siebie / zmieniałem w instrukcji instalacji:
Grało się z fiksami.
Fixy są konieczne. Tu moja informacja o ich pozytywnym działaniu.
Opis instalacji jest zrobiony dla moda kiedy nie było fixów i na rosyjską podstawkę. Trzeba ten opis zmienić, dodając fixy i spolszczenie. Spolszczenie jest zrobione dla obu fixów.
Lekko poprawiłem. Zostawiłem opcję ze zmianą rus na pol w gamedacie. Ona wciąż jest wymagana ?
A przy okazji dorzuciłem Fix do naszej pobierlani. Niestety dodatki na wyłączenie wytrzymałości postaci i oryginalną mapę z Zewu Prypeci są nieaktywne.
rus na pol nie ma potrzeby, bo localizatin.ltx i kat pol jest w spolszczeniu.
Ale o to pytaj . Wie jak stawiał.
2 minuty temu, kondotier napisał:
rus na pol nie ma potrzeby, bo localizatin.ltx i kat pol jest w spolszczeniu.
Ale o to pytaj . Wie jak stawiał.
Potwierdzam. Z plikiem localization.ltx nic nie trzeba robić.
W takim razie usunąłem tę zmianę w localization.ltx z instrukcji instalacji, dzięki za pomoc
Gram sobie powoli w tego moda i podoba mi się. Może nie ma rewelacji, ale gra się przyjemnie. Na moje oko, to taki mocny średniak. Większość tego co mi się nie podobało w rozgrywce idzie łatwo zmienić np. szybkie psucie broni, czy inne denerwujące rzeczy.
Taką pukawkę miałem w wojsku - Kbk AKMS
Kilka screenów z mojej gry. Graficznie mod mi się podoba.
Do tego moda są jeszcze dwa kolejne, tak że powstał taki logiczny tryptyk. Można by je jakoś w jednym miejscu wstawić, aby było jasne, w jakiej kolejności je ogrywać.
Witajcie, wie ktoś w jakiej anomalii w tym modzie można znaleźć artefakt Bateria bo w miarę możliwości chcę oszczędzić zbędnego chodzenia po mapie i wydłużania sobie gry ?
miałem ten sam problem z Bateryjką, aż moda porzuciłem.
< base_url >/applications/core/interface/index.html
rozwiązaniem problemu było zdobycie dobrego detektora Weles. Z nim szybko znajdziesz potrzebne artefakty.
W poście pod moim podpowiada gdzie w schowku jest Weles
Witam mam wylot przy misji gdzie sie pojawia śmigłowiec.
Expression : !m_error_code
Function : raii_guard::~raii_guard
File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrServerEntities\script_storage.cpp
Line : 748
Description : …\grools\desktop\zew\gamedata\scripts\xr_logic.script:597: attempt to call field ‘?’ (a nil value)
prosze o pomoc
138 przypadków tego błędu w różnych modach na forum. Komuś chce się zerknąć na rozwiązania, przyjemnej lektury
https://stalkerteam.pl/search/?&q=raii_guard&quick=1&search_and_or=and&sortby=relevancy