Yep, tekstury powinny działać z każdym modem na bazie CoP i CS. Co do kompatybilności z SoC, to później dodam te tekstury do paczki "Tajtibir Fansm" - Paczka Tekstur HD [NS2016] dla NS który jest kompatybilny z modami na bazie SoC.
Poza tym w zasadzie już jutro/pojutrze będę musiał dać aktualizacje do tego dodatku bo mi te białe cegły nie pasują i jest jedna tekstura która ma zbyt widoczną “powtarzalność”
@daniu Już słyszę palenie się laptopa jak na te skriny patrzę
Oj tam, ja wszystkie swoje tekstury robię w 4096px i w tej rozdzielczości je testuje, nawet efekty z “A pinch of Spices” mam w większej rozdzielczości niż opublikowane i stalker o dziwo nie narzeka. Częściej mam wyloty spowodowane przez AI niż przez brak pamięci
Czasami mnie zastanawia jak Stalker naprawdę działa, bo można w niego wpakować 6Gb tekstur(tyle zajmują wszystkie moje tekstury) i nic, a zainstalujesz moda co spawnuje więcej NPC niż normalnie i crash -_- out of memory…
No niezupełnie działa bo SoC nie czyta plików thm, a kilka tekstur używa tych samych bumpmap, więc gra źle dobierze tekstury, a poza tym ostatnia ściana to default
Jak będzie update 10 to ta ściana będzie wyglądać jak z tapetą w pieski.
ps. Zawsze możesz dać cynk moderacji, że chciałeś zaktualizować temat z linkami
Zakładam że będzie jeszcze tylko jednak aktualizacja, bo zostały tylko 4 tekstury z cegłówkami, a potem może jeden fix gdy znajdę jakieś bugi.
Po tym chciałem zająć się jakimś modem z dźwiękami, ale nie mam nastroju na to, więc raczej nic nie planuje dla stalkera w najbliższym czasie, zwłaszcza że mam jeszcze kilka modów dla F4 i aplikacji na androida do skończenia.