To już powoli zaczyna być nudne, ale tak.. Anomaly znów na szczycie rankingu. Za to miłym zaskoczeniem jest Powrót do Strefy na drugim miejscu. W sierpniu spadł na ósmą pozycję Alone in Windstorm.
Ja przetestowałem tyko dwa z nich, CoC i Anomaly. Generalnie to tego typu mody najbardziej mi odpowiadają i tylko w takie gram. Ale, gdyby wyszła do Anomalii jakaś większa paczka zadań (fabuła + zadania + pomniejsze dynamiczne questy) to właściwie zmiotłoby to konkurencję chyba na amen, bo połączyłoby to najlepsze zalety Anomalii z cechami dobrych modów stricte fabularnych. To by było nie do przebicia.
Anomaly, chociaż ma jakąś fabułę - prosta, bo prosta, ale jest. Gorzej w przypadku CoC’a. Niby kwestia gustu, ale zawsze będę uważał, że najlepszym wyborem jest mod fabularny, a co za tym idzie poznanie nowej historii.
No to może ten Dead Air Survival będzie takim Anomaly z fabułami i zadaniami? Jak tam tego nawalili tyle, prawie 900 zadań głównych/pobocznych/ i innych. Zobaczymy czy się przebije do zachodnich graczy z jakąś angielską wersją?