True Stalker

Witam nie moge zapisac gry kto

Witam nie moge zapisac stanu gry ktos ma jakis pomysl ??

Próbowałeś z F5 , albo zapisz grę ? W sumie ja się nie znam na True S.T.A.L.K.E.R. , bo go nie mam , ale może podziała :smiling_face:

@mateo.p11 Gdzie masz zainstalowanego moda? Jeśli w program files to:

W dniu 21.12.2023 o 18:16, Agrael napisał(a):

WAŻNE: Nie instalować moda w c:\Program Files... A jeśli już tak zrobiliście to uruchamiać moda z uprawnieniami administratora bo inaczej nie będziecie mogli zapisać gry. W ogóle najlepiej zainstalujcie np na innej partycji czy chociaż w c:\True Stalker.

@mateo.p11 Domyślnie zapis gry jest pod F6 Możesz to zmienić w ustawieniach gry/Sterowanie

Dodatkowo edytuj sobie plik fsgame.ltx z głównego katalogu gry i zmień linię $app_data_root$

na np.

$app_data_root$ = true | false| C:\Users\Admin\Documents\True S.T.A.L.K.E.R.

Twoje zapisy gry będą dostępne w Dokumentach

Mateo.p11 - jak w/w wejść w ustawieńia i sobie samemu zmienic na takie jakie ci pasują lub zostawić tzw. ustawienia fabryczne.

Mam kłopot z zadaniem pogadałem z Kłamcą na Kordonie i mu pomogłem przy ubiciu miesaczy teraz mam odszukać artefakt ale nigdzie mi go nie wykrywa miesacze też go nie mają więc jak te zadanie wykonać.

@FilmisterPL

Artefakt leży sobie spokojnie na ziemi. Bardzo blisko miejsca, w którym razem z Kłamcą zabiłeś mutanty. Zmniejsz na chwilę gęstość trawy w opcjach i na pewno go zauważysz.

1 polubienie

Ok sprawdzę po za nagrywaniem bo latałem wczoraj jakby mi ktoś wrzątek wylał na głowę i nie mogłem go odszukać.

2 godziny temu, Agrael napisał(a):

@FilmisterPL

Artefakt leży sobie spokojnie na ziemi. Bardzo blisko miejsca, w którym razem z Kłamcą zabiłeś mutanty. Zmniejsz na chwilę gęstość trawy w opcjach i na pewno go zauważysz.

Dokładnie tak - artefakt leży wręcz pod nogami ale niestety wykrywacz go nie pokazuje. Też miałem chwilę zawiechy czy czasem nie mam jakiegoś buga.. :rofl:

Ogólnie w True Stalkerze po arty lepiej chodzi się po zmroku. Normalnie nie widać ich. W nocy świecą jak świetliki.

A ten akurat jest wyjątkowy.

Jak w/w na lokacji z baza monolitu sa także anomalie których nie widac na przyrządach.

Mod stabilny, bezproblemowy. Nie wymaga poradnika do przejścia. Nie jest idealny, ale mało mu brakuje do tego stanu.

Jeden z tych w których względnie mało się strzela, więcej zwiedza i chłonie fabułę.

Podsumowując: kawał dobrego giercowania.

Cześć, można gdzieś dostać bądź jakoś wyeksportować te grafiki które są podczas ładowania lokacji bądź w głównym menu? Całkiem ładnie wyglądają czy to na tapetę czy ekran blokady :sweat_smile:

@Naznaczony2001 trzymaj chyba są wszystkie.

https://www.deviantart.com/dankalaning/art/TRUE-STALKER-Loadscreen-art-1011889198

1 polubienie

Mój pierwszy wpis na tym forum więc nie bijcie jeśli coś nie tak zrobię bo mam pytanko

W misji z Kłamcą oraz z Fanatykiem gra mi wywala. Z Kłamcą wywala mi jak podnoszę artefakt a z Fanatykiem jak podnoszę dynamit i próbuję pójść dalej w kierunku posterunku

Pomimo ponownej instalacji nadal mam ten problem więc się zastanawiam czy to przypadkiem z moim komputerem jest nie tak czy też to tylko gra

12 minut temu, Grzyb Zarodnik napisał(a):

Pomimo ponownej instalacji nadal mam ten problem więc się zastanawiam czy to przypadkiem z moim komputerem jest nie tak czy też to tylko gra

To co napisałeś raczej nie pomoże w rozwiązaniu problemu, ale…
Tu pisałem innemu userowi jak zgłaszać errory w modach:

W pliku log jest dużo więcej informacji.

Godzinę temu, OldMan napisał(a):

To co napisałeś raczej nie pomoże w rozwiązaniu problemu, ale…
Tu pisałem innemu userowi jak zgłaszać errory w modach:

SFZ Project: Lost Story

W pliku log jest dużo więcej informacji.

Eee wygląda na to że z jakiegoś powodu brakuje foldetu chyba z nibypsami a tu log z informacją

FATAL ERROR

[error] Expression :
[error] Function : CModelPool::Instance_Load
[error] File : D:\TrueStalkerEngine\src\Layers\xrRender\ModelPool.cpp
[error] Line : 99
[error] Description : fatal error
[error] Arguments : Can’t find model file ‘monsters\pseudodog\pseudodog_big.ogf’.

Godzinę temu, Grzyb Zarodnik napisał(a):

wygląda na to że z jakiegoś powodu brakuje foldetu

Trudno powiedzieć czy brakuje całego folderu, na pewno gra nie widzi pliku z modelem bolszej pseudosobaki. W normalnej gamedacie wystarczyłoby uzupełnić odpowiedni folder o brakujący plik pseudodog_big.ogf wskazany w logu. W przypadku True Stalker pozostaje instalacja gry od nowa, przy założeniu, że wszystko pobrało się i rozpakowało, jak trzeba.

6 godzin temu, gawron napisał(a):

Trudno powiedzieć czy brakuje całego folderu, na pewno gra nie widzi pliku z modelem bolszej pseudosobaki. W normalnej gamedacie wystarczyłoby uzupełnić odpowiedni folder o brakujący plik pseudodog_big.ogf wskazany w logu. W przypadku True Stalker pozostaje instalacja gry od nowa, przy założeniu, że wszystko pobrało się i rozpakowało, jak trzeba.

Cóż winnym okazał się sam instalator więc wystarczyło go ponownie pobrać

Autorzy i testerzy True Stalkera spotkali się w Moskwie na spotkaniu “biznesowym”.

Od lewej: tester Diman_GTX i programista SkyLoader. Po prawej - tester Belka, autor całej koncepcji TheWolfstalker, główny deweloper Overf1rst i projektant @CorryZeron.

Spoiler

1 polubienie