Witam nie moge zapisac gry kto
Witam nie moge zapisac stanu gry ktos ma jakis pomysl ??
Witam nie moge zapisac gry kto
Witam nie moge zapisac stanu gry ktos ma jakis pomysl ??
Próbowałeś z F5 , albo zapisz grę ? W sumie ja się nie znam na True S.T.A.L.K.E.R. , bo go nie mam , ale może podziała ![]()
@mateo.p11 Gdzie masz zainstalowanego moda? Jeśli w program files to:
W dniu 21.12.2023 o 18:16, Agrael napisał(a):
WAŻNE: Nie instalować moda w c:\Program Files... A jeśli już tak zrobiliście to uruchamiać moda z uprawnieniami administratora bo inaczej nie będziecie mogli zapisać gry. W ogóle najlepiej zainstalujcie np na innej partycji czy chociaż w c:\True Stalker.
@mateo.p11 Domyślnie zapis gry jest pod F6 Możesz to zmienić w ustawieniach gry/Sterowanie
Dodatkowo edytuj sobie plik fsgame.ltx z głównego katalogu gry i zmień linię $app_data_root$
na np.
$app_data_root$ = true | false| C:\Users\Admin\Documents\True S.T.A.L.K.E.R.
Twoje zapisy gry będą dostępne w Dokumentach
Mateo.p11 - jak w/w wejść w ustawieńia i sobie samemu zmienic na takie jakie ci pasują lub zostawić tzw. ustawienia fabryczne.
Mam kłopot z zadaniem pogadałem z Kłamcą na Kordonie i mu pomogłem przy ubiciu miesaczy teraz mam odszukać artefakt ale nigdzie mi go nie wykrywa miesacze też go nie mają więc jak te zadanie wykonać.
Artefakt leży sobie spokojnie na ziemi. Bardzo blisko miejsca, w którym razem z Kłamcą zabiłeś mutanty. Zmniejsz na chwilę gęstość trawy w opcjach i na pewno go zauważysz.
Ok sprawdzę po za nagrywaniem bo latałem wczoraj jakby mi ktoś wrzątek wylał na głowę i nie mogłem go odszukać.
2 godziny temu, Agrael napisał(a):
Artefakt leży sobie spokojnie na ziemi. Bardzo blisko miejsca, w którym razem z Kłamcą zabiłeś mutanty. Zmniejsz na chwilę gęstość trawy w opcjach i na pewno go zauważysz.
Dokładnie tak - artefakt leży wręcz pod nogami ale niestety wykrywacz go nie pokazuje. Też miałem chwilę zawiechy czy czasem nie mam jakiegoś buga.. ![]()
Ogólnie w True Stalkerze po arty lepiej chodzi się po zmroku. Normalnie nie widać ich. W nocy świecą jak świetliki.
A ten akurat jest wyjątkowy.
Jak w/w na lokacji z baza monolitu sa także anomalie których nie widac na przyrządach.
Mod stabilny, bezproblemowy. Nie wymaga poradnika do przejścia. Nie jest idealny, ale mało mu brakuje do tego stanu.
Jeden z tych w których względnie mało się strzela, więcej zwiedza i chłonie fabułę.
Podsumowując: kawał dobrego giercowania.
Cześć, można gdzieś dostać bądź jakoś wyeksportować te grafiki które są podczas ładowania lokacji bądź w głównym menu? Całkiem ładnie wyglądają czy to na tapetę czy ekran blokady ![]()
@Naznaczony2001 trzymaj chyba są wszystkie.
https://www.deviantart.com/dankalaning/art/TRUE-STALKER-Loadscreen-art-1011889198
Mój pierwszy wpis na tym forum więc nie bijcie jeśli coś nie tak zrobię bo mam pytanko
W misji z Kłamcą oraz z Fanatykiem gra mi wywala. Z Kłamcą wywala mi jak podnoszę artefakt a z Fanatykiem jak podnoszę dynamit i próbuję pójść dalej w kierunku posterunku
Pomimo ponownej instalacji nadal mam ten problem więc się zastanawiam czy to przypadkiem z moim komputerem jest nie tak czy też to tylko gra
12 minut temu, Grzyb Zarodnik napisał(a):
Pomimo ponownej instalacji nadal mam ten problem więc się zastanawiam czy to przypadkiem z moim komputerem jest nie tak czy też to tylko gra
To co napisałeś raczej nie pomoże w rozwiązaniu problemu, ale…
Tu pisałem innemu userowi jak zgłaszać errory w modach:
W pliku log jest dużo więcej informacji.
Godzinę temu, OldMan napisał(a):
To co napisałeś raczej nie pomoże w rozwiązaniu problemu, ale…
Tu pisałem innemu userowi jak zgłaszać errory w modach:W pliku log jest dużo więcej informacji.
Eee wygląda na to że z jakiegoś powodu brakuje foldetu chyba z nibypsami a tu log z informacją
FATAL ERROR
[error] Expression :
[error] Function : CModelPool::Instance_Load
[error] File : D:\TrueStalkerEngine\src\Layers\xrRender\ModelPool.cpp
[error] Line : 99
[error] Description : fatal error
[error] Arguments : Can’t find model file ‘monsters\pseudodog\pseudodog_big.ogf’.
Godzinę temu, Grzyb Zarodnik napisał(a):
wygląda na to że z jakiegoś powodu brakuje foldetu
Trudno powiedzieć czy brakuje całego folderu, na pewno gra nie widzi pliku z modelem bolszej pseudosobaki. W normalnej gamedacie wystarczyłoby uzupełnić odpowiedni folder o brakujący plik pseudodog_big.ogf wskazany w logu. W przypadku True Stalker pozostaje instalacja gry od nowa, przy założeniu, że wszystko pobrało się i rozpakowało, jak trzeba.
6 godzin temu, gawron napisał(a):
Trudno powiedzieć czy brakuje całego folderu, na pewno gra nie widzi pliku z modelem bolszej pseudosobaki. W normalnej gamedacie wystarczyłoby uzupełnić odpowiedni folder o brakujący plik pseudodog_big.ogf wskazany w logu. W przypadku True Stalker pozostaje instalacja gry od nowa, przy założeniu, że wszystko pobrało się i rozpakowało, jak trzeba.
Cóż winnym okazał się sam instalator więc wystarczyło go ponownie pobrać
Autorzy i testerzy True Stalkera spotkali się w Moskwie na spotkaniu “biznesowym”.
Od lewej: tester Diman_GTX i programista SkyLoader. Po prawej - tester Belka, autor całej koncepcji TheWolfstalker, główny deweloper Overf1rst i projektant @CorryZeron.