Hmmmm, jak na moje oko to pewnie już ichnie WKU się już o nich zapytało więc może to być ich ostatnie zdjęcie.
Nie ograłem jakiejś dużej ilości modów ale ten zdecydowanie jest w mojej ścisłej czołówce bądź wręcz na pierwszym miejscu. Bardzo przyjemna fabuła a zarazem bardzo wciągająca, mod jest dobrze dopracowany, stabilny i przede wszystkim ładny zaczynając od menu, przerywników jak i samego interfejsu ekwipunku. Z tego co czytałem mod ma kilka zakończeń - może ktoś je podać wszystkie w naszym rodzinnym języku?
Mam też jedno pytanie odnośnie spolszczenia:
Spoiler
Podczas misji “odbierz telefon” w tej całej ukrytej bazie/bunkrze jest ta rozmowa z kierownictwem - w trakcie niej jest chwila gdy słychać głos ale napisów brak. Tak powinno być?
Zamieszczam też parę screenów z mojej rozgrywki ![]()
Przeszedł ktoś pokojowo zadanie na podrzucenie bandytom na ATP urządzenia naukowców? Dotarłem niezauważony na parter, ale znacznik jest na poddaszu ![]()
@Kubuś_PuchatekMnie się co prawda nie udało, ale… widziałem na jednym ze streamów dość proste rozwiązanie. Na parter wbijasz się niezauważony i w momencie jak już widzisz tego bandziaka co stoi przy drabinie to zaczynasz lecieć sprintem, wchodzisz po drabinie, umieszczasz urządzenie i przez dziurę w dachu wychodzisz na dach i zeskakujesz na teren na zewnątrz ATP. Jeżeli wyrobisz się zanim bandziaki się wkurzą to można to uznać za pokojowe rozwiązanie
A tak typowo pokojowo to się chyba nie da bo nie ma nawet dialogów dla pokojowego wariantu.
@Szczepan9205 Da się częściowo pokojowo. Od północy: osobówka, garaże, daszek nad pomieszczeniem z ogniskiem, przeskok na daszek przy głównym budynku, drzewo obok i po konarach na główny dach. Później przez dziurę w dachu na poddasze i jesteśmy na miejscu ![]()
Wracać można tą samą drogą, ale z głównego dachu można po prostu zeskoczyć od strony przystanku. Wszystko oczywiście w niskim przysiadzie. Robiąc tak, miałem bandytów ciągle neutralnych, widocznych na minimapie. Po postawieniu urządzenia nie czekałem na to czy pojawią się mutanty — zwiałem po prostu. A “częściowo” - bo przy kolejnym przemarszu obok ATP bandyci są od razu wrodzy. Sądząc po wpisie w PDA znalezionym przy jednym z nich, jest to już inna ekipa, która przybyła, żeby sprawdzić, co się z ich kolegami stało (zabiły ich mutanty).
Urządzenie, rozbite, możemy znaleźć na dziedzińcu ATP.
W modzie jest sporo cutscenek. Aż się prosi o taką z atakiem mutantów na ATP. Moglibyśmy po niej na spokojnie przeszukać trupy.
“Puszysty Jakub” dobrze kombinuje, nadaje się do nabojki.
![]()
Witam wszystkich
Mam może niezbyt uciążliwy ale jednak trochę wkurający problem a mianowicie nie mam polskich znaków w grze a dodatkowo jak już uruchomię grę to gdy np dam ja do pulpitu i chcę coś napisać gdzie indziej to też coś mi zmienia w ustawieniach klawiatury i nie mogę pisać polkich znaków, wszystko znika po restarcie laptopa , ktoś coś takiego doświadczył, pzdr
Moda zainstalowałeś w odpowiedniej kolejności?
True Stalker - łatka 1.5 - spolszczenie - łatka do spolszczenia.
W głównym menu trzeba też wybrać język polski.
Z laptopem jest “trochę” inaczej niż z pc.
@Fiodor89Zauważyłeś może, że po podejściu poltergeist zaczyna fruwać wokół autobusu? Przyjrzyj mu się bardzo dokładnie w środku ![]()
Dzięki @Szczepan9205. A teraz kolejne pytanie. jaki klucz?
@Szczepan9205 dzięki już zauważyłem:)
Witam kolegów stalkerów.
Zdaję sobie sprawę że niektórzy z was już to modziwo ukończyli lub są w trakcie. Moja skromna osoba dopiero dzisiaj modzik pobrała, zainstalowała i zaczęła się przygoda. Muszę przyznać jest naprawdę ładnie, wciąga już od pierwszego zadania. Natomiast gdy wsadzi się kultowe ambienty znane z całej trylogii to robi to niezły klimacik. Według mnie to nie powinna być modyfikacja a osobna gra.
Moim zdaniem ambienty z trylogii mają to do siebie, że są nie do podrobienia, dosłownie. Przyjemnej gry - powinieneś dobrze się bawić, jeżeli szukałeś moda typowo fabularnego bez przegięć w niektórych aspektach.
Duchol - modowi nalezy sie rozbudowa i ciąg dalszy, dobry jest.
FATAL ERROR
[error] Expression :
[error] Function : invalid_parameter_handler
[error] File : D:\TrueStalkerEngine\src\xrCore\xrDebug.cpp
[error] Line : 848
[error] Description : invalid parameter
FATAL ERROR
[error] Expression :
[error] Function : invalid_parameter_handler
[error] File : D:\TrueStalkerEngine\src\xrCore\xrDebug.cpp
[error] Line : 848
[error] Description : invalid parameter