True Stalker

Mayer99 - stara zasada w modach: trzymaj się jednej strony w podziemiach i labiryntach.

Na rozwidleniach zalecany twardy zapis, potem badasz każdą odnogę rozwidlenia.

Wylazła na wierzch 4 poprawka/pacz:

https://disk.yandex.ru/d/AuDdDbek7Zw_Dg

Zmiany 1.4:

Spoiler

– Исправлен вылет после ограбления на Кордоне, если игрок убивал военных на Дитятках;
– Исправлен вылет в квесте “Очень странные дела”, когда Фанат или Юрок двигались к точке назначения после кат-сцены;
– Исправлены баги, из-за которых можно было поймать остановку сюжета на Кордоне (квест техника на полтергейстов, квест торговца на собак);
– Исправлен баг, при котором Термит застревал в двери, из-за чего нельзя было продвинуться дальше;
– Исправлен баг, при котором было невозможно продвинуться по квесту “Пропавший сталкер” (Кирюха лежал и ничего не происходило);
– Исправлен баг, из-за которого могла заблокироваться торговля при покупке тайников у Сидоровича и Фаната
– Исправлен баг, из-за которого продажа АПБ была слишком выгодной;
– При апгрейде некоторых костюмов на уменьшение веса их вес теперь уменьшается не так сильно;
– НПС теперь меньше видят через кусты;

• Поправлены некоторые характеристики главного героя;
    – Различные исправления текстов (для всех локализаций, за правки английской спасибо jjzargo aka E’ruiq).
2 polubienia

Dodałem 3 i 4 patch z moddb do pierwszego postu. Pamiętajcie, że trzeba wrzucać wszystkie patche.

Znalazłem detektor Svarog. Łatwo pominąć i nie zauważyć stąd wrzucam w spoiler:

Spoiler

W podziemiach Agropromu leży w anomalii blisko stalkera przy, którym znajdujemy SWD dla ekipy, której wcześniej ukradliśmy dokumenty a potem dostaliśmy Po głowie…znowu :wink:

1 polubienie

@Mayer99 W podziemiach Agropromu można także znaleźć:
Kombinezon SEVA pod schodami.
Karabin snajperski w dawnym schowku Striełoka.

Ja zwiedziłem podziemia b dokładnie i ani snajperki ani Sevy nie uświadczyłem…? :thinking: Możesz podpowiedzieć spoilerem…? Aha i gdzie jest Sig552 Streloka? Też tam?

@Mayer99

Spoiler

SEVA pod schodami:

U mnie nie było nic z tych 2 rzeczy 99%…ale to dobrze

U mnie nie było nic z tych 2 rzeczy 99%…ale to dobrze

3 polubienia

@LisKot

A na Wysypisku na cmentarzysku pojazdów widzieliście polski samochód marki “Kurz” w oryginale “Żuk”.

Screeny mam w domu na kompie to obrazek zastępczy :blush:

1 polubienie

podpowie kto

podpowie ktoś może gdzie są narzędzia i gdzie ten zaginiony stalker którego mieliśmy poszukać przy jednostce wojskowej na kordonie?

Stalker jest prawdopodobnie w tunelu z którego zacząłeś gre (animacja).

@Fiodor89

Narzędzia

Spoiler

Autobus w Kordonie

Tunel na Wysypisku

Zbiorniki w Dolinie Mroku

5 polubień

zadanko z tym z tunelu co mordę obija zrobione ale jest zadanie master kordon i nie mogę go znaleźć.

Dzięki @LisKot

Muszę wam przyznać że True Stalker jest modem wybitnym, może nie idealnym ale jest chyba jedną z najlepszych rzeczy jaką spotkał fandom stalkera w ciągu ostatnich kilku lat.

4 polubienia

W dniu 29.12.2023 o 01:21, MikeMandalorian napisał(a):

Mam tylko pytanie, przeczytałem w opisie jednej łatki że po emisji ma wyskakiwać informacja o tym że zrespiły się niektóre artefakty, czy emisje występują naturalnie w grze po przespaniu kilku dni czy tylko w kiedy popychamy fabułę do przodu?

Emisje tylko fabularne. Podczas snu może wyskoczyć komunikat, że niby miała ona miejsce ale to tylko info dla gracza, że pojawiły się nowe artefakty w anomaliach.

Przeczytałem też w komentarzach, że opłaca się w grze robić krótkie drzemki np

Spoiler

Na godzinkę bo spawn artefaktów ma szansę co sen, a nie zależy od jego długości i liczenia, że wtedy nastąpi “emisja”. Także jak ktoś lubi mieć szansę na więcej artów może popróbować czy to faktycznie w ten sposób działa.

1 polubienie
Spoiler

dokładnie o to zadanie mi chodzi obszedłem cały kordon. Wraz z eliminacją jednostki wojskowej(to była piękna walka) Żołnierzy z pod mostu bandytów i wszystkiego co się na celowniku podświetliło na czerwono a go nie ma;(

Witam po tym patchu 1.4 gra nie rusza tylko do menu a później wywala do pulpitu. Nowa gra nic nie daje usunięcie daty też nic pffffffffffffffffffffff ot patch, blim.

@suchy1280 a to może zależy, który pobrałeś bo pierwszą wersję wycofali bo dodali potem jakąś ważną poprawkę i wrzucili nową wersję.

A no i oczywiście masz wrzucone wszystkie patche czy tylko ten ostatni 1.4?

44 minuty temu, Fiodor89 napisał(a):

Pokaż ukrytą zawartość

dokładnie o to zadanie mi chodzi obszedłem cały kordon. Wraz z eliminacją jednostki wojskowej(to była piękna walka) Żołnierzy z pod mostu bandytów i wszystkiego co się na celowniku podświetliło na czerwono a go nie ma;(

Graj dalej… zaginiony Stalker znajdzie się sporo później i na innej lokacji ….

Suchy1280 - ja gram bez 4 nakładki - lepsze wrogiem dobrego. :slightly_smiling_face:

Fiodor89 - idąc w stronę posterunku koło wioski ide po lewej stronie, krzki, obozowisko, przed polem minowym spotkałem rzeczonego stalkera.

p.s. Suchy - przed każdą poprawka robie kopie zapisów itd/itp, jak jest lipa tp rezygnuje z poprawki.

Poprawka nr 4 zmusza cie do grania od początku.

p.s. 2 gram na 1 wersji moda, jest fajnie bo poprawki nie są potrzebne a drobne błedy nie przeszkadzają, gram w rus, unikam w modach eng. gdyz nie da się przetłumaczyć na 100% pełnego języka na slang, zwłaszcza slang z wyspy. :slightly_smiling_face: