– Исправлен вылет после ограбления на Кордоне, если игрок убивал военных на Дитятках;
– Исправлен вылет в квесте “Очень странные дела”, когда Фанат или Юрок двигались к точке назначения после кат-сцены;
– Исправлены баги, из-за которых можно было поймать остановку сюжета на Кордоне (квест техника на полтергейстов, квест торговца на собак);
– Исправлен баг, при котором Термит застревал в двери, из-за чего нельзя было продвинуться дальше;
– Исправлен баг, при котором было невозможно продвинуться по квесту “Пропавший сталкер” (Кирюха лежал и ничего не происходило);
– Исправлен баг, из-за которого могла заблокироваться торговля при покупке тайников у Сидоровича и Фаната
– Исправлен баг, из-за которого продажа АПБ была слишком выгодной;
– При апгрейде некоторых костюмов на уменьшение веса их вес теперь уменьшается не так сильно;
– НПС теперь меньше видят через кусты;
Поправлены некоторые характеристики главного героя;
– Различные исправления текстов (для всех локализаций, за правки английской спасибо jjzargo aka E’ruiq).
Znalazłem detektor Svarog. Łatwo pominąć i nie zauważyć stąd wrzucam w spoiler:
Spoiler
W podziemiach Agropromu leży w anomalii blisko stalkera przy, którym znajdujemy SWD dla ekipy, której wcześniej ukradliśmy dokumenty a potem dostaliśmy Po głowie…znowu
Ja zwiedziłem podziemia b dokładnie i ani snajperki ani Sevy nie uświadczyłem…? Możesz podpowiedzieć spoilerem…? Aha i gdzie jest Sig552 Streloka? Też tam?
Muszę wam przyznać że True Stalker jest modem wybitnym, może nie idealnym ale jest chyba jedną z najlepszych rzeczy jaką spotkał fandom stalkera w ciągu ostatnich kilku lat.
W dniu 29.12.2023 o 01:21, MikeMandalorian napisał(a):
Mam tylko pytanie, przeczytałem w opisie jednej łatki że po emisji ma wyskakiwać informacja o tym że zrespiły się niektóre artefakty, czy emisje występują naturalnie w grze po przespaniu kilku dni czy tylko w kiedy popychamy fabułę do przodu?
Emisje tylko fabularne. Podczas snu może wyskoczyć komunikat, że niby miała ona miejsce ale to tylko info dla gracza, że pojawiły się nowe artefakty w anomaliach.
Przeczytałem też w komentarzach, że opłaca się w grze robić krótkie drzemki np
Spoiler
Na godzinkę bo spawn artefaktów ma szansę co sen, a nie zależy od jego długości i liczenia, że wtedy nastąpi “emisja”. Także jak ktoś lubi mieć szansę na więcej artów może popróbować czy to faktycznie w ten sposób działa.
dokładnie o to zadanie mi chodzi obszedłem cały kordon. Wraz z eliminacją jednostki wojskowej(to była piękna walka) Żołnierzy z pod mostu bandytów i wszystkiego co się na celowniku podświetliło na czerwono a go nie ma;(
Witam po tym patchu 1.4 gra nie rusza tylko do menu a później wywala do pulpitu. Nowa gra nic nie daje usunięcie daty też nic pffffffffffffffffffffff ot patch, blim.
dokładnie o to zadanie mi chodzi obszedłem cały kordon. Wraz z eliminacją jednostki wojskowej(to była piękna walka) Żołnierzy z pod mostu bandytów i wszystkiego co się na celowniku podświetliło na czerwono a go nie ma;(
Graj dalej… zaginiony Stalker znajdzie się sporo później i na innej lokacji ….
Suchy1280 - ja gram bez 4 nakładki - lepsze wrogiem dobrego.
Fiodor89 - idąc w stronę posterunku koło wioski ide po lewej stronie, krzki, obozowisko, przed polem minowym spotkałem rzeczonego stalkera.
p.s. Suchy - przed każdą poprawka robie kopie zapisów itd/itp, jak jest lipa tp rezygnuje z poprawki.
Poprawka nr 4 zmusza cie do grania od początku.
p.s. 2 gram na 1 wersji moda, jest fajnie bo poprawki nie są potrzebne a drobne błedy nie przeszkadzają, gram w rus, unikam w modach eng. gdyz nie da się przetłumaczyć na 100% pełnego języka na slang, zwłaszcza slang z wyspy.