Jakby komuś po zainstalowaniu patchu nawet nowa gra nie startował z powodu problemu z ładowaniem tekstur skasowanie user.ltx pomaga.
@Fiodor89 Army Warehouses to Magazyny Wojskowe. Podpowiem, że spotkasz go wcześniej, ale nie na Kordonie.
Nie mam pewności, ale eliminacja posterunku wojskowego(tego na południu mapy) może coś pokomplikować w przyszłości.
Część 5 - transmutacja
Zadanie: pijany medyk
Pytanie do grających - jak obudzic tego sztajmesa i popcznąć dalej fabułę?
Fiodor89 - zadanie: Mastera z Kordona (fonetycznie) rozwiązanie w Barze - 2 dialogi, 4 zielonych kumpli oraz fajne bambetle w nagrodę:
4 godziny temu, vidkunsen napisał(a):
Poprawka nr 4 zmusza cie do grania od początku.
Ja instalowałem patche po kolei i nic nie wywala, w tym 1.4
@vidkunsen ja klikałem F, dopóki się nie obudził. Jak nie działa to odejdź od niego kilka metrów i dalej go molestuj.
Spróbuję F, próbowałem srub jak na filmie od 52:50 ![]()
Nie będę go molestował bo mi pajdę przybiją. ![]()
W dniu 26.12.2023 o 21:21, vidkunsen napisał(a):
Adam9609 - tak, jest spawner ale trzeba go pobrac i wgrać w moda.
Liskot - w podziemiach oraz znałazlem do kalibracji na zakładzie w dolinie.
To gdzie jest ten spawner ?
googluje, szukam i znaleźć nie potrafię.. ![]()
Przewertuj forum, ktoś dawał link. Testowałem i działa; F1 w menu głównym gry. Podnosi tez udźwig nie wiem czemu…
Edit: str 5 tego forum. Vidkunsen zapodał link
Adam9609
https://drive.google.com/file/d/1XzHOS8JIgvHRDK4aaQvUO3OU50IxTihd/view
https://disk.yandex.ru/d/CTiyseLC1FVvHw
escape - F1 - zdziełat
Witam, dzięki chopaki za pomoc, a tymczasem życzę dobrej zabawy i smacznego szampana, Dosiego Roku ![]()
Mod skończony…aż żal że to koniec takiej przygody…Mam wrażenie, że ta gra mogłaby z powodzeniem wyjść jako oficjalna kontynuacja Zewu Prypeci.
Nie potknąłem się nigdzie o SVU ( nie miałem w kryjówce Streloka), ani o Sig552 Streloka, który jest w plikach i spawnerze…Pominąłem coś? Jest gdzieś Strelok, jego zwłoki albo skrytka..???
Szybko wam idzie to granie ja po tygodniu dopiero byłem w rozdziale 2 ![]()
Siemanko, jeśli ktoś ogarnia w podstawowym stopniu skryptowanie i chciałby pomóc w spolszczeniu to zapraszam.
https://github.com/lechu2375/TrueStalkerSpolszczenie/tree/main
Podjąłem się spolszczenia, przynajmniej podstawowego tejże modyfikacji. Na razie korzystam z AI by przetłumaczyć dialogi a potem będę nanosić poprawki.
Na razie tłumaczę dialogi, potem przejdę do reszty.
Mój discord - lechu2375
@lechu2375 Ja z kolei mam już gotowe wszystkie pliki z folderu text poza dialogami, st_quests dla wszystkich lokacji i st_subtitles, ale będę się brał za to na dniach tylko najpierw chcę aktualizację spolszczenia Gammy dokończyć. Z kolei w skryptach chyba nie ma nic co wymaga tłumaczenia, ale jak sobie wypakuję całą gamedatę TS to będę miał pewność.
Z kolei tak jak pisałem trochę postów wcześniej - niewiele nam po przetłumaczonych na polski plikach, dopóki nie znajdzie się jakiś “magik”, który przerobi czcionkę z moda tak, żeby dodać do niej brakujące polskie znaki czyli ą, ł i ż ( głównie tych brakuje) i przypisać im koordynaty w plikach konfiguracyjnych do czcionki - bez tego no to spolszczenie można trochę “o kant dupy rozbić” bo w miejscach gdzie powinny być wymienione przeze mnie litery nie będzie nic i na przykład napis “Wyjdź z gry” będzie brzmiał “Wyjd z gry” czy “Ustawienia jakości” będą brzmieć “Ustawienia jakoci” przy czym w miejscu gdzie powinno być ś nie będzie wolnego pola, a brak odstępu:
Daję znać, żebyś też "nie marnował za bardzo czasu " na tłumaczenie tego póki co ![]()
A samych tekstur czcionki do przerobienia jest 270 jeżeli brać pod uwagę tylko czcionkę z dopiskiem _cent. Podmiana czcionki z kolei na Arial, Graffiti i Letterica z Zewu Prypeci czy Cienia Czarnobyla nie wchodzi w grę bo TS ma o wiele więcej rozmiarów czcionki i warianty dla rozdzielczości od 800x600 do 2560x1440.
W Dolinie Mroku mam dla technika znaleźć w kompleksie nad x18 radiostacje i lampę, z radiostacją nie mam problemu ale lampa gdzie jest?
@tom3kb Na materacu.
@LisKot faktycznie, nie wiem dlaczego ubzdurało mi się, że to będzie lampka jak na biurku i patrzyłem za czymś dużym ![]()
@tom3kb Chociaż kolor się zgadza.
Ja szukałem tej z Fotografa.