@LisKot aaa Toto, właśnie zastanawiałem się skąd wziąć do niej kod
Jest jakiś sposób aby w grze był dzień? Na razie bez względu czy jest 3 w nocy czy 12 popołudniu to jest noc. Chyba że mod jest w takim klimacie ![]()
@prozmus84 a na co my tu głównie narzekaliśmy nad twoim postem? ![]()
Pobaw się suwaczkami od jasności/gammy itd w menu i spróbuj dostosować pod siebie ale szału nie ma.
A słoneczko czasem wychodzi ale rzadko i na krótko niestety.
@tom3kbdzięki za info.
Kiedyś był temat o wzmocnieniu latarki, ale w modzie nie mogę znaleźć pliku light_night.ltx. Jest możliwość wzmocnienia latarki?
Witam , mam problem z przejściem z Wysypiska do Baru po pobydie w Dolinie Mroku.
Wywala do pulpitu z takim logiem.
Spoiler
FATAL ERROR
[error]Expression : fatal error
[error]Function : CBlender_default::Compile
[error]File : C:\xray\stcop_engine\src\Layers\xrRenderPC_R1\BlenderDefault.cpp
[error]Line : 63
[error]Description :
[error]Arguments : Not enought textures for shader, base tex: ston\ston_bort_j01
@kanon1022 W katalogu głównym z modem jest folder addons, a w nim w jednym z folderów jest plik, na zmniejszoną populację npców w Barze, ale nie mam już moda na dysku, więc też Ci nie powiem, który to dokładnie folder.
Na pewno nie jest ten, który poza krzaczkami ma w nazwie HD bo to dodatek na modele HD dla NPCów, kolejny z folderów ma w środku plik game_levels_music.ltx - to też nie ten bo on jest po to, żeby móc przywrócić sobie oryginalny ambient muzyczny z ZP jeśli graczowi nie odpowiada ambient dodany przez autora.
W jeszcze jednym folderze jest plik user.ltx i to są zalecane przez autora ustawienia graficzne dla moda, ale to też nie ten.
Więc musisz znaleźć ten folder, który nie zawiera wypisanych przeze mnie plików i to będzie ten na zmniejszoną populację w Barze no i w teorii powinien pomóc na wylot, ale dobrze by było, żebyś napisał w odpowiedzi jego nazwę to wtedy Ci powiem czy to na pewno ten i po podmianie możesz spróbować czy pójdzie.
Ewentualnie jak to nie pomoże to musisz wtedy dodatkowo zjechać w dół z ustawieniami grafiki bo log mówi, że mod ma za mało zasobów, żeby wczytać tekstury dla shadera dla wymienionej w logu tekstury. Którą opcję graficzną konkretnie musisz zmniejszyć nie umiem Ci powiedzieć bo to zazwyczaj loteria.
@Szczepan9205 Dzięki z folderu addons otworzyłem 4 plik , są tam dwa foldery i wgrałem pierwszy , jestem w barze.
Spoiler
@kanon1022 No i gitara, wystarczyłoby jakbyś napisał samą nazwę pliku, a nie sam plik
Ale tak, o ten plik właśnie chodziło - domyślnie autor nawalił sporo npców na tej lokacji i nawet ja mimo, że nie korzystałem z modeli HD miałem spadki FPS jak łaziłem po terenie Baru. W każdym razie jak grasz dalej to gitara ![]()
BTW. W folderach na zmianę ambientu i na populację w Barze są właśnie jeszcze po 2 foldery bo w jednych są pliki na przywrócenie domyślnej lokacji i domyślnego ambientu, a w drugich pliki na zwiększoną populację NPCów i ambient stworzony przez autora - mnie osobiście nie przypadł do gustu, ale to tak gwoli ścisłości, ale są tam po to, żeby dać graczowi wybór i dostosować moda pod swoje potrzeby.
@Szczepan9205Tylko , że nazwy plików są w cyrylicy i nie wiedziałem jak napisać , mam jeszcze jedną sprawę jak naciskam klawisz F to bardzo długo otwiera się menu handlu , skrzynki osobistej i innych oraz przeszukiwanie trupów jest na to jakaś rada.
@kanon1022 No są w cyrylicy niestety, będzie trzeba dopisać do pierwszego postu chyba jakieś krótkie objaśnienie co jest w danym folderze, żeby ludzie na przyszłość wiedzieli.
Pierwszy raz słyszę, żeby przy wchodzeniu w interakcję z czymś bardzo długo się otwierał interfejs, więc z tym już za bardzo nie pomogę. Jedyne co mi do głowy przychodzi to to, że Twój PC nie wyrabia z generowaniem przedmiotów w ekwipunku handlarzy czy przy trupach, a co za tym idzie - dysk nie nadąża, więc przyczyn może być sporo - zasyfiony lub zawirusowany system, dysk na wykończeniu lub ewentualnie po prostu słaby PC.
@Szczepan9205na wysypisku znalazłem PDA była informacja , abym zastanowił się komu go sprzedać bo są ważne informacje o Wolności. Komu go sprzedać.
@kanon1022 To już od Ciebie zależy komu je sprzedasz - możesz je sprzedać liderowi stalkerów na Wysypisku, liderowi bandytów też na Wysypisku, możesz również sprzedać je Wydrze w Dolinie Mroku, Powinności, Wolności lub naukowcom - Twoja wola, po prostu wybór tego komu je sprzedasz będzie miał wpływ na zakończenie, a konkretnie na wspominkę o tym w napisach końcowych.
@Szczepan9205i tylko tyle , żadnego wpływu na fabułę. A u Powinności w barze nie ma zadań i kto je ma.
Nie mogę uruchomić gry taki komunikat mi wyskakuje. Instalowałem kilka razy. Pobierane z dysku gogle z torentów. Bez różnicy ten sam błąd.
@łowcaBrakuje Ci bibliotek C++. Spróbuj pobrać te i zobacz czy wtedy ruszy bo do nich prowadzi wpisanie nazwy pliku .dll z Twojego błędu:
https://www.microsoft.com/en-gb/download/details.aspx?id=48145
Zainstaluj i wtedy zobacz czy ruszy.
Próbowałem zainstalować ale wyskakuje komunikat jak poniżej. Dodałem też zrzut jakie mam w komputerze.
Cześć.
Czy ktoś podmieniał pliki spolszczenia i lektora?
Nie mogę ich rozpakować. “nie można otworzyć pliku jako archiwum”
…Problem rozwiązany. 7z sobie nie radził…
Nikt nie podmieniał linków do spolszczenia i lektora od czasu, gdy pojawiła się polska wersja.
Właśnie pobrałem oba pliki i bez problemu (7zip) rozpakowałem.
Ludzie jak się uwalnia tego Ridricka? wybiłem inkwizycję, stoję nad nim i 0 dialogu ani nic się nie dzieje, coś muszę zrobić?
@cez137 Mógłbyś podesłać zapis?