@LisKot proszę
@LisKot hmm? tzn że jest jeszcze ktoś żywy z inkwizycji? a tego sie nie spodziewałem, tym bardziej że na radarze jest tylko Redrick w obrębie chałupy
@cez137 Na podesłanym zapisie (pod spojlerem) jest już ustrzelony.
@LisKot ja wiem, ale chciałem sam to zrobić, skończyłem go, zaraz po rozmowie z tym typem koniec moda, nawet nie dotarłem do DM
W dniu 28.08.2023 o 17:17, cez137 napisał(a):
Czy instalka jest w robakach czy tylko ja tak mam? w trakcie instalacji wywala mi takie coś? o co tu loto?
Mam ten sam problem i nie chcę mi się mod zainstalować poprawnie 1/4 wypakuje i potem nie chce ruszyć
Po zmianie nazw plików działa widocznie ktoś źle instalkę wrzucał na google drive and i z torrenta też nie szła także to dziwne.
w obu zadaniach mi coś nie działa bandytów i stalkerów nie wiem dlaczego tak jest ma ktoś save z tego czasu gdzie któreś z nich zrobił?
@Szeregowy_Killer A zerknij, jak te zadania wykonał Hug:
Na początku pomógł bandytom, a później sprawdził wątek ze stalkerami.
@Agraelno u mnie nie działa ta wódka a z bandytami nie spawnuje mi się npc do rozmowy
Jesteś pewien, że zrobiłeś wszystko w odpowiedniej kolejności?
Może spróbuj wczytać zapis przed wizytą na Wysypisku i zacząć od nowa.
Spoiler
Trzeba porozmawiać z Rzutką, a później udajecie się na Pchli targ. Przystajesz na propozycję Werga. Następnie rozmowa z Praporem, ratujesz powinnościowca i dostajesz trutkę. Kolejna rozmowa z Wergiem, który objaśnia, gdzie schować truciznę. Wracamy do Werga i wybijamy bandosów.
@Agraelno i jak tą trutkę dostaje i ide na miejsce to skrzynka jest ale nie da sie z nią interakcji robić
Pamiętacie Upadłego Boga?
Obecnie trwa rozbudowa modyfikacji. Autor opublikował cztery nowe screeny, a także poinformował o wymianie modeli NPC i dodaniu nowej paczki broni.
Pierwsza część projektu została wydana latem ubiegłego roku i zebrała w większości pozytywne recenzje (7,7 na 10).
- Źródło - KLIK
Kilka nowych screenów i trochę świeżych informacji.
Wiadomo już, że niezatytułowany jeszcze mod bazuje na Global Stalker Weather Rework + STCoP 3.7. Akcja będzie miała miejsce w tym samym uniwersum, co Upadły Bóg, ale kilka lat później. Autor obiecuje wyróżniającą się fabułę o średniej długości. Aby urozmaicić zabawę, w modzie pojawią się różnorodne obiekty.
- Źródło - KLIK
Mod stary, ale może ktoś pamięta, z kim w Barze trzeba porozmawiać, aby uruchomiła się nitka z zadaniami na zabójstwa w Barze? Barman, bywalcy baru są nierozmowni, gen. Powinności też.
Kubuś Puchatek:
@vidkunsen dzięki za link
Mod ukończyłem. Najpierw minusy moda:
-
wyloty; już dawno nie miałem ich tak wiele, twarde zapisy robiłem przed każdą większą akcją i po niej
-
asortyment u handlarzy; co z tego, że mają pierdyliard rodzajów amunicji oraz tłumików i celowników, jak nie ma do czego tego zamontować
-
małe głupoty w zadaniach: zabijamy ochroniarza na MW i nikt nawet się tym nie zainteresuje (a za samo przeszukanie trupa w Barze trafiamy za kratki).
Z plusów to nowa fabuła i nowe postacie oraz dwa zakończenia. Jedno po wzięciu PDA ze skrzyni przy przejściu Kordon/Wysypisko i drugie, z wariacjami, po spotkaniu Redrika Szucharta. Te wariacje to dobre i złe zakończenia poszczególnych wątków (nie można niestety mieć tylko samych dobrych — Pustelnik albo rodzina Bormana). Przy moim przechodzeniu Alisa też źle skończyła ![]()