Dobra teraz odpala
Zainstalowałem tego moda, instalując sobie jeszcze paczkę broni, którą można pobrać stąd: http://ap-pro.ru/forum/35-91596-1177792-16-1536435368
Ale od razu wylot po przyjściu do Skadowska:
Spoiler
FATAL ERROR
[error]Expression : wave&&wave->length()
[error]Function : CSoundRender_Source::LoadWave
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xrSound\SoundRender_Source_loader.cpp
[error]Line : 65
[error]Description : Can’t open wave file:
[error]Arguments : c:\program files (x86)\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\sounds\weapons\ŔĘ\aks74u_shot1.ogg
stack trace:
Leczenie: Zmienić nazwę folderu AK na ŔĘ.
I następny wylot:
Spoiler
FATAL ERROR
[error]Expression : fatal error
[error]Function : CRender::texture_load
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrRender\Texture.cpp
[error]Line : 295
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : Can’t find texture ‘wpn\shell_12ő70’
stack trace:
Leczenie: Zmienić nazwę pliku shell_12x70 na shell_12ő70.
Sądzę, że ten “serial” może się przydać tym, co sami nie dadzą rady.
https://www.youtube.com/playlist?list=PLB5TuIG2KlMlO5O1aR-50xnKUGWjpWywm
Z prawej strony cała litania podpowiedzi.
Podbicie: Postawiłem moda na rosyjskiej podstawce, dodałem ten pakiet broni. I też wyleciałem w pobliżu Skadowska na tym pliku dźwiękowym od AKSu.
Problem w tym, że mam tak :
[error]Arguments : d:\mody\psy\gamedata\sounds\weapons\АК\aks74u_shot1.ogg
Ale u mnie tak jak u nie było folderu AK, lecz ÇŐ . Jednak przemianowanie go ze wskazówki w logu na AK nie pomogło. Dopiero zmiana ÇŐ na ŔĘ puściła grę. Nie wiem jak z tym drugim wylotem, bo go jeszcze nie miałem. Jednak na wszelki wypadek wyprzedzająco zmieniłem jego nazwę.
Piszę to dlatego, że nie wszyscy mogą dać sobie z tymi zmianami radę, więc w razie tłumaczenia dobrze by było do spolszczenia dać ten katalog i plik z niewylotowymi nazwami.
A wstawiający moda mógłby doraźnie zrobić fixa i dodać do #1, tak aby bez grzebania po jego wklejeniu mieć spokój.
Jestem na Skadowsku i choć nie widać palących papierosy, siwo od dymu.
I co ma robić niepalący? Otwarcie drzwi nie pomaga.
3 minuty temu, kondotier napisał:
I co ma robić niepalący? Otwarcie drzwi nie pomaga.
Wymień filtry w masce
Ktoś (spośród Tłumaczy lub nie) przymierza się do spolszczenia? Nie musi być tu, może być na PM.
Postawiłem moda na polskiej podstawce według instrukcji -a z jego fixem na nią i wszystko działa jak należy. Teraz robię zadanie na części dla Kardana, gra się przyjemnie i w miarę bezstresowo, w porównaniu do Ostatniego Stalkera jest dużo łatwiej, ale trochę trzeba się nagimnastykować, fabuła dość ciekawa. Zobaczymy co dalej.
A ja pograłem trochę, zrobiłem kilka zadań. Gra się spokojnie, choć kilka razy zapłaciłem frycowe. Np. porwałem się na likwidację psipsów, a trzeba mieć albo arty, albo psichełm. Skutek wiadomy. Naprawiłem zdobyczne AK za 2700, a teraz do sprzedaży jest warte 190.
A AK z kolimatorem dostajemy za darmo, za wykonanie zadania. Pieniężne nagrody wystarczają na małe zakupy, przede wszystkim butelkowanej herbaty. Jest najlepsza w gaszeniu pragnienia. I dwa razy tańsza od wody.
Dla porównania wyposażenie gdy się pojawiamy na Zatonie i to co mam teraz.
Dwa pejzaże z Zatonu.
A reszta w spojlerze.
To tyle z pierwszej dłuższej styczności z modem.
Też pograłem trochę, kasy powoli przybywa i można już robić naprawy u Kardana (fakt, że handel jest mało opłacalny bo płacą przysłowiowe grosze, a przy kupnie jest dość drogo). Wyposażenie już całkiem niezłe, mam podstawowy detektor i trochę więcej artów.
Udało się zrobić pierwszą transmutację arta z otrzymanej receptury (mam już dwie).
Pragnienie w modzie jest trochę upierdliwe, dziki wyjątkowo skoczne (jakaś inna mutacja ), potrafią ranić z ziemi stojącego GG na dachu (stara stacja benzynowa) czego bym się nie spodziewał. Widzę, że to nie błąd u mnie u -a jest to samo, brak pasków określających skuteczność broni (tylko pokazany stan techniczny). Podoba mi się światło latarki w kolorze żółtym. Gramy dalej.
25 minut temu, mkk7 napisał:
brak pasków określających skuteczność broni
Wrzuć plik do textures/ui i pojawią się paski - ui_common.dds (1 MB)
Mała sugestia: kiedy GG otrzyma miotacz płomieni od Kardana, niech się go nie pozbywa, i niech oszczędza paliwo w zbiorniku.
Poniżej pliki zmian jakie u siebie zrobiłem.
Na pliku HUDu skala radiacji jest opisana po naszemu.
amk_ui_base_texture.dds (512 KB)
Z kursora usunięty sierp i młot, a wstawiony znak radiacji.
ui_ani_cursor_01.dds (2.13 KB)
Z tym plikiem Aleks chodzi i biega trochę szybciej. Ale prawie się nie męczy.
actor.ltx (11.4 KB)
Nie wiem jakie linie i w którą stronę zmienić, aby jego pragnienie jeszcze trochę zmniejszyć. Kto wie? Proszę o podpowiedź.
Dzięki teraz jest tak jak powinno być. Parametrów GG nie modyfikowałem, puki co da się grać w miarę komfortowo (jedynie pragnienie daje trochę popalić).
Zmodyfikowałem drugi art i zastanawiam się czy było warto, podniosły się trochę oba parametry, ale doszła radiacja.
Może nie zauważyłem w innych modach, ale fajnie w tym wygląda cień GG.
Teraz zadania na Błotach.
46 minut temu, mkk7 napisał:
jedynie pragnienie daje trochę popalić
Nie miałem tego problemu. Nie widzę u Ciebie w inwentarzu herbaty w kubku. Herbata (parzona) najlepiej i najdłużej gasi pragnienie, a do tego jest najtańsza, zawsze miałem kilka w plecaku. Na Bagnach też można ją kupić, spokojnie, jest w kubku, ale się nie wyleje
Czaj z barabana najlepszy, ta pseudo zimna z butelki jak w życiu - nic nie warty ersatz - namiastka.
Na Bagnach kopsa czaj handlarz.
bo właśnie wychlałem . Ta w kubku jest mniej wydajna, muszę wypić dwie za jedną w butelce i tą najczęściej kupuję tak jak pisze , też nie jest bardzo droga i z kasą na tym etapie już tak nie muszę się szczypać. Byłem już na bazie Czystego Nieba i handlarza poznałem.
Nie ma sensu się spierać, każdy pije, co mu tam pasuje, tak jak napisałem, mojemu Aleksowi najlepiej gasiła pragnienie ta z kubka. Zrozumiałem, że owii najlepiej podchodzi herbata zalana z czajnika.
Tak z czajnika - jak kiedyś na “berzie” (dw. główny) widziałem około 1978-1979 rosyjski młodszy porucznik wsadził sobie torebkę herbaty do “kniapy” i zalał wrzątkiem
nie chodzi o spieranie się tylko wymianę doświadczeń , przydadzą się grającym później. Mam problem z używaniem miotacza, w trakcie strzelania wyloty bez konkretnego loga. Czasami przy ładowaniu zapisu ląduję pod teksturami, lub brak właściwego obrazu, pomaga przeładowanie zapisu z innej lokacji.
Skostniałe serce - kształtem przypomina brązowo-żółtą wątrobę - występuje tylko u zombi - kobiet zwanych wiedźmami.
Grając 3 raz w moda gdy załatwiłem wszystkie zombiaki w misji na ikonę i odwiedziny na grobie starca z Bagien trafiłem u w/w zombiaka na w/w część ich ciała, ciekawe do czego to jest?
Ma mod kilka niedoróbek. Też przytrafiło mi się, że po wczytaniu zapisu miałem na ekranie tylko minimapę i okienko wskazań dla GB. Ratunek tylko tak, jak napisał .
Przy modyfikacji artefaktów też są problemy. Zazwyczaj po czymś takim mamy lepsze jego właściwości. Teraz np. Kulebiak ( Kołobok ) dostaje negatywne. Kilka razy w różnych elektrach próbowałem przekształcić Kroplę, bo ją warto, ale albo pojawia mi się pod teksturami ( jej znacznik na minimapie pokazuje nie ten poziom ), albo nie ma jej wcale, choć przemiana została zasygnalizowana i zaznaczona na mapie. Również nie można mieć wyciągniętego detektora i jednocześnie rzucać śrubami. Przy śrubie detektor się chowa. A bieganie np. po Bagnach z detektorem w ręce się mi odpłaciło artefaktami ukrytymi w trzcinach. Ale to się da wytrzymać.
Trafił się już któremuś celownik do AK, czy tylko jest ten z kolimatorem? NPCe chodzą z Abakanami, dla nas też się taki trafi? Lubię tę pukawkę.
Animacja jedzenia konserwy Na cmentarzach straszą duchy.
“Diadia Moroz” zapomniał swojego prezentu Zapłata za detektor w ręce. w kominie na Rybackiej
Jak na razie mod relaksowy. Mocne mutanty i w stadach, ale są na nie sposoby i broń. Przegięty balans handlu, rekompensują “darowizny”. Na całe szczęście przed wykonaniem zadania, a nie dopiero po.
2 godziny temu, mkk7 napisał:
nie chodzi o spieranie się tylko wymianę doświadczeń
Oczywiście masz rację
44 minuty temu, kondotier napisał:
Kilka razy w różnych elektrach próbowałem przekształcić Kroplę, bo ją warto, ale albo pojawia mi się pod teksturami ( jej znacznik na minimapie pokazuje nie ten poziom ), albo nie ma jej wcale,
Faktycznie, miałem to samo, wczytywałem ostatni zapis (zawsze robię przed transmutacją) i art się pojawiał.
51 minut temu, kondotier napisał:
Trafił się już któremuś celownik do AK, czy tylko jest ten z kolimatorem? NPCe chodzą z Abakanami, dla nas też się taki trafi? Lubię tę pukawkę.
Celownik kupiłem dopiero na Janowie, Abakan też się trafi.