Waffen Hybrid Pack

@antrix możesz rozwinąć co dodasz nowego?

EoC czyli Extended Offline Chernobyl { tu będzie trudniej to dodać }

wywala częściej niż clear sky :] ^^

GuitarNext

Azazel Faction Menu

Companions Quick Menu

Gun Jam Swearing

Original Guns Reanimated { to może będzie }

i to co znajdę ciekawego co dodam to dopisze :]

@antrix z tym EOC to ostrożnie , jeśli masz w paczce inne mody na offline to może być problem ze stabilnością (wiem po sobie).

1 polubienie

Tak wiem bo wcześniej chciałem to dodać ale ciągle wywalało randomowe błędy

@antrix to samo miałem na wcześniejszej wersji. Ta jest stabilna, ale jest łyżka dziekciu. Wywala się z dwoma błędami, Narazie miałem raz i tyle , autor wie o tych błędach.

Aktualizacja trawy

Stare :

Nowe :

Wartość

r__detail_density 0.04
r__detail_radius 50

I dodane rozpalanie ogniska z Bety Call of Chernobyl 1.5

1 polubienie

Ranek a tu niespodziewany atak niedźwiedzia

Na razie testuje tylko w kordonie bo na innych lokacjach mam :out of memory: ustawienia textur mam na wysokie by sprawdzić jakie textury nie pasują do mojego hybrida

1 polubienie

@antrix Ładnie, ile masz ram? Skoro masz wyloty z pamięcią to może za dużo tekstur w 2k masz dodane i komp nie wyrabiam.

Jest w opisie profilu wszystko , 7gb a 1 idzie na system czyli 6 na aplikacje

#8 Patch https://mega.nz/#!i8sViLIZ!gy61x9f2T90WfXj_zaE8uk7gEc5RidOJnrxg2Ik2auI

Uwagi : Rozpalanie ogniska działa randomowo { raz się da , a innym razem nie } ,może się zdarzyć że gdy npc gra na gitarze nie ma słychać muzyki {miałem raz taki przypadek, prawdopodobnie wina mojego kompa [6bg ram na full jakość textur i częste wyloty :out of memory: mogły spowodować że się dźwięk nie wczytał dlatego dla ustawień full texture zalecam 8gb ram].

1 polubienie

@antrix super , kiedyś zagram :slightly_smiling_face:

1 polubienie

To teraz zostało tłumaczenie i testowanie WarfareMod :grin:

http://www.moddb.com/mods/call-of-chernobyl/addons/warfare

EDit : Warfare działa idealnie bez randomowych wylotów :grin: Jak tylko spolszczę to dam linka w

I u mnie w temacie.

2 polubienia

@antrix ja przy EOC zostane, w wersji pod 1.5 nie będę na razie nic na offline dodawać, poczekam na stabilne wersje.

1 polubienie

W najnowszym patchu dodam bardziej zagęszczoną drzewami Prypeć {Cop} [z moda “Przez Przypadek”] i Jupiter {z Absolute Nature}

Screeny zrobione przez @tom3kb

Spoiler

A mniej więcej będzie to tak wyglądać {wygląd trawy}

Tak czeka mnie edytowanie all.spawn ehh

1 polubienie

@antrix to zabawy będziesz miał co nie miara, powodzenia :slightly_smiling_face:

1 polubienie

@antrix

Z parodniową (a nawet dłużżższą) obsuwą :worried: ale dodałem patch #8 do pierwszego postu i zmieniłem te dodatkowe informacje.

1 polubienie

4 godziny temu, Junx napisał:

@antrix to zabawy będziesz miał co nie miara, powodzenia :slightly_smiling_face:

Pliki odpowiedzialne za drzewa był w “gamedata\levels” więc obyło się bez edycji all.spawn

A tu świeże screeny

[Tak wiem że brakuje textur]

Spoiler

Jak znajdę chęci to zacznę coś w edycji map do stalkera kombinować z dodaniem większej ilości drzew na inne mapy {te z soc i cs} [rozmieszczenie drzew ma być podobne do tych z Lost Alpha]. Hybrid po całości :grin:

@antrix super, ale jest jedno “ale” jeśli nie będzie ci przeszkadzać gdy NPC będzie wchodzić w “nowe” drzewa to ok, niech zostanie bez edycji spawnu :slightly_smiling_face:

I po to jest testowanie , mógłbym nawet teraz udostępnić “odświeżoną” Prypeć “bo działa”

all.spawn można zrobić później :grin:

Najpierw najważniejsze zostało mi jeszcze do spolszczenia Warfare , jeszcze jeden patch dodający 2 funkcje.

Po prostu nie mam czasu , a dodanie drzew zrobiłem akurat na szybko i jest ok.

Zawsze można dopisać różne warianty tekstury do danej lokacji, przykładowo: w prypeci (obu) dać zieleń a na kordonie żółte liście, czerwony las to czerwone warianty. Tektury masz już z AN’a, teraz edycja pliku i testowane :slightly_smiling_face:

Oczywiście na forum jest temat jak to wykonać :blush:

1 polubienie