Waffen Hybrid Pack

Platforma: Call of Chernobyl 1.4.22
Data premiery: 11.06.2017 r.
Aktualna wersja: Build (2.0) 27.10.2017 r.
Autor: @Waffen
Śr. długość rozgrywki: (ok. 15 godzin)

OPIS:

Spoiler

Dodatek stanowi połączenie różnych pomniejszych addonów, a jego celem jest znaczne utrudnienie rozgrywki.

Użyte dodatki:

• Arsenal Overhaul 3.1+ lepszej jakości celowniki.
  • DoctorX Dynamic Anomalies 1.3.
  • Outfit Addon 1.4.7.
  • Smurth’s Dynamic Hud v3.2.2.8.
  • Dodatek oferujący namiot.
  • Dodatek z 33 nowymi artefaktami.
  • Full Simulation A-Life.
  • Dodatek z teksturami 4K.
  • Dodatek usuwający HUD z wyjątkiem HUD-a masek z Smurth’s Dynamic Hud.

Dodatkowe informacje:

• Aby mieć pewność, że gra się nie „skraszuje” należy ustawić opcje tak jak na poniższym screenie [rzeczy niezwiązane z HUD-em i animacjami można wył./wł]. NPC będący ukryci w wysokiej trawie nie zauważą gracza [jednak mutanty już tak]. Warto dodać dopisek do konsoli “r__detail_density 0.4, jr__detail_radius 200”, jednak zaowocuje dużym wpływem na FPS’ graczy, którzy posiadają słabszy komputer.[details=Spoiler]

• W razie problemów z celownikami:
    • Podczas każdej zmiany opcji grafiki należy wpisać w konsoli “texture_lod 1” i wczytać ponownie grę lub zapis gry.
    • Nawet jeżeli nie zmieniasz opcji grafiki, to i tak wpisz “texture_lod 1” i wczytaj ponownie grę lub zapis gry.

[/details]

INSTALACJA:

Spoiler
  • Pobrane, a następnie rozpakowane archiwa (folder gamedata oraz fsgame.ltx) należy umieścić w głównym katalogu Call of Chernobyl.

LINKI DO POBRANIA:

Spoiler

Część I:

Część II:

Fix UI error:

Fsgame.ltx:

5 polubień

A jeśli można zadać głupie pytanie, prócz kilku poprawek różni się czymś jeszcze od mojej wersji? 

PS. Zapodaj screeny

4 godziny temu, Junx napisał:

A jeśli można zadać głupie pytanie, prócz kilku poprawek różni się czymś jeszcze od mojej wersji?

Jest w 100% stabilny , nie wymaga poprawek , zwiększona trudność [m.in.całkowicie wył HUD] , tekstury 4k i zachowana oryginalność [nie pasujące do stalkera według mnie “Nowe modele NPC’ów” które masz w swoim Hybrid packu]

2 polubienia

Super, zawsze to jakaś “odmiana”

Witam, myślę, że nie omieszkam nie wypróbować moda zwłaszcza, że standardowego Hybdrid packa obadałem wzdłuż i wszerz wszystkimi frakcjami (No, powiedzmy że większością. ) Jak już dobrnę gdzieś to postaram się poszerzyć moją wypowiedź o spostrzeżenia.

1 polubienie

Naprawdę nie mam nic przeciwko gdy ktoś używa moich tekstur, bo w końcu po to je robię by ludzie ich używali, ale był bym wdzięczny za mały tip/wiadomość o tym, bo kocham statystyki i po prostu spisuje kto i gdzie używa ich(wiem, to dziwny nawyk…)  

1 polubienie

23 godziny temu, Paranoia napisał:

Naprawdę nie mam nic przeciwko gdy ktoś używa moich tekstur, bo w końcu po to je robię by ludzie ich używali, ale był bym wdzięczny za mały tip/wiadomość o tym, bo kocham statystyki i po prostu spisuje kto i gdzie używa ich(wiem, to dziwny nawyk…)  

mogłeś dopisać że to wymagane . Bo nie każdy o tym może wiedzieć ;D

#3 Nowe Celowniki

https://mega.nz/#!exMUTaKQ!wR9JOGXtENO7W30fg7pwGb8iqzqr6uzvXpUhRMhGbI0

Jak możesz to dokładnie opisz co zawiera aktualizacja.

2 godziny temu, anatol napisał:

Jak możesz to dokładnie opisz co zawiera aktualizacja.

" #1 Aktualizacja " zawiera Zmiany w Alife “Living Zone by Skelja” , możliwość Wyrzucania pieniędzy jako fizyczny obiekt , dodatkowo “DoctorX More Mutants 1.1”

" #2 Aktualizacja " Zawiera różnorodność w muzyce , w Bazach frakcji.“Nowy” mutant niedźwiedź brunatny , tekstury rąk [dla kombinezonów także] w jakości HD 

1 polubienie

Witam, nie da się wypakować celowników i aktualizacji tekstur, wyskakuje okienko że nie można otworzyć pliku jako archiwum.

Poza tym archiwum z gamedata po wypakowaniu waży 206 KB

dziwne , czym wypakowujesz?

Winrar

Spoiler

7Zip

7zip-a używam, pobrałem wszystko jeszcze raz i to samo się dzieje:

to spróbuj WinRar-em

to pewnie chodzi o .rar5 [używałem do dużej kompresji pliku] przez WinRar będzie normalnie

W istocie WinRar-em wszystko się ładnie wypakowało. W razie innych problemów na pewno dam znać.

Dziękuje

1 polubienie

#4 Bardziej klimatyczne Menu gry i nowe efekty night_Vision

https://mega.nz/#!S5MBBagA!9aOG_lsXg3983d6PgN4i2FLPTMP-YZhReO_bW-7hLBk

@antrix

Jak wypuszczasz gdzieś jakieś mody i potem robisz aktualizację to wszystkie updaty dodawaj też do pierwszego postu żeby ludzie łatwo mogli je znaleźć i żeby nie ginęły w temacie. Ewentualnie jeśli np aktualizacja najnowsza zawiera to co było też w poprzednich (np aktualizacja 4 ma w sobie to co było w 1,2,3) to dodawaj link do najnowszego updatu. Chociaż jak patrzę po rozmiarach to u ciebie każdy patch jest ważny.

2 polubienia

tylko w tym problem że nie mogę edytować 1 postu

A to ja dorzucę :blush:

1 polubienie

Prezentuje się bardzo przyzwoicie, kawał dobrej roboty.

Małe pytanko nie będzie się sypać jak usunę cały folder shaders (nie śmiejcie się z głupich pytań nie znam się za bardzo)??