Platforma: Call of Chernobyl 1.4.22 Data premiery: 11.06.2017 r. Aktualna wersja: Build (2.0) 27.10.2017 r. Autor:@Waffen Śr. długość rozgrywki: (ok. 15 godzin)
OPIS:
Spoiler
Dodatek stanowi połączenie różnych pomniejszych addonów, a jego celem jest znaczne utrudnienie rozgrywki.
Użyte dodatki:
Arsenal Overhaul 3.1+ lepszej jakości celowniki.
DoctorX Dynamic Anomalies 1.3.
Outfit Addon 1.4.7.
Smurth’s Dynamic Hud v3.2.2.8.
Dodatek oferujący namiot.
Dodatek z 33 nowymi artefaktami.
Full Simulation A-Life.
Dodatek z teksturami 4K.
Dodatek usuwający HUD z wyjątkiem HUD-a masek z Smurth’s Dynamic Hud.
Dodatkowe informacje:
Aby mieć pewność, że gra się nie „skraszuje” należy ustawić opcje tak jak na poniższym screenie [rzeczy niezwiązane z HUD-em i animacjami można wył./wł]. NPC będący ukryci w wysokiej trawie nie zauważą gracza [jednak mutanty już tak]. Warto dodać dopisek do konsoli “r__detail_density 0.4, jr__detail_radius 200”, jednak zaowocuje dużym wpływem na FPS’ graczy, którzy posiadają słabszy komputer.[details=Spoiler]
W razie problemów z celownikami:
Podczas każdej zmiany opcji grafiki należy wpisać w konsoli “texture_lod 1” i wczytać ponownie grę lub zapis gry.
Nawet jeżeli nie zmieniasz opcji grafiki, to i tak wpisz “texture_lod 1” i wczytaj ponownie grę lub zapis gry.
[/details]
INSTALACJA:
Spoiler
Pobrane, a następnie rozpakowane archiwa (folder gamedata oraz fsgame.ltx) należy umieścić w głównym katalogu Call of Chernobyl.
A jeśli można zadać głupie pytanie, prócz kilku poprawek różni się czymś jeszcze od mojej wersji?
Jest w 100% stabilny , nie wymaga poprawek , zwiększona trudność [m.in.całkowicie wył HUD] , tekstury 4k i zachowana oryginalność [nie pasujące do stalkera według mnie “Nowe modele NPC’ów” które masz w swoim Hybrid packu]
Witam, myślę, że nie omieszkam nie wypróbować moda zwłaszcza, że standardowego Hybdrid packa obadałem wzdłuż i wszerz wszystkimi frakcjami (No, powiedzmy że większością. ) Jak już dobrnę gdzieś to postaram się poszerzyć moją wypowiedź o spostrzeżenia.
Naprawdę nie mam nic przeciwko gdy ktoś używa moich tekstur, bo w końcu po to je robię by ludzie ich używali, ale był bym wdzięczny za mały tip/wiadomość o tym, bo kocham statystyki i po prostu spisuje kto i gdzie używa ich(wiem, to dziwny nawyk…)
Naprawdę nie mam nic przeciwko gdy ktoś używa moich tekstur, bo w końcu po to je robię by ludzie ich używali, ale był bym wdzięczny za mały tip/wiadomość o tym, bo kocham statystyki i po prostu spisuje kto i gdzie używa ich(wiem, to dziwny nawyk…)
mogłeś dopisać że to wymagane . Bo nie każdy o tym może wiedzieć ;D
Jak możesz to dokładnie opisz co zawiera aktualizacja.
" #1 Aktualizacja " zawiera Zmiany w Alife “Living Zone by Skelja” , możliwość Wyrzucania pieniędzy jako fizyczny obiekt , dodatkowo “DoctorX More Mutants 1.1”
" #2 Aktualizacja " Zawiera różnorodność w muzyce , w Bazach frakcji.“Nowy” mutant niedźwiedź brunatny , tekstury rąk [dla kombinezonów także] w jakości HD
Jak wypuszczasz gdzieś jakieś mody i potem robisz aktualizację to wszystkie updaty dodawaj też do pierwszego postu żeby ludzie łatwo mogli je znaleźć i żeby nie ginęły w temacie. Ewentualnie jeśli np aktualizacja najnowsza zawiera to co było też w poprzednich (np aktualizacja 4 ma w sobie to co było w 1,2,3) to dodawaj link do najnowszego updatu. Chociaż jak patrzę po rozmiarach to u ciebie każdy patch jest ważny.