Wiatr czasu 1.3

Witam

Przy próbie wybrania pierwszej opcji dialogowej z Maksem ( chodzi o pierwszy dialog: że meduza to za mało za ukończenie questu ). W misji: ‘‘Rozłam w wolności’’. Mam wylot do pulpitu.

[error]Expression : fatal error
[error]Function : CInifile::r_section
[error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrCore\Xr_ini.cpp
[error]Line : 502
[error]Description :
[error]Arguments : Can’t open section ‘svoboda_exo_outfit’. Please attach [*.ini_log] file to your bug report

W dniu 15.07.2018 o 15:41, gawron napisał:

Klucz powinien leżeć na wyższej półce regału z desek.

Odkop, ale…

Kucza na półce nie ma (zadanie z bąblem w Rudym Lesie teleportującym nas do podziemi z trupami naukowców). Jakieś pomysły?

Czy kolejność zadań ma znaczenie? Na YT gość najpierw rozmawiał ze zjawą a później wlazł do bąbla…

Jeśli tak, to gdzie można się przespać? W grze mam godz. 12:30 i trochę mi zejdzie do nocy :disappointed_face:

Jezdem ślepy :disappointed_face: Klucz leży na ziemi przed drzwiami.

Skończyłem moda. Moja ocena to 7/10 (może i 8/10). Napisy końcowe wręcz wołają o kontynuację przygód GG w Wronim Legowisku.

Mod totalnie nie działa po zmianie ustawień, świeżo po instalacji.

Na początku da się wejść do moda, lecz po zmianie ustawień (jakość na maks, oświetlenie na dx11 i rozdziałka na fullhd) i wyjściu z gry - mod się już ponownie nie uruchamia, jedynie w menedżerze procesów pojawia się “xrEngine” czy coś takiego.

Wiadomo o co chodzi? Używam repacka, nawet nie zainstalowałem jeszcze spolszczenia.

@mujo70 Usuń plik pctrlchk.dll z folderu bin i powinien ruszyć :face_with_tongue:

18 minut temu, Szczepan9205 napisał(a):

@mujo70 Usuń plik pctrlchk.dll z folderu bin i powinien ruszyć :face_with_tongue:

O cholera, teraz działa jak natura chciała. Dzięki wielkie za pomoc!
Tak z ciekawości, to za co odpowiadał ten plik?

@mujo70Pojęcia nie mam :face_with_tongue: Po końcówce chk. obstawiałbym, że ten plik podczas uruchamiania może coś sprawdzać, ale co dokładnie to nie mam pojęcia - znalazłem kiedyś info, że usunięcie tego pliku pomaga na problemy z uruchamianiem Zewu Prypeci bo sam takie miałem przez jakiś czas no i okazało się, że pomaga nie tylko u mnie.

Jeszcze jedno - mimo nie zaznaczania opcji z HD modelami w instalatorze, to nadal pojawiają się one w grze. Da się coś z tym zrobić?

Co jakiś czas wracam sobie do ogranych wcześniej modów. Z powodu długiego hulaszczego trybu życia teraz mam - “pamięć dobrą, ale krótką”. Teraz gram w tego moda. Problemów w zadzie większych nie mam, kilka razy miałem wyloty na które pomagało wczytanie ostatniego zapisu. Pomimo upływu czasu mod dalej trzyma fason i może się podobać.

Kilka screenów z mojej rozgrywki -

Spoiler

3 polubienia

Czy ktoś by mógł podesłać spolszczenie, bo jak chce pobrać z pierwszej strony to pisze mi że brak dostępu do onedrive

@pandamian Na dole piątej strony masz.

1 polubienie

Dzięki za poprzednią pomoc

Ma pytanie dotyczące po jakim czasie leśnik da nam wiadomość o naukowcach

Chciałem zagrać stalkera ale już podstawkę przeszedłem a teraz gram na modzie wind of time i się nie da grać bo jak wchodzę w teleport to crashuje, a pobocznych misji też nie da się zrobić bo crashuje. Tylko zmarnowany czas.

@pandamian W razie czego zawsze można [PORADNIK] Jak sprawdzić logi, niektóre problemy da się naprawić : P
Jednak w przypadku tych śmisznych repacków dane gracza mogą być ulokowane w innym miejscu. Można to sprawdzić w pliku fsgame.ltx.

14 godzin temu, Meta napisał(a):

@pandamian W razie czego zawsze można [PORADNIK] Jak sprawdzić logi, niektóre problemy da się naprawić : P
Jednak w przypadku tych śmisznych repacków dane gracza mogą być ulokowane w innym miejscu. Można to sprawdzić w pliku fsgame.ltx.

Crashuje mi i wyskakuje że program x-ray engine v1.6 przestał działać

3 godziny temu, pandamian napisał(a):

że program x-ray engine v1.6 przestał działać

No to nam tyle mówi, że hej, weź zajrzyj do pliku log z gry i wrzuć tu jeśli na końcu jest coś po tekście:

Fatal error…

12 minut temu, tom3kb napisał(a):

No to nam tyle mówi, że hej, weź zajrzyj do pliku log z gry i wrzuć tu jeśli na końcu jest coś po tekście:

Fatal error…

o to chodzi ?

Nie do końca o to.
Na forum jest wyszukiwarka i pomaga w wielu przypadkach.
Np. można znaleźć taka poradę.

W większości modów opartych na Zewie Prypeci plik tekstowy log znajduje się w głównym katalogu gry w katalogu savedata w folderze log

a sam plik log to tuż wiadomo

Otwierasz ten plik log i na jego końcu (dole) masz opisany error.

np.

FATAL ERROR
[error]Exp[b][/b]ression : fatal error
[error]Function	 : CStringTable::Load
[error]File		 : E:stalkersourcestrunkxr_3daxrGamestring_table.cpp
[error]Line		 : 53
[error]Description : <no exp[b][/b]ression>
[error]Arguments	 : string table xml file not found ui_st_pda.xml, for language rus

Podajesz tylko to miejsce wtedy łatwiej będzie Ci pomóc.

FATAL ERROR

[error]Expression : fatal error
[error]Function : CModelPool::Instance_Load
[error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\Layers\xrRender\ModelPool.cpp
[error]Line : 117
[error]Description :
[error]Arguments : Can’t find model file 'actors\stalker_neutral\stalker_neutral2f_merc.ogf

@pandamian Brakuje jakiegoś modelu, więc możliwe, że coś się nie wgrało do końca, albo coś się nie zgadza w konfigach.

@Meta a jakby wziął zrobił kopię innego modelu i zmienił mu nazwę na tą jakiej brakuje to by przeszło czy raczej nie bardzo i i tak by się gra wywaliła?

A może w tym folderze jest z jakąś inną nazwą ten model? Zapisana błędnie czy coś?