Wiatr czasu 1.3

Pobrałem dziś repaka z zaimplementowanymi wszystkimi dodatkami od SeregA-Lus  i na nim śmigam - jak na razie nie miałem żadnego wylotu. Nie wiem od czego to zależy - zgłupiałem. 

Link z którego korzystałem:  http://ap-pro.ru/forum/36-89686-77#997917  post #1154

Takie problemy z nie odczytaniem przez nasz Windows rosyjskich liter, to przecież nie nowość. Było i w innych modach.

możesz zobaczyć w tym repacku, jaki znak jest w nazwie “wylotowej” tekstury? Litera c czy ń?

• sądzę, że instalacja moda na naszej podstawce niczym nie różni się od wersji v 1.0, więc opis od @gawron jak to robić jest adekwatny. Dogadaj się z nim, aby go i tu wstawić.

Musze zrobić porządek w pierwszym poście (po obiadku go uporządkuje ) bo tam autor w swoim temacie namieszał mi trochę.

W opisie moda od razu powrzucał jakieś linki do fiksów (ciągle pojawiają się nowe fixy), te co były w tym patchu 1.0 są w oddzielnym spojlerze, to teraz nie wiem czy np te z patcha 1.0 są potrzebne, czy tylko te nowe, czy one zawierają to co już było naprawione.

I trochę się widzę autor wkurza już czasami bo np ludzie piszą mu o jakichś wylotach ale już nie wspomną np że bawią się w domorosłą moderkę i pozmieniają sobie coś w skryptach, pozmieniają configi i oczywiście walną info o błędach ale już nie wspomną, że grzebali w modzie. 

Jako pierwszy na górze jest patch kumulatywny od 3 marca.   Патч 1.0 от 03 марта 2017 г.   

Wszystkie poniżej, to na wszelki wypadek, jakby jednak komuś wyskoczył bug podobny do tych w v 1.0.

Dotyczą: 1. braku rozmowy z Gerą 2.  braku kropek NPców na minimapie 3. niebieskich rąk GG i 4. braku ruchu PDA niewidzialnego stalkera.

Jest też informacja o wylocie z (Out of memory, not enough storage). W takim przypadku należy uruchamiać moda z pliku wsadowego.

1 polubienie

Na AP Pro tak to wygląda z fixami

Spoiler

Te są najpierw w temacie:

ВЫЛЕТ ПРИ СНЯТИИ КУРТКИ НОВИЧКА В ХОДЕ ЗАДАНИЯ С АРТЕФАКТОМ НА ЯНТАРЕ: ссылка
(после установки грузить автосейв на Янтаре и продолжать игру, куртка теперь не спавнится в инвентарь игрока)

ВЫЛЕТ В ПОДЗЕМЕЛЬЕ ВЫЖИГАТЕЛЯ (РАДАРА): ссылка 1, ссылка 2 (устанавливать оба фикса!)

ИЗЧЕЗАЮЩАЯ МИНИ-КАРТА/МЕТКИ НПС И ПРОЧЕЕ:: ссылка (спасибо товарищу gridgt)

ЛЮДИ, КОТОРЫЕ ПРАВИЛЬНО ПОСТАВИЛИ МОД ИМЕННО НА ЧИСТУЮ ИГРУ БЕЗ ВСЯКИХ ДРУГИХ ПАПОК GAMEDATA И ДАЖЕ НЕ ДУМАЛИ ЧТО-ТО МЕНЯТЬ В ФАЙЛАХ В ПАПКЕ GAMEDATA, СПОКОЙНО ИГРАЮТ В МОДИФИКАЦИЮ ПОЛНОСТЬЮ БЕЗ ВЫЛЕТОВ (ИСКЛЮЧЕНИЕ - ВЫЛЕТ В ПОДЗЕМЕЛЬЯХ РАДАРА (ЧАСТЬ ЛОГА - Arguments:Can’t open section ‘bun_bloodsuckers_2_smart_squad’.), НО НА НЕГО ФИКС ПОЯВИЛСЯ ПОЧТИ ЧТО СРАЗУ ПОСЛЕ ВЫХОДА ФИНАЛЬНОЙ ВЕРСИИ МОДА - ССЫЛКА).

Potem na dole jest spoiler z patchem 1.0
Patch 1.0 w wersji all in one/pierwszy link i wszystkie fiksy oddzielnie z niego:

Spoiler

Многие недочёты индивидуальные и у бОльшей части игроков не возникают.

Скачать все фиксы одним патчем (новая игра не требуется): ссылка

• Вылет при снятии куртки новичка в ходе доп. квеста с артефактом на Янтаре: ссылка
  • Если отсутствует диалог с Герой в ходе квеста на зачистку шахты в Рыжем лесу: ссылка
  • Если ГГ не появляется на мини-карте и не отображаются НПС (игру начинать заново): ввести в консоли игры texture_lod 1 (спасибо YLISS)
  • Если у ГГ синие руки в комбинезоре “Заря”: ссылка
  • Если не перемещается ПДА и кейс Сатрапа Звонцову после сдачи квеста: ссылка
  • Исправление описания некоторых предметов (ставить не обязательно): ссылка
  • Если не активируется диалог у Каски после того, как взяли задание у Воронина: ссылка
  • Вылет в подземельях Выжигателя: ссылка
  • Вылет при переходе из лабы Х19 в Бар: ссылка
  • Если кровососы на спят в подземелье Радара: скачать - скачать всем, ставить поверх любой версии
  • Если игра вдруг замедлилась после посещения аномалии “Аномальная чаща” - откройте консоль и введите “time_factor 1” (без кавычек)

@tom3kb  - te górne fixy są zawarte w kumulatywnym.

Powinien być dla tych, co pobrali moda przed 3 marca. Ale nic się nie stanie, jak pobierający później go nałożą, bo nic nie zmieni.

Daj linka do tego hostingu i zobacz z linka do ściągnięcia moda, jaką zawarty w nim plik ma datę. Do 3., czy po 3. marca. To wyjaśni wszystko.

PODBICIE:

• poczytałem na forum skąd masz dane i jednak te fixy pod kumulatywnym są potrzebne. Zrobiono je później od niego. Trochę tego dużo, jak na wersję finalną, tym bardziej że podobne były dla poprzedniej wersji.

A co dotyczy wyciętych lokacji, to zstąpiono je 2. nowymi, nie piszą jakimi, tylko że podziemne.

1 polubienie

Wiec chyba jeszcze poczekamy trochę z tymi patchami na jakiś konkretny patch kumulatywny 2.0 bo tak to co dwa dni będziemy musieli coś dodawać i tylko kręćka można dostać.

- W teksturze jest “ń” - ale to nic nie znaczy - widocznie dochodząc do momentu kiedy jest ona wykorzystywana przez grę następuje wylot. Jak na razie go nie miałem - pożywiom - uwidzim.

• albo Twój widows poradził sobie z odczytaniem i korektą rosyjskiego c, albo już w repacku który ponoć ma wstawione wszystkie fixy to naprawili.

kanon1022 miał inaczej, dlatego w błędzie wyszedł mu pytajnik. Poprzednio w v 1.1 miałem to samo, stąd szybo się zorientowałem jaki ma problem. Zmienił na ń i gra. Trzeba na to zwrócić uwagę przyszłym graczom, albo prewencyjnie jak będzie spolszczenie, dać do niego te problemowe tekstury.

Pojawił się spawner do moda. Dodałem link do 1 postu.

https://yadi.sk/d/Pu3cD6Pl3Fn2AN

3 polubienia

A ja chcę w związku z powyższym powiedzieć, że ten co do tego moda doda spawnera, zamorduje go. I lepiej aby nie grał. Niech sobie zobaczy gameplaya i wystarczy.

Nie odnosi się to do informacji , za którą ma plusa, a tylko do zasadności instalacji spawnera.

1 polubienie

Też nie uznaję spawnerów ale widziałem tu nieraz amatorów takich rzeczy, a że zauważyłem, że ktoś zrobił to dałem info

Spawnery czasem są konieczne, ale nie w tym modzie. Spawnowanie np. dokumentów, czy narzędzi,  może zniesmaczyć moda.

Więc jeszcze raz szczerze odradzam korzystania z niego.

Jednak ten 1.2 to nie taki final

20 kwietnia ma wyjsć wersja 1.3 moda.

1 polubienie

takie pytanko co grali :), wróciłem z Jantaru do Lasu chyba z lekarstwem dla duszy stalkera (nie znam dobrze rosyjskiego, więc to może konsekwencja innego zlecenia). Mam w nocy iść do zaznaczonego punktu, zaczynam ok 2 w nocy i do 6 rano teleportuje mnie po lesie do kolejnych punktów, niestety noc się skończyła  a ja wróciłem do punktu wyjścia :(. Co robię nie tak, że mnie tak kilkunastokrotnie teleportuje bez rezultatu ( no i jaki jest ten ewentualny rezultat).

takie pytanko co grali :), wróciłem z Jantaru do Lasu chyba z lekarstwem dla duszy stalkera (nie znam dobrze rosyjskiego, więc to może konsekwencja innego zlecenia). Mam w nocy iść do zaznaczonego punktu, zaczynam ok 2 w nocy i do 6 rano teleportuje mnie po lesie do kolejnych punktów, niestety noc się skończyła  a ja wróciłem do punktu wyjścia :(. Co robię nie tak, że mnie tak kilkunastokrotnie teleportuje bez rezultatu ( no i jaki jest ten ewentualny rezultat).

Przepraszam za dubel ale coś się u mnie zacięło. A początek to prośba o pomoc od tych co grali

Już zrozumiałem nie przyjąłem leku przed punktem ( był dla mnie nie dla ducha).

Już rozwiązałeś problem? Bo to nie tylko wypicie leku.

Szukasz niewidzialnego stalkera. Patrz na minimapę, tam jest zaznaczony. Inaczej trafić na niego nie sposób, a teleporty będą cię rzucały po lesie.

To jeszcze jedno pytanko po znalezieniu artefaktu przy helikopterze na MW przenosi mnie na Jantar bez ekwipunku, po udzieleniu pomocy stalkerowi jest info (chyba - trochę zapomniałem rosyjski), że mam szukać swojego dobytku i znikające kółeczko w pda - lokalizacja na fabryce w Jantarze. Szukam, szukam i nie mogę znaleźć - czy to jest jakiś schowek na powierzchni, krzakach czy w ogóle nie w tym miejscu (wygląda na budynek transformatorowni).

Przepraszam za zamieszanie, udało mi się znaleźć filmik z tym momentem, nie wiem dlaczego znikające kółeczko w pda było na mini mapie fabryki, graty są w autobusie za stalkerem, któremu pomogliśmy.

Tym razem chyba sobie sam nie poradzę, mam wylot kiedy próbuję wrócić z Radaru na Magazyny Wojskowe :frowning: - [error]Description   : …older\s.t.a.l.k.e.r\gamedata\scripts\xr_logic.script:666: attempt to call field ‘?’ (a nil value) gram na repacku rosyjskim SL - może ktoś wie jak to obejść.  Gram w wersję gdzie na początku lokacji włącza się emisja i mam 5 minut aby gdzieś się schronić - pytanie gdzie, najdalej dochodzę do zamkniętych drzwi “bunkra” po drabince gdzie był kiedyś snajper ale nie mam kodu, żeby tam wejść. Próbowałem o różnych godzinach i zawsze jest emisja a lekarstwo nie działa. Na filmikach które znalazłem nie było emisji. Dodatkowe pytanie gdzie wcześniej można zdobyć gaussa - jakoś mi się nie trafił (a na kliku filmikach już na etapie X-19 “stalkerzy” go mają).

• a próbowałeś ukryć się w baraku, tam gdzie jest snajper, baraku za barykadą na drodze, lub tunelu na końcu drogi za tym drugim barakowozem? Na radarze jest kilka miejsc, będących osłoną przed emisją.