Do napisania tego posta skłonił mnie @kondotier, który odkopał mój kanał na youtube(osz ty…:)). Poza tym spędziłem już troszkę czasu z wami stalkerska rodzinko.
Na youtube wrzucam już od 28.04.2015r.. Na pomysł wpadłem podczas przechodzenia SGM2.2, gdy musiałem korzystać z rosyjskich wideoporadników. Sprzęt był, więc czemu nie? No i się zaczęło. Po miesiącu zrezygnowałem, bo efekty były mniej niż mierne. Zostawiłem to w diabli na parę miesięcy, aż zauważyłem, że ludzi zaczyna przybywać.
Dobra. Tyle historii, przejdźmy do rzeczy:
Kanał rozwijam w kierunku Stalkera. Chwilowo zajmuję się tylko przechodzeniem modów. W planach wiszą jeszcze przeglądy modów-skrótowe wideo pokazujące zmiany wnoszone przez modyfikacje, a także “Kalendarium Stalkera”-chronologiczny zbiór wydarzeń z uniwersum, ułatwiający wtajemniczenie nowicjuszy w historię.
Tak trzymaj. Bo nie zawsze - nie znając rosyjskiego - można zrozumieć dlaczego robiący filmik, nagle pokazuje coś co już było, ale robione inaczej. Albo gdy mówi że coś jest, a tego nie widać.
Dobra robota. Nie jest to poziom światowy i nie będzie ochów ani achów, ale masz tam dużo fajnych, przydatnych rzeczy, z których sporo ludzi może skorzystać. No i widać, że sprawia Ci to frajdę, chociaż wydajesz się stremowany
Jeśli tylko uda Ci się utrzymać poziom, a z czasem jeśli czas i chęci pozwolą to go zwiększać, na pewno będę wracał.
Na rosyjskich forach filmów, poradników, porównać i prezentacji jest full; u nas z tym słabiej, ale “lobby” stalkerskie też silne, więc cały kanał o takiej tematyce jak najbardziej na plus. Powodzenia w byciu pionierem
Na montowaniu się trochę znam, więc jeśli kiedyś będziesz potrzebował pomocy w zakresie sklejenia np. takiego przeglądu, to wal jak w dym.
Nakładka z nazwą forum na wideo sporządzona. Tak to wygląda w praniu:
Teraz pytanie do administracji, tak wiem, że forum nie ma zastrzeżonej nazwy, ale i tak się zapytam: Czy zarząd akceptuje sygnowanie materiałów tekstem “stalker team” w obecnej formie?
No to panowie ZK2 jest już na wykończeniu. (wdrożę jeszcze poprawki do poradnika za poradą @kondotier).
I tu kolejne pytanie. Jakiego moda polecacie, aby ugryźć i nie puścić. Dość głośno było o pajęczynce.
Jeżeli macie propozycje to szukam moda, który: nie ma wyśrubowanego poziomu trudności, ciekawa historia,manowe mechaniki dotyczące ekwipunku i potrzeb GG.
@Mnieciu- Za “W pajęczynie kłamstw” możesz się brać. Nie za długi, na pogodowych ustawieniach na słońce, bardzo kolorystyczny. W mrocznej pogodzie dużo traci. Tylko gdzieś sobie zapisz, że ma dwa równorzędne zakończenia. Trzeba pokazać oba. A niektóre z zadań, można zrobić nawet na 3 sposoby itd., itp.