Zagubiona dusza (Gone Soul)

Godzinę temu, tom3kb napisał:

Ale chyba nie jest tak źle jak na pierwszy projekt, a nawet bym powiedział, że bardzo dobrze bo jak widzę, że na Ap Pro dostał 8/10. Może lubi oryginalne pukawki albo nie wiedział jak dodać inne.

Z tego, co się orientuję, to głównym atutem Gone Soul jest niezła fabuła, a opiniami ze wspomnianego forum za bardzo bym się nie kierował, potrafią być zaskakujące. No i myślę, że z weaponami autor by sobie poradził, tak że obstawiam upodobania.

Odeszła Dusza - jak kiedyś między innymi do mnie powiedział sierżant: dopóki nie skoczycie to nic o sobie nie wiecie.

Zagrajcie i się dowiecie czy ten mod jest w waszym stylu. 

Finalnej łaty, z odsyłacza na Gogle nie można  pobrać. Tu inny odsyłacz z pobieraniem bezproblemowym.

https://ur-files.com/elayqc4aisd1/S.T.A.L.K.E.R._Ушедшая_Душа_ПАТЧ_Финальная_Версия.7z.html

1 Like

https://drive.google.com/uc?id=1hqRie0FDAdG8A1ZFNM-gz0YaMt2tLPiq&export=download

Odpowiedź od google,com

Ale i tak nie pogram w tego moda. Postawiłem na rus podstawkę z najnowszą finalną łatą. Uruchomiłem moda, zrobiłem ustawienia i zgodnie z zaleceniem zrestartowałem moda. Nie uruchomił się, choć w menadżerze widać działający silnik. Restart komputera, uruchomienie, mod ruszył i dograłem do pierwszego zadania. Aby sprawdzić, czy nie będzie kłopotów z uruchamianiem, zamknąłem grę i próba uruchomienia nie udała się. To już druga instalacja moda, na pierwszej było to samo. Restart komputera i mod nie rusza. Silnik jest w menadżerze bez informacji że nie działa. Chyba to jednak nie jest finalna łata.

Czyli, że ten mod, to u mnie kolejny koszykarz.

Ciekawe. W ostatnich Nowościach ze świata modów, przy omawianiu tego moda padło stwierdzenie, że nie wymaga on podstawki. Patrząc jednak do tego co dało się pobrać, nie jest to prawdą. Czy są jeszcze jakieś inne odsyłacze do tego moda, w wersji z podstawką?

są jakieś Repacki ale pewnie bez finalnego patcha.

1 Like

Przeszedłem niedawno Gone Soul i moim zdaniem fabularnie jest to jedna z lepszych modyfikacji, jakie ostatnio miały premierę. Nasz bohater to najemnik, który wraz z ekipą ma odnaleźć grupę Striełoka. Początek niby banalny, jednak po pewnym czasie wszystko się zmienia… Mod nie za długi (mniej więcej 10 godzin), akcja szybko zasuwa, więc nie ma czasu na nudę, szczególnie gdy łykniemy tajemniczej nalewki. Po takim eliksirze nasz najemnik fruwa w czasie i przestrzeni, a sen miesza mu się z jawą hu, hu. Na szczęście wszystko zrobione z głową i nie bezmyślnie, momentami trzeba się nieźle nagłówkować, żeby pchnąć fabułę do przodu. Jedyne czego mi zabrakło to odświeżonej grafiki i bardziej współczesnej paczki z broną, ale to tylko moja mała dygresja.

Parę screenów:

Spoiler

W swojej grze wykorzystałem modyfikację Skygod i kilka modeli z Weapons Replacer.

4 Likes

Znalazłem jeszcze jeden odsyłacz dla pobrania moda z Yandeksa. Zawiera jakieś dodatki i usuwa problemy z modem.

https://disk.yandex.ru/d/Z81wtchnT-2MtQ

Ponoć nie wymaga tej finalnej łatki. Nie sprawdzany przeze mnie.

DODANO.

Z przyjemnością informuję, że powyższy odsyłacz do moda daje nam paczkę, z której postawienie moda i dalsza gra, nie nastręcza najmniejszych problemów. W przeciwieństwie do tego, co jest w #1. Stawiałem z tego moda dwukrotnie i miałem dokładnie te same problemy co rus gracze. Niemożność uruchomienia, wyloty, zacięcia itp. itd.

Aby się upewnić trochę pograłem, aż zastała mnie noc.

Poniżej to, czego się dorobiłem. Zdobyte na wrogach, naprawione. Tylko NATOwski karabin dał mod. Radzę szybko pozbyć się regulowanego celownika do niego, bo ma błąd animacji. Zanim zdążymy kółkiem myszy sprowadzić go do właściwego pokazywania, jesteśmy nieboszczykiem. To ten w inwentarzu.

Na jaką podstawkę stawiałeś moda? Jeśli na polską, to daj opis instalacji i localization.ltx, bo instalacja z #1 jest na rus podstawkę i błędna. A do nowego pobrania nie będzie pasowała.

2 Likes

PODBICIE TEMATU. Brak innego wpisu.

Zbliżam się do sfinalizowania moda. Nie dawałem wcześniej zrzutów, bo gra szła na dobrze wszystkim znanych lokacjach. Ale teraz dotarłem na kompletnie nową. Oto kilka zrzutów, pokazujących jak wygląda. Trafiłem na nią nocą, więc pierwszy zrzut przyciemnawy. Ale że jest tu miejsce do spania ( drugi zrzut ) to kolejne już są za dnia.

1 Like

W dniu 11.08.2021 o 14:13, kondotier napisał:

Na jaką podstawkę stawiałeś moda? Jeśli na polską, to daj opis instalacji i localization.ltx,

Instalacja na polską platformę:

Spoiler
  1. Stalker Zew Prypeci 1.6.02.
  2. Usuwamy nasz bin (wcześniej robiąc kopię zapasową) lub zmieniamy jego nazwę.
  3. Kopia gamedaty i bin moda do głównego katalogu gry.
  4. Kopia zawartości patcha do gamedaty.
  5. W configs/text kopia foleru rus z przemianowaniem na pol.
  6. Do gamedata/configs wrzucamy plik - localization.ltx (106 Bytes)
  7. Na pulpicie robimy skrót pliku Stalker-COP (plik znajduje się w głównym katalkogu gry), którym będziemy uruchamiać grę. 
  8. To wszystko, można grać.

Plik fisgame.ltx tworzący folder z zapisami w głównym katalogu gry (pamiętamy o kopii bezpieczeństwa) - fsgame.ltx (2.36 KB)

3 Likes

No i mod ukończony. Krótko mówiąc, warto z nim było się zmierzyć. Ma dwa zakończenia.

1. Jak spełnimy prośbę Sztricha aby go zabić i zabierzemy artefakt Uszedszaja Dusza…

poszukiwany Sith przeżywa.                                                            2.  Jeśli Sztricha wrzucimy do anomalii, niestety, ale Stih zostaje zabity.

Jednak w obydwu przypadkach, mod ma jednakowy filmik zakończeniowy…

Spoiler

… sfinalizowany zakończeniem moda.

3 Likes

2 godziny temu, kondotier napisał:

Jednak w obydwu przypadkach, mod ma jednakowy filmik zakończeniowy…

Nie do końca… W trakcie ostatniej rozmowy ze Sztrichem, gdy wybierzemy drugą opcję dialogową (Szkoda marnować kuli na taką gnidę jak ty, lepiej wrzucę cię w anomalię…), Sektor opuści dom Leśnika jako zombi. W końcowym filmiku patrzy na świat oczyma bezmózga.

Spoiler

3 Likes

Zgadza się Gawron, przerobiłem obie opcje ale skoro nikt się nie pytał to nie ma sensu narzucać nachalnie nikomu swojego trybu rozgrywki.

Chłopina ma ksywkę Sith - nawiązanie do maski i osobowości naśladującej postać z wiadomego filmu.

Owszem, filmik różni się w szczegółach, ale ja miałem na uwadze tę informację tekstową. To ona jest istotna.

To który link jest najbardziej aktualny?

@mrozek

Ostatnio aktualizowałem linki w #1 poście. Wystarczy pobrać moda i patcha do niego. Sposób instalacji pochodzi od @gawron.

Nie wiem o co chodzi ale nie zapisuje mi gry ??? Pomożecie???

@makabra112 masz w pierwszym poście w instalacji opisane.

@makabra112 A sprawdź w pliku fsgame.ltx gdzie one są zapisywane. Tradycyjnie tam gdzie w podstawce, czy fsgame jest zmieniony i zapisy są w w modzie.