Tak zerknąłem, że to pierwszy mod jaki ukończyłem od wakacji tamtego roku 0_0, niezła przerwa.
Najpierw plusy, już samo animowane menu wygląda zachęcająco. Fabuła dla najemników, zachaczająca o historię z dwóch pierwszych gier z serii jako baza też bardzo fajna. Mod nie jest jakiś bardzo długi ale zapewni jakieś 10, a może nawet kilkanaście godzin gry.
Kolejne plusiki to sporo cutscenek, tego zawsze w tej serii brakowało, mamy nagrane po rosyjsku dialogi. Dużo różnorodnych zadań, są też różne skryptowe akcje. Mamy też kilka niezbyt dużych i może nie najładniejszych ale za to nowych lokacji. Przynajmniej ja sobie ich nie przypominam. Nowe artefakty, nowe modele npców, nowe kombinezony.
Są nawet walki z bossami 
Spolszczenie od @mrozek całkiem dobre, jak na jego pierwszy mod fabularny wyszło całkiem ok, w ramach przechodzenia moda i można powiedzieć “testów” staraliśmy się wyłapać jakieś babole, co nieco się znalazło, wiadomo.
No to teraz minusy moda.
Dla mnie największy minus to quest poboczny z Inkwizytorem, potem kolejny dla Oresta, które jeśli je przegapimy to “uwalą” nam moda, a dokładniej doprowadzą do złego zakończenia historii po może jakiś 30% rozgrywki. Także czujcie się ostrzeżeni i lepiej na Agropromie zagadujcie do każdego w bazie Powinności, żeby typka nie przegapić. Kurcze pierdołowate questy poboczne, które przy braku ich wykonania wpłyną nam później na niemożność popchnięcia głównej fabuły to niezbyt fajny pomysł. Szczególnie, że ten npc w sumie jakoś nie zwracał na siebie uwagi, że to ktoś ważny. 
Brak jakiejś paczki broni ale w sumie tak dawno nie grałem w czysty Zew, że nawet jakoś bardzo mnie to nie bolało.
Czasami trudno zaskoczyć co mamy teraz zrobić żeby popchnąć fabułę, czy trzeba z kimś pogadać, dokądś iść, czegoś użyć, np walkie talkie.
Sporo razy latamy w tą i z powrotem przez te same lokacje, które są puste. Przydałoby się od czasu do czasu jakiś spawn mutantów czy wrogich npców, żeby było do kogo postrzelać i żebyśmy nie lecieli na hura.
Niby jest sporo nowych kombinezonów do wyboru ale bardzo szybko zdobywamy egzoszkielet i po modernizacji w sumie nie ma na co więcej patrzyć u handlarzy.
Czasami dziwne i głupie zachowanie wrogów.
Jakoś mało miejsc do spania albo ja nie potrafiłem znaleźć.
Pomimo wad to bardzo fajny modzik. Moja ocena 8/10.