Uważajcie przy instalacji tego ostatniego, kumulatywnego patcha.
U mnie po nałożeniu wystąpił błąd:
*```
FATAL ERROR [error]Expression : !save_guid || (*save_guid == header().guid())[error]Function : CALifeSpawnRegistry::load[error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamealife_spawn_registry.cpp[error]Line : 124[error]Description : Saved game doesn’t correspond to the spawn : DELETE SAVED GAME!
W razie czego, można zainstalować wszystkie pliki z patcha oprócz pliku all.spawn, ewentualnie przywrócić go z oryginalnej gamedaty moda. Wtedy stare sejwy normalnie działają.
Zawiesiliśmy tłumaczenie tego moda. @Kondotier grając bez tego ostatniego patcha miał spore problemy. Chcę zobaczyć jak będzie z tym patchem. Do Kompleksu Naukowego nie miałem żadnych problemów. Zobaczę jak będzie w Martwym Mieście.
Masz rację @apg2312 - po instalacji patcha kumulatywnego trzeba zacząć nową grę.
Dodane:
W Martwym Mieście też nie miałem problemów. Możemy wracać do tłumaczenia.
Moje problemy z modem mają ciąg dalszy, też na Naukowym Kompleksie. Całkowity brak spawnu kwestowego NPC ( brak go w kontaktach ).
Nawet na cudzym save, na którym był, ale co dziwne, mod puścił dalsza grę.
Ale moje indywidualne problemy, nie powinny decydować o decyzjach w jego sprawie. Mogło się mi coś źle zainstalować ( choć mod wystartował od pierwszego odpalenia, bez problemów i długo nic złego się nie działo ), lub mój sposób rozgrywki mu coś pomieszał i znowu wlazłem w jakąś lukę w skryptach. Mod jest nie tuzinkowy i ciekawy. Nawet z małymi problemami wart zagrania. Były już dużo gorsze, a miały zwolenników.
@kondotier, jeśli grasz dalej bez nałożenia ostatniego patcha z postu @cichego nr 39, to do końca gry (jeśli w ogóle da się ukończyć) będziesz miał zgrzyty w grze. Tak, jak napisał wyżej @smox, po analizie grywalności tego moda, wracamy do jego tłumaczenia. Sporo mieliśmy już zrobione i ten korygujący patch, dołożył nam trochę roboty, ale to nas jeszcze bardziej hartuje i wbrew trudom, brniemy do przodu.
Gram i problemy wyszły. Patcha teraz nie mogę nałożyć, bo wymaga nowej gry. Brak mi znowu spawnu kwestowego NPC ( Sema ) w Ciemnym Parowie. A bez niego gra nie pójdzie dalej.
Podbicie tematu. Dodano o północy 21/22 maja.
Przed kilkoma minutami dobrnąłem do końca moda. Czyli że, bez patcha też można. Ale gdyby nie pomoc cichego, chyba bym go odstawił, za brak spawnu kwestowego NPC.
Ale trzeba mieć kupę samozaparcia i cierpliwości. Jednak jego ocenę pozostawię grającym na patchu.
Mnie pod koniec nękały opcje z podstawki, absolutnie nie mające nic wspólnego z modem ( np, gratulacje Sidorowicza dla Naznaczonego, za wyłączenie mózgozwęglacza ), które patch podobno usuwa.
Tak, zostawmy ocenę dla tych, co będą grać w moda z ostatnim patchem. Trzeba wziąć pod uwagę, że mod ma sporo nowej fabuły, a to oznacza, że jest też sporo nowych misji i z tego powodu, gracz nie powinien się nudzić. Na dodatek, jak zagra ze spolszczeniem, to jego euforia nie będzie miała granic.
Zakończyliśmy z @metkem58 spolszczenie tego moda. Teraz trwają ostatnie poprawki. Powinno pojawić się wieczorem tzn. zgłoszę @Portalsowi, a pojawi się jak wstawi do Pobieralni.
Utknąłem na Magazynach Wojskowych. Po rozmowie ze snajperem, który stuknął tego koło płotu, mam zajrzeć do jakiegoś schowka na dokumenty. Tenże snajper (mówiąc pokrętnie, gdzie mam iść), kieruje mnie gdzieś i w razie nieobecności tam PDA trupa, to mam się zwrócić do Maksa lub Łukasza. Nie wiem gdzie schowek i nic się nie dzieje. Obszedłem chyba wszystkie mi znane skrzynie, kłody i włazy - zero efektu. Jak to u Was było z tym PDA?
Mam problem z modem, otóż jak dodam parametr -no intro do XR_3DA to gra ma bląd, jak go usunę i będę próbował włączyć gierkę to wyskakują mi jakieś dziwne znaczki. Jedyne co z tego odczytałem to to, że coś jest nie tak w pliku “xrGame.dll”
@Fr0zeN, opisz swoje działanie, to może uda się znaleźć błąd w czynności i naprowadzić Cię na właściwe tory. Ja onegdaj też miałem z tym wpisywaniem -nointro problemy, ale po uspokojeniu się (wystarczyła dwustugramówka rozweselacza) i po pokierowaniu przez kolegów, zajarzyłem, gdzie mój błąd był.