Zdjęcia

- nie przesadzajmy z wartością tych archiwalnych numerów . Ca 20 zeta za sztukę.

A mam jeszcze kilka nieruszonych w ogóle modeli ale nie wiem czy kiedyś jeszcze do tego wrócę.

Jeszcze kilka lat temu od czasu do czasu widziałem jakieś numery w kioskach, rzadko bo chyba jako kwartalnik. Teraz już chyba nie wychodzi?

Sklejałem tylko czołgi i samoloty, statki/okręty szły mi w nerwy. 

W miejsce Małego Modelarza weszły inne firmy oferujące ten sam rodzaj hobby - tyle , że o rząd wielkości doskonalsze , bardziej rozbudowane  i niejednokrotnie z dodatkami waloryzującymi. Jak sam kiedyś pisałeś relatywnie blisko Ci do Aleksandrowa łódzkiego - wiosna będzie festwal - któryś z kolei. Wstąp - rozejrzyj się - może coś Cię zainteresuje.

Co prawda - nie kleję"papierzaków" , ale gorąco zachęcam do spróbowania. Na zachętę- rzuc okiem na oferty: https://www.mojehobby.pl/catalog/Modele-kartonowe.html . 

1 polubienie

Na początku lat 90-tych było wiele firm i wiele modelów, potem…potem nastała era komputerów.

9 minut temu, vidkunsen napisał:

Na początku lat 90-tych było wiele firm i wiele modelów, potem…potem nastała era komputerów.

I dzięki tym komputerom nastała era nowych -doskonalszych- modeli opracowywanych na programach CAD.

1 polubienie

Macchi 205 Veltro (Ogar)- mój ulubiony:

2 polubienia

Ja tam wolę to: 

Ale ja mam popaprany gust!

1 polubienie

9 minut temu, boberm napisał:

Ale ja popaprany gust!

Mhm a ja

? Taki spaślak mi się podoba w sumie nie wiem dlaczego

2 polubienia

Bitch please… 

Spoiler

Batman okradł chyba Zielonego Goblina.

1 godzinę temu, tom3kb napisał:

Mhm a ja

? Taki spaślak mi się podoba w sumie nie wiem dlaczego

Bo “Serdel” jest fajny..wizualnie.Pamiętam ten model jeszcze z Ił-ka , z offline - owych kampanii. Chociarz z kufajmanskich  latadeł mile wspominam  to :

Szybkie toto nie było , ale całkiem zwrotne tak w gzre jak i w realu( o czym przekonało sie kilku pózniejszych “experten” podczas walk na Krymie).

2 polubienia

Boberm - sławę I-16 zdobyły nad Hiszpanią, zakręcały na kopiejcie.

48 minut temu, vidkunsen napisał:

Boberm - sławę I-16 zdobyły nad Hiszpanią, zakręcały na kopiejcie.

Drogi  - smiem nie zgodzić sie z Tobą. I 16 to typowy prekursor pościgowców typu zoom/boom ( powiedzmy ze taki miał byc ), tyle że sie  szybko zdezaktualizował na rzecz Bf-a. Do walki manewrowej to on sie nadawał jak - nie przymierzając-  “wół do karety”. I 16 to taka pochodna BeeGee z profilem skrzydła szybkościowym i tendencjami do płaskiego korkociągu przy ostrzejszych kątach natarcia . Generalnie - jak kilka radzieckich konstrukcji- był “wredny” w pilotażu.

Spuścili wodę z Jeziorska to jak dywersant udało mi się dostać do budowanego portu

Plus parę fotek z łażenia po dnie.

6 polubień

No patrz Pan  - mieszkam o żabi skok od Jeziorska , a nie zwróciem uwagi że  w centrum niziny  wielkopolskiej - jakiś port budujom. Ech - ta współczesna technika .

port może za duże słowo niech będzie przystań jachtowa. Chociaż i tak i tak w internecie nazywają.

1 polubienie

No to już jest jasne, kto spowodował podtopienie Wenecji.

1 polubienie

Mam nadzieję, że są nie mniej “klimatyczne”, niż te co pokazujemy na screenach ze Strefy.

Tak wygląda listopadowy zmierzch nad Beskidami. Górę którą widać, to jedna z ostatnich w północno-zachodnich Karpatach. Potem długo-długo nic i Sudety.

4 polubienia

Niby w domu dwadzieścia kilka stopni, mi gorąco i szukam krótkich spodni ale kot wie lepiej. Jak jest grudzień to zima i trzeba dodatkowo dogrzewać się (równomiernie z każdej strony) na parapetach nad kaloryferami, a nie spać na wersalce.

3 polubienia