Musiałem Sikorkom zrobić oddzielną stołówkę bo z drugiej strony domu, na krzaku Pigwy to rządzą bandy wróbli i innych ptaszków, a tu nie potrafią się tak utrzymać na pojedyńczych gałązkach. Spokojnie mieści się nawet 6-8 na raz.
Ja to co można powiesić, wieszam na sznurku. Sikorki potrafią się bezproblemowo uczepić i jeść. Dobrze, że o tej słoninie się jeszcze gawrony nie dowiedziały. Bo by szybko z nią zrobiły porządek.
Nie, Gawrony to za duży kaliber i u mnie ich nie ma, ale z tej strony domu co mam krzaki to pokazują się też inne większe takie w rozmiarze Kawki.
Żeby nie było, że w święta tylko leżę i grubieje to właśnie wróciłem ze spacerku 1h40min tak 10-12km.
Ps. Nie wiedziałem, że da się tyle przejść bez browarków ?
@tom3kb - ten optyczny to Twój?
BTW - miejsce wybrał zacne - ciepło i gierka całkiem no.
@bobermTa mój, rocznik 2006.
Model Andrus.
Z racji ze dzisiaj była piękna wybrałem się “w góry” i udało się ustrzelić kilka ładnych widoczków.
Rejon to Zapora Wapienicy. Zdjęcia robione telefonem.
[details=]
Wiosna!
Kaczuchy!
[/details]
Ładne fotki. Zima w szczytowej formie ![]()
15 minut temu, Sierioża napisał:
Zima w szczytowej formie
Ta.
@sedoro ile wiader grzybów nazbieraliście ![]()
Wygląda jak jakiś teren bagienny, a to tylko łąki 100m za moimi blokami.
Ps. Sosny w tle na ogrodzonej działce do sprzedania, 10 lat nikt z niej nie korzysta i tyle wystarczyło, że zrobił się taki las.
Pojechałem na weekend na wieś i widzę, że u mnie na wsi trwa już ostra walka z koronawirusem. Znalazłem punkt szczepień i sporą ilość pojemników po szczepionkach ![]()
Ale żeby nie było ja byłem się przejść nad rzeczką ale w domu też się trochę szczepiłem. ![]()
Piękny, pierwszy wiosenny poranek, A.D.2020.
Radzę przyjrzeć się wskazaniu termometru ?smile_00145? .
Im koronawirus nie straszny. Zdjęcie z 6.04.20.
Aż trudno zgadnąć, że to zdjęcie Drogi Krajowej,
choć w przebudowie. A ten znalazł sobie miejsce dla kwarantanny.
Zdjęcia zrobione, jak szedłem po zapełniacze lodówki i załapać trochę witaminy D. Żal było wracać.
@kondotier - ten ci z prawej , to MIAU czyli Monitoring Inside/outside Autoguidance Utility , tyle że bez plugina translacyjnego , czyli nie pogadasz.